VOORBESCHOUWING VAN PIKEUR EN/OF TRAINER..

Hieronder vindt u regelmatig een voorbeschouwing van een pikeur of trainer over hun deelnemende paarden.
Onderstaande 40 trainers / pikeurs hebben al toegezegd graag mee te werken aan deze nieuwe website-rubriek.

Klik hier
Waardeert u deze info en wilt u donateur worden van Nakoersen en alles ondersteunen?

Peter Delis van stal Payday vertelt over de kansen van zijn paarden:

 

Koers 2: Gillarney F Boko

Viel de laatste keer in Alkmaar niet helemaal mee. Waarom weten we niet. Ze kan in Groningen goed uit de voeten, zie de kwali. Ik verwacht haar bij de eerste drie.

 

Koers 3: Ici Sofi

Dennis gaat niet vechten met Ici Sofi dus ze zal naar de kop stormen. Als iemand anders ook de kop wil dan heeft die een probleem, want Ici is lastig te regelen in het veld, dus wij hebben toch geen alternatief. En dan gaan we er vanuit dat ze de afstand aankan.

 

Koers 4: Hoot Mon Amour

Hoot Mon Amour liep 14.0 over de laatste kilometer in de Regio Challenge, maar zat vast aan de binnenkant. De vorm is er nog steeds.

 

Koers 5: Jitske's Wish, Gaz Heuvelland en Joe Fanatic

Gaz Heuvelland loopt niet. Jitske’s Wish is wisselvallig in de training. Sons gaat ze als een trein, soms springt ze regelmatig in galop. Er is gesleuteld aan de aanspanning. De laatste training ging prima. Spannend om te zien wat ze kan. Joe Fanatic doet met nagenoeg het hele veld mee voor plek twee achter die van Dion. 
Koers 8: Imail Occagnes
Imail Occagnes heeft nog nooit een fatsoenlijk startnummer gehad en nu ook niet. Maar heeft wel veel snelheid laten zien. De afstand lijkt wat kort omdat hij even nodig heeft om in zijn loop te komen. Maar Micha weet dat we graag “alles of niets rijden” en dat zal het dus ook wel worden. Alles of niets. 

Sandra Vetter namens de stal van John Smith:

Justice Frederic heeft hoog gewicht, dus wel kans op trio maar al onze starters in de 1900 hebben mijns inziens kans op een trioplek. In de 1300 is Hardy Black voor mij de favoriet. Plaatsje voor Tansfeeq en Perfect Görl is mogelijk,  Miracle staat er ondanks -4 aftrek van de rijder te ongunstig in.

 Anneke Hendriks:

Hardy Black heeft nog steeds vorm moet een goede kans hebben
Bird on the Branch heeft lang niet gelopen is een 3 jarige zal waarschijnlijk deze koers nodig hebben
Zinaida heeft de laatste 2 koersen  goed gelopen. Heeft een kans
Pas Vu Pas Pris loopt steeds goede koersen zal voorin mee doen

 

 

So Bolt werkt goed zal op een zachte baan nog beter tot zijn recht komen. Maar werkt goed
Corcreggan Maestro is wat moeilijk in te schatten in het werk is veel meer paard geworden sinds hij op stal is. Ook een 3 jarige  tegen oudere paarden  vind dat ze hem een erg hoge handicap hebben gegeven voor wat hij in Frankrijk heeft laten zien.
Lady in Red ook een 3 jarige ook een behoorlijke hoge handicap naar ze werkt goed.

Dennis Minnema namens de stal van Bas Crebas:

Destrier moet eerst weer eens blijven draven. Monaco werkt goed, komt niet zulke goede paarden tegen als vorige keer, eerte 3 moet hij kunnen belopen. Golden is nogsteeds in zeer goede doen, we zullen weer de kop proberen te nemen en een zeer hoog tempo maken, en dan zal hij een zeer goede kans maken op de overwinning. Come on scott zal op speed bij de eerste 4 kunnen komen.

