VOORBESCHOUWING VAN PIKEUR EN/OF TRAINER..

Hieronder vindt u regelmatig een voorbeschouwing van een pikeur of trainer over hun deelnemende paarden.
Onderstaande 40 trainers / pikeurs hebben al toegezegd graag mee te werken aan deze nieuwe website-rubriek.

Klik hier
Waardeert u deze info en wilt u donateur worden van Nakoersen en alles ondersteunen?

Beroepstrainer Elco Korrel heeft vrijdag twee paarden in 1 koers lopen en meldt het volgende over zijn paarden:

Drogba Apache is in vorm en met Tom Kooyman erachter zou hij wel eens kunnen verrassen. Cassandra D komt wat werk tekort dus verwacht haar niet bij de eerste drie ! 

Jeffrey Mieras over zijn ritten en paarden van Dion Tesselaar :

Dean Bros en Flavius hebben mooie startnummers ! Dean kan erg snel vertrekken dus zal normaal de kop hebben en afgeven aan hopelijk een goede concurrent, heeft altijd een mooie postitie. Flavius zal scherper zijn dan de laatste keer en toen won hij. Tegenstand is ietsjes zwaarder.
Hollywood star heeft een mooi nummer en zal meedoen om de winst, de laatste keer moest veel doen en werd toen met Dion derde achter Grift jr in een lage 1.15 tijd.
Forever H ging na die fout wel goed op zijn nieuwe beslag maar blijft moeilijk in te schatten.
En Forrest Beemd vond ik erg goed laatste keer kwam erg hard laatste 300 meter, dit paard rijdt ik voor trainer Jeroen Offringa !

Empereur Face was de laatste keer goed ( hij won toen) maar treft nu betere paarden en een hoger startnummer. 

Met Cadence dacht ik te winnen laatste keer de laatste bocht uit maar draafde slecht laatste 200 meter, kon dr niet los laten en pakt daarom een klassering. Na de koers is ze licht behandeld en heb haar voorbereid op deze finale. Ik zal me richten op een mooie klassering.

Cazio Josselyn was ook niet goed laatste keer en is  ook behandeld, als dat geholpen heeft is een plek bij de eerste 5 het hoogste haalbare denk ik.

Vrijdag heb ik twee starters op de baan van Wolvega.

Elias ( in de 3e koers ) traint goed en voorbereid op deze finale.
Daarnaast heb ik Hunter Dragon lopen in de laatste koers. Hij werd de
laatste keer 4e achter Gwedion en Velten Versailles vanuit het 2e gelid.

Voor beide paarden geldt : de baan conditie is voor beide een belangrijk  !

Arnold Mollema over zijn twee ritten op Victoria Park:

Curtis Somolli is sterk en snel. De laatste start was niet zo gelukkig. Hij is niet zo makkelijk in de begin fase. De vorm is goed.  Ik verwacht toch wel plaats kansen in dit veld.
Iron Fox was in zijn laatste start foutief buiten zijn schuld. Was goed in de training deze week . Treft wel een sterk veld. Moet voor een plaatsje kunnen.

Christophe de Groote komt met leuke deelnemers naar Vp toe :

-Ustang Ludois loopt vrijdag op Wolvega met de bedoeling zich te kwalificeren voor de finale van de Diamond Challenge eind december. Verkeert in hele goede vorm en gaat hier normaal gezien meestrijden om winst.

-Ultimo du Douet verkeert eveneens in hele goede vorm en was zaterdag nog 4 op Vincennes. Moet in het trio lopen.

-Kiz Vivant: Paard met toekomst. Draait beter rechts dan links, maar met een head-pole lukt het toch net. Was dinsdag op Mons te heet aan kop gedurende de eerste 1000m en verbrandde zichzelf. Desniettemin liep hij nog geweldig naar de finish en kwam een half hoofdje te kort voor winst. Slecht nummer, maar moet in het trio lopen.

-Believe Me CG is ziek geweest en komt nu met ambitie terug in koers. Paard met weinig winsom die reeds goede tijden neerzette. Was begin dit jaar nog een beetje groen, maar verwacht er veel deze winter. Is de eerste koers na ziekte, dus de verwachtingen liggen nog niet echt hoog. Klein prijsje.

 

-Iceman won meteen bij zijn debuut voor onze stal in het montégenre. Laatst was de afstand van 2850m niet in z'n voordeel. Plaatst zich hier bij de eerste 5.