Tom Kooyman:

4de Vivien Gar in goede doen treft goede tegenstanders in t trio
6de Glenda Camelot kan met deze amatrice ver komen
8de Flavius Boko is puik in vorm kans paard
9de Nahema de favoriet


Tom Kooyman's deelnemers:

Nahema toppaard kan de laatste rechte lijn veel 

Vivien Gar is in vorm kans paard 

Norah As gaat het met Happy Hollandia uitvechten


Hugo Langeweg:


Happy Hollandia heeft winstkansen

I am happy doet ook mee, moet een hoge 17 aan kunnen.

 

Inez Alki gaat met Iris Baldwin strijden in de Merrie Derby. Mijn tegenstander heeft nu voordeel bij de afstand vermoed ik.

 

Indian Fanatic en Ilclassico Renka strijden om de grote Derby winst denk ik.


Susan wiedijk over French Kiss:

De vorige keer was ze erg goed, kwam.sterk af en werd tweede met op lijn van de winnaar. Deze week iets  matig getraind, hoge hartslag en slecht herstellen maar afgelopen maandag was ze weer veel beter. Vrijdag nog een rustig werkje en dan hoop ik dat ze zondag weer 100% is.


Rick Wester

Hayley is een leuk paard. Niet te veel macht maar wel snel. Met een goede koers zal ze meedoen denk ik
Verwacht haar bij de eerste 4 maar zit zeker meer in
Indy is zeker niet kansloos met een goed koersverloop

Graceful boko staan leuke paarden in maar liep laatste keer op duindigt heel netjes.
Beide paarden zijn goed inorde. Als we een goede koers krijgen doen we mee.


Jan van Dooyeweerd

 

Gerrit Schermer zijn eerste koers weer maar heeft goed getraind dus daar kan het niet aan liggen. Maar heeft nog geen goeie koers op duindigt gelopen, keer met Jos en met Ruud, rij hem zelf keer en geloof zeker bij de eerste plaatsen.


Hugo Langeweg jr brengt a.s vrijdag diverse paarden aan de start en meldt het volgende :

Vizira Mil is beter als in de kwalifactie!  Is behandeld en samen met handsome starlake strijden zij voor de winst.

 

Goofy Greenwood kwam nog wat werk tekort in zijn 1e kwalifactie maar was 2e kwalli was aanmerkelijk beter. Hij zal nu weer verder zijn en op zijn klasse en speed goed genoeg . Ixelle was goed op Alkmaar behandeld aan haar keel. Kan hoge 1.15 lopen.Dennis Minnema geef informatie over de paarden van trainer Bas Crebas :

Emeraude Jiji is goed, maar staat zwaar, de vorige keer moest hij twintig meter geven en dat was niet simpel. Bunker de Hamel staat er qua klasse redelijk mooi in. Maar zal geluk moeten hebben om een goede positie te krijgen. Beide kunnen bij de eerste 5 zijn.

Jaap van Rijn over de paarden van Hans Bot:


Crizzly bear: is goed in vorm zal normaal meedoen voor plek 2/3/4

 

Banker transs r: komt van rust heeft nog weinig werk gehad dus zal nog niet scherp zijn.

 

 

Hayley jet: wou ik eigelijk kwalificeren, maar de koers in haar klasse had te weinig paarden. Had fysieke problemen laatste 2 start die nu hopelijk zijn opgelost. Krijgt een koers nu mist nog 2/3 werkjes.


Tom Kooyman tegen over zijn Nakoersen:

Wolvega 1ste krs Diamond ER  moeilijk heerschap, Gaat het na een goede kwali weer in wolvega proberen ,thuis vorm is goed
Tweede starter is Casimaka ,liep de laatste keer goed op duindigt word op wachten gereden . In de 8e koers rs fuggedaboutit , hij groeit weer naar topvorm eindelijk weer een eerlijke koers medefavoriet.       

Stefan Schoonhoven heeft met zijn stal goede vorm en komt met een paar paarden aan de start:

 

Dona de Vrie werkt goed en deze keer over 2100 meter wat een pre is, normaal gesproken kan ze bij de eerste 3 lopen.  Benji Boy in de amateur koers met Erik van den Bergh ( de combinatie klikt goed met elkaar), heeft een paar weken niet gelopen maar traint goed. Plaats bij de eerste 3/4 mogelijk. Cremers Boy doet altijd zijn best en won recent in Berlijn onder het zadel , hij loopt met eigenaresse Leonie Kalis o.a tegen Benji                                                                                    Boy.


Frans van der Blonk over zijn ritten :

Hendrik Schermer is de laatste starts ongelukkig , met een goed koers verloop bij de eerste 4, ook al heeft hij startnummer 10. Loverboy Vrijthout heeft goede vorm, tegenstand moeilijk in te schatten. Hopelijk kunnen we een fraaie klassering scoren. Andrea Swagerman staat zwaar t.o.v zijn tegenstanders. Durk m Boko rijdt ik in het Kampioenschap van Nederlandse paarden. We hebben slecht geloot met nummer 8,  eigenaartrainer Huug van Dijk heeft de ruin al tijden in vorm en gaan met goed hoop van start.
Robin Bakker over Hillary Queen :

 

Hillary Queen maakt na een Franse campagne haar rentree in Wolvega. Ze was daar niet altijd even gelukkig en liet haar gezicht zien op de banen van Enghien en Vincennes . Half juli keerde ze terug naar de stal in Nederland. Vervolgens is ze nagekeken en we hebben haar weer voorbereid op de koersen die nu gaan komen. Vrijdag starten we in het kampioenschap, een koers waarbij ik denk dat Goofy Greenwood het te kloppen paard is. Ik zal van start niet gelijk voorin liggen dus moet het hebben van hopelijk een goede                                                                                                                          rug of een sterke slotronde. Toch zie ik Hillary in het trio eindigen.


Jeffrey Mieras over de paarden van zijn trainer Dion Tesselaar: 

Emotion was de laatste keer geschrapt door de warmte niet omdat er een probleem was heeft een mooi nummer kan snel vertrekken heeft kans op de geldprijs.
Dean bros kan snel vertrekken kan met een mooie koers ook in het geld lopen misschien is hij lekker opgefrist van de kortebaan j.l donderdag in Beverwijk.
Gwydion was erg goed laatste keer moest wel wat doen voor de kop rijden hem dit keer als het goed is van achteraf en hopen dit keer op zijn speed.
Forever H is echt een karakter paard doet altijd zijn best is in goeie handen bij Ruud Pools.Aanstaande maandag heeft de jonge trainer Michel Rothengatter een paar leuke kanspaarden aan de start. Nakoersen kreeg de volgende informatie van hem:

Zack Wind is in de training goed bezig en verwacht hem in deze koers bij de beste 2. De laatste keer kwam hij niet gezond uit zijn race deze prestatie mag hem niet worden aangerekend.
In de 4e koers start ik met Ghilaine F Boko. Zij komt langzamerhand beter in vorm en zijn liep de laatste maal een goede koers. Vandaag treffen een lastig startnummer en we moeten hopen op een mooie koers . Als dat zo is zijn er kansen bij de beste 4 . 
Easy Joey was de laatste keer zeer goede 2e plaats op Victoria Park. Als ik hem had gereden had Easy startnummer 8 gekregen maar omdat Micha Brouwer hem rijdt hebben we een veel beter startnummer. Met een klassering bij de beste 4 ben ik dik tevreden ! Zou leuk zijn als Micha zijn 30 e overwinning gaat scoren met ons paard.