Stefan Schoonhoven meldde aan nakoersen het volgende :

Sjs junior is goed in orde, traint zoals hij altijd traint en voelt fris aan. Staan natuurlijk tegenstanders van formaat in maar met een goed koers verloop doen we mee voor de eerste 3.
Dona de Vrie hopen we op een goede koers en kijken of we bij de eerste 5 kunnen komen. Staan erg goede paarden in. Afstand is een nadeel voor haar. Traint naar behoren.
Cameleon is weer komende, heeft 2 koersen in de benen dus wordt weer wat scherper. Ook voor hem geld een kans bij de eerste 5. Hij wordt gereden door de eigenaar zelf.

Dennis Minnema over hun 2 jarige en Destrier ( stal Crebas) :

Jack Baldwin werkt heel goed, maar is een beetje druk tussen de paarden, daarom is nummer 2 niet een voordeel. Joe fanatic is een heel fijn paard, zal dit keer de kop nemen en ook houden, hopelijk gaat hij dan net ze goed door als laatste keer, buiten het trio zal een tegenvaller zijn.

Destrier is koersvulling, hij staat heel zwaar en zal normaal gesproken niet meedoen voor de eerste 5.

Jaap van Rijn geeft toelichting over drie ritten van hem :

Hoe well: traint wisselvallend. Heb startnummer 12 en moet zonder fouten  een klein prijsje kunnen scoren.

 

Victorymoko: liep een goede koers vorige week. Kwam vanuit het achterveld naar voren.
De vosmerrie moet weer een trio klasseringen haalbaar zijn.

 

 

Jewel star: Zal normaal met Joe fanatic voor de winst strijden in de Breeders Crown 2 jarige .

Aankomende vrijdag heb ik 1 starter in Victoria Park, Ivar met Ruud Pools .

Paard heeft goed getraind netjes een kwallificatie gedaan maar zal in deze koers wel zijn benen moeten strekken. Ik hoop dat hij zijn vervelende streken achter zich laat nu hij ruin is. Hij zal in de 16 lopen maar dat is niet genoeg voor de eerste 2 plekken, aldus Jan van Dooyeweerd .

De jonge trainer Jeroen Offringa brengt a.s vrijdag twee leuke en kansrijke paarden aan de start:

Immoratilty heeft goede vorm ( en traint nog steeds gewoon goed!) loopt elke keer 1.15. In zijn  laatste start werd ze plat gereden in laatste bocht anders is ze gewoon 3 achter gwydion en velten versailles. Twee goede paarden !
Dit is mijn beste kans voor de avond !

Forrest Beemd is ook goed in orde liep vorige keer voor het eerst voor mij gelijk  15.1 . Hij kwam hard af zit nog wel een beetje meer in de tank. Nadeel alleen is dat Forrest niet de snelste is van start en moet een mooie plaats in de koers vinden. Jeffrey Mieras is wederom de rijder van dienst.

Tom Kooyman:

Vanuit mijn eigen stal heb ik 1 starter :Diamond ER
Hij heeft goed getraind deze week is optimaal in conditie en vorm. Als ik hem weer goed weg krijg ( dat ging in het verleden wel eens anders) heeft hij goede kans bij de eerste drie te eindigen ! 


Dennis Minnema namens stal Bas Crebas:


Dravelliszt en Imail staan er redelijk zwaar in, maar beide bij de eerste 5 in zeker mogelijk. Hoot mon en Hampshire staan voor een zeer moeilijke opdracht, hopen op een plaatsje. Monaco heeft laatste paar koersen weer laten zien dat hij weer goed is. Qua klasse staat hij er redelijk in, bij mooi verloop moet een trio-klassering mogelijk zijn. Jitske's wish moet dravend bij de eerste 5 kunnen zijn. Golden zal de koers proberen te dicteren en dan zal hij moeilijk te kloppen zijn, come on scott zal met Bizar Zandbergen dan strijden voor de 2e plaats.

 

Tom Kooyman:

Koers 3:  Höwings Win Win zal op speed gereden worden moet in t trio

Koers 8: Jessy Camelot liep goed de eerste keer reken nu ook op een plek bij de eerste

Koers 10: Vivien Gar gaat in dit veld voorin eindigen

Jaap van Rijn:

Jolie Coer: staat sinds haar laatste start in Hamburg bij ons op stal.
Daar werd ze 4e in 13.5 over 2200m wat een goede prestatie is.
Heb 2x rustig gewerkt en dat voelde prima aan.

 

Sandra Vetter namens stal John Smith:

Honourable Action eerste kans voor Shining Rules, Banzai kan een plaatsgeld hebben  als het lekker gaat regenen, maar daar houden ze alledrie van.
Tansfeeq gaat voor een trioplaats in de sprint.

Anneke Hendriks:

Stark Danon gaat op pad met Niki van der Kraats die voor de 2de keer rijdt heeft wel het voordeel van 4kg ontheffing paard is goed in orde


Hardy Black viel de laatste keer niet helemaal mee achteraf was zijn bloed niet in orde werkt weer goed
Bird on the Branch is de enige 3 jarige in het veld maar wel een echte vechtersbaas hoop op weer geld
Ik heb mijn paarden ziek gehad vandaar de tegenvallende resultaten de laatste koersen. Alles werkt weer goed dus hoop dat we weer mee doen.
Livoye heeft top gewicht maar geen dood gewicht gaat met Marloes Mouthaan op pad misschien de afstand iets te kort voor hem wel een paard met klasse.
Danileo heeft een jaar niet gelopen zal deze koers nodig hebben een heel goed gefokt paard die in het verleden het v nodige heeft laten zien
Pas Vu Pas Pris hoop dat hij nu eindelijk een keer aan de beurt is om te winnen werkt goed
So Bolt is ziek geweest werkt weer naar behoren mooi laag gewicht.
Zinaida de pech vogel van het jaar er is steeds wat met haar geweest moet toch geld kunnen hebben zondag


Trainer en rijder Hugo Langeweg jr hebben zondag vele kansrijke paarden aan de start:

Indian fanatic: was de laatste keer niet optimaal, is direct behandelt na de koers, zal beter zijn maar Innovation love en Indy Flevo twee geduchten tegenstanders.

Inez alki: sprong de laatste keer door mijn eigen schuld, vorm is goed. Zal Isabella partij geven verwacht ik.

Harley d energy: koersde de laatste keer ongelukkig, paard                                                                                                                                            traint goed maar moeilijk veld.

Heres beukenswijk/ fleur starlake: twee paarden die veel vorm hebben, niet de mooiste nummers maar waarschijnlijk wel strijden om de winst.  Dame alki: miste nog wat ritme, traint alweer wat beter, trio moet zeker kunnen.

Jaap van Rijn heeft aanstaande zondag 2 ritten:

Hoe well is een paardje die moet voor een klein prijsje gaan. De concurrentie is redelijk zwaar.

 

Banker viel de laatste keer niet helemaal mee op de baan van Hamburg over de stayersafstand. Zondag zullen we  een rug opzoeken en wachten op laatste 400 meter. 

John Dekker over 2 paarden uit hun stal:

Velten Versailles is het paard van de koers, daarachter zijn er aantal paarden die in aanmerking komen voor de ereplaatsen waar Raoel Attack er één van is.
Gabor Rais viel op Duindigt niet mee, nu weer op Wolvega hopen een klein prijsje mee te pakken. Hij loopt zonder voorijzers. 

De jonge trainer Michel Rothengatter komt met 4 starters naar Wolvega:

Give You All of Me : De laatste twee starts heeft ze het erg goed gedaan, een zege en een 2e plaats. Ze heeft een mooi startnummer maar treft een veld waarbij de competitie erg hoog is. 
Als ze een goede koers afwerkt en bij de eerste drie ben ik tevreden.

Ferran Confital: Kwam de 1e keer uit bij mij vanuit Belgie ( verrichtingen daar waren niet meer heel goed) en daar was ik zeer over te spreken. Op eigen kracht liep hij de koers uit en werd bijna 3e  in een scherpe tijd. Staat wel tevens tegen goede paarden en ons startnummer in 2e gelid is niet geheel ongunstig.  Ik hoop weer 3 of 4 weer te worden.

Zack Wind: Heeft even niet gelopen maar heeft in die tussentijde wel door getraind. Het paard is nog niet 100%  op kracht. Vandaag hebben een mooi startnummer , denk zelf niet dat hij voor de winst mee doet want het paard van Jeroen Engwerda is wel een zeer goede draver, daarachter hoop ik een trioklassering te halen .