Regiment, was de laatste keer een oppermachtige winnaar op Vp. Hij traint gewoon goed en hoopt weer op het zelfde resultaat

Give You All Of Me was de laatste pechvol in Jagersro. Bij de start sprong het paard weg en werd uiteindelijk nog 7e. 
Zonder fouten verwacht ik het paard bij de beste 3 .
In de VPW Vier jarige Challange start ik met Hunter Montana.  Een mooie koers waarbij ik een goed startnummer heb in het 1e band ( overigens de 1e keer bandenstart, voorzie geen probleem) . De laatste keer verstapte hij zich bij de start en sprong , na die tijd voelde hij goed aan.  Ik denk dat hij een kans moet hebben op de eindzege .
John Dekker en Carolien Aalbers brengen aanstaande maandag diverse paarden aan de start.
Eerst genoemde gaf ons de volgende informatie :

Hasta la Vista  liep de laatste keer een redelijke koers we hebben het beslag wat veranderd en hij moet onder de eerste 5 kunnen eindigen.
Ennyus Boko was de laatste keer goed maar had een fout in de beginfase. Concurrentie is sterk in deze klasse gaan voor een plaatsgeld.
Highspeed Aresy kwam in haar laatste starts steeds goed binnen ( Dit was op de baan van               Duindigt)  daar rekenen we nu ook weer op en dan moet een plaats onder de eerste 5 haalbaar                                                                    zijn. Robbin Bot over zijn drie paarden :

As de Jacquet is goed moet koers hebben voor Paris waar hij binnen kort gaat lopen.
El magnifico het zelfde verhaal, ook dit is een voorbereidende race en is in orde.
Indus Dragon is goed in het werk , tweede gelid is jammer maar Jaap van Rijn zal wel uitstekend idee plan hebben om dit goed te laten eindigen.Dravelliszt is moeilijk in te schatten, blijven draven is de opdracht. Als hij dat doet zal hij een plaatsgeld moeten pakken.

 

Golden Avenue is in topvorm, we zullen de kop nemen en proberen een hoog tempo te maken om grootste uitdager Ru de l'Airou voor te blijven.

 

Come on Scott zal op Speed derde of vierde kunnen worden.

 

Dania Beach is goed voor een plek bij de eerste vier.

 

Imail Occagnes en Iyan Stardus gaan voor de Derbykwalificatie.

 

Ici Sofi gaan we proberen een startplaats in het eerste gelid te krijgen.

 

Ideal Boko gaat ook voor de Derbykwalificatie.

 

Ilclassico Renka gaat voor de eerste vier.


Gelsenkirchen:

Crizzly Bear en Victorymoko doen normaal mee in het trio.

Mr. Bathuan Byd komt steeds meer in koersritme na een zware ziekte. Moet ook in het trio kunnen komen.

Covergirl is moeilijk in te schatten in de koers. Ze maakt makkelijk een fout maar heeft veel snelheid om zich te plaatsen.

 

 

 

Wolvega:

Favourite Wish staat op papier gunstig, moeten alleen de vorm afwachten. Als die goed is kan hij winnen.

Hanna Greenwood staat sinds een aantal weken bij ons op stal. Traint redelijk maar koersen nu om te kijken hoe ver ze is.


Hasta la Vista en Ennyus Boko staan beide in een sterk bezette koers en hopen om die reden op een plaatsgeld.


Tom Kooyman:

Koers 4: Norah As, vorm is oke de laatste keer bandenstart doen we niet meer treft goede tegenstanders 3de plek mogelijk

Koers 8: Massai favoriet

Koers 11: Nahema doet weer mee voor de winst had kleine kwetsuur laatste keer is weer optimaal


Jaap van Rijn:


Ijsvink, een derde/vierde plek moet haalbaar zijn.

 

Haley Jet, draafde de laatste maal matig. Heb haar van de week op Wolvega gewerkt en dat ging redelijk maar niet perfect. Dan nog moet ze in de plaatsen zijn.


Dennis Minnema/stal Bas Crebas:

Ici Sofi, heeft  mooi nummer maar treft wel goede tegenstanders. Eerste vijf.