Grift Jr is op stal gekomen nadat hij eerder bij Paul Hagoort heeft gestaan. Het paard trainen we nu op het strand en traint naar behoren.  Zondag rijdt Casper hem zelf aanstaande zondag en heeft een mooi startnummer en hij kan bij de beste 4 eindigen.


 Age Posthumus verteld over zijn drie starters uit zijn stal:

In de 1e koers heb ik Hunter Dragon, paard waarmee ik zijn laatste start mee won op Wolvega. Dit keer komen we wederom goed getraind aan de start en verwacht ik een goede prestatie. Zie zelf het paard van Robin Bakker als grootste uitdager.

Elias heeft even niet gelopen, dat is jammer want schreeft hem een paar keer in op de banen in Frankrijk maar daar bleef hij niet in de koers staan. Het koersritme ontbreekt hem een klein beetje maar we hebben hem natuurlijk wel goed door getraind. Elias heeft startnummer 5  en gaat een rol van betekenis spelen in dit veld. De laatste maal hadden we in Amiens hinder waardoor hij een korte galopade maakte en vervolgens erg sterk terug kwam met een 3e plaats ! 
Fighting Jet debuteert voor mijn stal. De drie jarige hengst heb ik onlangs mee te werk gehad naar Wolvega en liet daar snelheid zien. Hij is niet de gemakkelijkste draver om te rijden dus daarom moeten we deze start even afwachten .

Jan van Dooyeweerd:

Freedom fighter is op dit moment goed in vorm doet zeker mee voor plaats bij eerste 3.
Enzo heeft startnummer 8 maar liep goede kwalificatie.  André bakker rijdt hem dit keer vanwege een schorsing van Ruud Pools en zelf ben niet aanwezig en Andre is een goede vervanger.
Flying Moko heeft rit nodig voor Frankrijk,  vindt hem bovendien rechtsom beter gaan.

1e man van stal Tesselaar ( Jeffrey Mieras) heeft de volgende informatie voor nakoersen:

Early Smilling heeft een mooi nummer. De trainer was erg te spreken over haar laatste koers , op speed kan ze veel goedmaken maar er staan vandaag  goeie paarden in haar race.
Diablo Simoni moest de laatste keer veel doen de laatste 800m. Ik schat in dat ze met een koers op maat ver moeten kunnen komen.
Gwydion was erg goed laatste keer ondanks dat hij onderweg wat druk was door het paard in het doorspoor maar maakt het heel goed af. Heeft zeker kans voor de winst maar Zion font is een geduchte tegenstander.
Hollywood Star kwam erg hard laatste keer. Kan deze keer op speed ook weer mee doen voor de winst.Een intressante koers met drie vorm paarden !
Impress Hill liep in de laatste koers 1200 meter met een lekke band dus haar laatste prestaties is niet veel zegend. Zij loopt in de fokkerstroffee zal dus iets minder aangekeken worden door de wedders gezien haar verrichtingen.

El mec di Quattro heeft een moeilijk nummer heeft het goed gedaan in Frankrijk is moeilijk in te schatten in deze koers.
Over Iris Flevo was Dion goed over te spreken in Groningen. Zal goed op de been gebracht worden dus zal veel moeten doen onderweg, triokansen .


 Jeroen Offeringa over  zijn drie jarige merrie die start in de Fokkerstroffee:

Immortality werkt goed wordt steeds beter. Ik verwacht er veel van en het was jammer van de laatste keer dat ze geen ruimte kreeg als ze dat nu wel krijgt is ze heel gevaarlijk. Ze wordt weer gereden door Tom Kooyman.

Luit de Vries over hun twee starters in Wolvega:

Goo river flevo is in goede doen en heeft een hoog startnummer. Er staan goede paarden in. Maar met een gunstig pacourse kan ze in het trio lopen.

 

Florijn en John Dekker starten in de Groningen Challange en heeft vorm. Hij schat hem erg hoog in en denk dat hij dit kan winnen.

Stal Crebas heeft aanstaande zaterdag een aantal starters, Dennis Minnema meldt het volgende:

Dayton en Delicatesse voor een plek bij eerste 3, beide paarden toonde vorm.
Isabelle is normaal gesproken gewoon de winnaar, vorige keer won ze weer heel sterk de Breeders Crown koers met vaste rijder Dicky Hof.
De hengsten krijgen het zwaarder, maar zullen alle 3 geld moeten kunnen pakken. Dan hebben we het over Ilclassico Renka , Imail Occagnes en Iyan Stardust.

 

 Hoot mon Amour en Hampshire Boko moeten ook bij de eerste 5 kunnen komen. Eerst genoemde liep onlangs een goede koers in Wolvega.  Dravelliszt heeft een gunstig nummer, zal bij eerste 3 zijn.

Tom Kooyman heeft a.s zondag maar 1 starter:

Diamond ER loopt in de 10e koers. Hij was de laatste keer dicht bij . Hij is niet de gemakkelijste maar we hopen weer op een goed resultaat !


Peter Delis van stal Payday vertelt over de kansen van zijn paarden:

 

Koers 2: Gillarney F Boko

Viel de laatste keer in Alkmaar niet helemaal mee. Waarom weten we niet. Ze kan in Groningen goed uit de voeten, zie de kwali. Ik verwacht haar bij de eerste drie.

 

Koers 3: Ici Sofi

Dennis gaat niet vechten met Ici Sofi dus ze zal naar de kop stormen. Als iemand anders ook de kop wil dan heeft die een probleem, want Ici is lastig te regelen in het veld, dus wij hebben toch geen alternatief. En dan gaan we er vanuit dat ze de afstand aankan.

 

Koers 4: Hoot Mon Amour

Hoot Mon Amour liep 14.0 over de laatste kilometer in de Regio Challenge, maar zat vast aan de binnenkant. De vorm is er nog steeds.

 

Koers 5: Jitske's Wish, Gaz Heuvelland en Joe Fanatic

Gaz Heuvelland loopt niet. Jitske’s Wish is wisselvallig in de training. Sons gaat ze als een trein, soms springt ze regelmatig in galop. Er is gesleuteld aan de aanspanning. De laatste training ging prima. Spannend om te zien wat ze kan. Joe Fanatic doet met nagenoeg het hele veld mee voor plek twee achter die van Dion. 
Koers 8: Imail Occagnes
Imail Occagnes heeft nog nooit een fatsoenlijk startnummer gehad en nu ook niet. Maar heeft wel veel snelheid laten zien. De afstand lijkt wat kort omdat hij even nodig heeft om in zijn loop te komen. Maar Micha weet dat we graag “alles of niets rijden” en dat zal het dus ook wel worden. Alles of niets. 

Sandra Vetter namens de stal van John Smith:

Justice Frederic heeft hoog gewicht, dus wel kans op trio maar al onze starters in de 1900 hebben mijns inziens kans op een trioplek. In de 1300 is Hardy Black voor mij de favoriet. Plaatsje voor Tansfeeq en Perfect Görl is mogelijk,  Miracle staat er ondanks -4 aftrek van de rijder te ongunstig in.

 Anneke Hendriks:

Hardy Black heeft nog steeds vorm moet een goede kans hebben
Bird on the Branch heeft lang niet gelopen is een 3 jarige zal waarschijnlijk deze koers nodig hebben
Zinaida heeft de laatste 2 koersen  goed gelopen. Heeft een kans
Pas Vu Pas Pris loopt steeds goede koersen zal voorin mee doen

 

 

So Bolt werkt goed zal op een zachte baan nog beter tot zijn recht komen. Maar werkt goed
Corcreggan Maestro is wat moeilijk in te schatten in het werk is veel meer paard geworden sinds hij op stal is. Ook een 3 jarige  tegen oudere paarden  vind dat ze hem een erg hoge handicap hebben gegeven voor wat hij in Frankrijk heeft laten zien.
Lady in Red ook een 3 jarige ook een behoorlijke hoge handicap naar ze werkt goed.

Dennis Minnema namens de stal van Bas Crebas:

Destrier moet eerst weer eens blijven draven. Monaco werkt goed, komt niet zulke goede paarden tegen als vorige keer, eerte 3 moet hij kunnen belopen. Golden is nogsteeds in zeer goede doen, we zullen weer de kop proberen te nemen en een zeer hoog tempo maken, en dan zal hij een zeer goede kans maken op de overwinning. Come on scott zal op speed bij de eerste 4 kunnen komen.

Tom Kooyman:

4de Vivien Gar in goede doen treft goede tegenstanders in t trio
6de Glenda Camelot kan met deze amatrice ver komen
8de Flavius Boko is puik in vorm kans paard
9de Nahema de favoriet


Klik hier
Waardeert u deze info en wilt u donateur worden van Nakoersen en alles ondersteunen?
.