 

Hold me Quick, treft juist een heeft een moeilijk nummer. Eerst maar dravende zien weg te komen.

Monaco, liep vorige week een geode koers. Zal nu iets beter zijn. Plek bij de eerste 3.

 

Golden, staat voor het eert in de topklasse. We gaan rustig meerijden en dan zien hoever we kunnen komen.


Sandra Vetter/stal John Smith:

 

Justice Frederic is fit en zal baat hebben bij een gesproeide baan.
Ik zie hem niet als de gedoodverfde favoriet maar voor een plaats doet hij mee.


Anneke Hendriks:

 

Sign of Succes heeft nu een  aantal koersen in de benen. Werkt goed en ben teverden met een  plaats.

 

Pas Vu Pas Pris werkt goed en de steun van J.B. Hamel. Zal een goede koers lopen.

Star Prince doet altijd zijn best en zal er dichtbij zijn.


Trainersduo Rosalie Janssen en Luit de Vries vertellen over de kansen van hun paarden:

 

2e koers: Elma WT

Moet met een gunstig parcours in de finale komen.

 

3e koers: Cashflow

Moet ook met een goed parcours in de finale kunnen komen, maar er staan wel leuke paarden in.

 

9e koers: Hickory Forest

Moet als hij de bochten goed doorkomt bij de eerste drie kunnen komen.

 

 

André Bakker en Lyanne Kurvink van de Select Stable vertellen over hun kansen:

 

2e koers: Gerko Steenwijk

Werkt goed en liep komende woensdag nog in Emmeloord (ongeplaatst, red.). Op Alkmaar ging hij sterk buitenom! We gaan voor een finaleplaats.

 

8e koers: Ignacio

Loopt in de Sweepstakes, maar de bedoeling was om in de troost te starten. Helaas was die er dit jaar niet. Hij is er nog niet helemaal aan toe om tegen de top z'n mannetje te staan. Werkt goed en met een trip op maat kunnen we ver komen.

 

9e koers: Invictus

Heeft het even rustig aan moeten doen. Volgens eigenaresse Mieke Klooster is hij er weer. Hij werd al een tweede op deze baan.

 

Peter Delis van stal Payday vertelt over de kansen van zijn paarden:

 

Koers 6: Isabella JE

Zal denk ik als favoriet starten in de Sweepstakes en dat lijkt me terecht. Heeft het steeds prima gedaan in Groningen, de enige misstap had een duidelijke oorzaak. De gootste concurrenten lijken me Indy lady en Ilja Medo.

 

Koers 8: Ideal Boko, Ilclassico Renka, Iyan Stardust en I Love Champagne

Op papier lijkt Innovation Love het te kloppen paard. Of hij uit de voeten kan in Groningen moet nog blijken.Iyan Stardust en Ilclassico Renka hebben al eens gewonnen in Groningen en lijken onze grootste troeven. Ik rekend dravend op een podiumplek voor deze twee.

 

Ideal Boko en I Love Champagne zouden in het geld moeten kunnen lopen. Ideal Boko kan snel vertrekken en heeft met startnummer 2 een prima nummer getroffen. I Love Champagne liep de laatste keer heel goed op Alkmaar. Zal daar het nodige van geleerd hebben.

 

Koers 9: Harenne F Boko

Harenne won fraai bij zijn debuut. John de Leeuw weet nu nog beter wat hij kan. Arabesk Hazelaar lijkt op papier wel een sterke tegenstander. Ik denk wel dat Harenne kan strijden voor de winst.

 

Koers 10: Hoot Mon Amour

Hoot is in de vorm van haar leven. kan prima uit de voeten in Groningen en was vorige week tweede in de finale in Wolvega. Komt wel steeds tegen betere tegenstanders te staan. Heeft in Groningen nog nooit in zo'n zwaar veld gestaan. Het wordt spannend om te zien wat ze in zo'n veld kan!


Robbin Bot over zijn twee paarden die aan de start brengt in Vincennes:

Triomphe Ferm ging de laatste keer erg goed in Parijs. Matthieu Abrivard had gezegd na de laatste keer: 'Als ik eerder vrij zou komen denk ik dat ik bij de beste drie had gezet''. 
Dit ging over 2100 meter en deze afstand ligt hem beter, vandaag gaat de koers over 2700 meter. Titanium Gar is het te kloppen paard in de koers en mocht Triompf een klassering lopen ben ik zeer tevreden. 

As de Jacquets was de laatste echt goed in Parijs en werd 4e. Jammer dat hij van nature iets lui is want dat kost je een goede positie in de koers. Hij liep gewoon toen echt goed en denk dat hij dit keer wederom een plaats geld meepakt.


Bert Post

Twitter is goed. Liep de laatst ekeer een goede koers in Meslay du Maine en was daarbij erg snel. Het is een mooie koers en met een goed parcours heeft hij een kans om bij de eerste drie te zijn.

 

Dion Tesselaar over o.a zijn rit in de Lage landen met Flavius :

Met flavius hoop ik op een mooie trip en dan is bij de eerste 3 mogelijk. Forever was de laatste keer goed maar draafde niet maar is nu weer goed dus verwacht  ik ook bij de eerste 3.

John Dekker & Caroline Aalbers

 

Adelaar en Cha doen beide mee voor een plaatsgeld.

Ennyus proberen prijsje mee te pakken. Highspeed voor plaatsgeld

 

 

 

 

Willem vd Pijl

 

Gon Ikaria heeft slecht startnummer. Vervolgens staan er een aantal paarden in die

17 hebben gelopen . Het moet gewoon meezitten.

 

 

 

 

 

Tom Kooyman

 

Fuggedaboutit treft goede omstandigheden is in vorm kans paard dayenne lane is

ongelukkig geweest bandenstart is niet haar ding favoriet.

Norah as liep 2 wk geleden goed als de start lukt kans paard

 

Vivien Gar is top doet mee voor de winst

 

 

 

 

 Sandra Vetter

 

Rapido moet op zijn klasse gemakkelijk winnen, de vraag is alleen waarom hij na een

ausgleich 1 in Duitsland (waar hij als laatste eindigde) ineens weer bij ons

langskomt. Mogelijk is hij niet 100 procent maar ook half in orde is hij

gevaarlijkste en zijn team wil waarschijnlijk graag tussendoor weer een 1tje

achter de naam hebben. Een 2e plek voor kan Hardy Black pakken vóór Honourable

 

Action die een koers voor Hamburg krijgt en Justice Frederic die op zijn

thuisbaan liever koerst dan in het buitenland.

 

 

 

Anneke Hendriks

 

Hardy Black is goed uit zijn vorige koers heeft de steun van Jean-Baptiste Hamel zal zeker weer goed lopen


Zinaida heeft deze koers denk ik nodig na wat probleempjes na haar debuut

Sings of Succes werkt altijd heel goed laat het alleen in de koers niet zien maar kan zeker hard lopen.


So Bolt gaat steeds beter presteren en zal ook nu weer voorin mee doen


Michel Rothengatter over zijn twee starters:

 

Regiment komt van een zware blessure weer terug in de baan. De hengst traint overigens niet slecht maar treft in zijn race een slecht startnummer. Hij zal deze koers doen om in principe ritme op te doen.

Give You All of Me liep een hele goede koers de laatste keer en had overigens nog een beetje achter de hand tegen behoorlijke goede tegenstanders. Ik verwacht er dichtbij te zijn !

Trainer Arnold Mollema, die aan de baan van Wolvega o.a zijn paarden voorbereid meldt:

Hector di Quattro is goed in vorm. Was 4e in Oslo in 1.13.4 over 2100m na een slecht koers verloop. Was wel erg snel de laatste 800 meter.
Moet kansen hebben om zich te plaatsen in deze koers. 

 

Flabbergasted heeft een paar koersen nodig om te leren. Was goed de laatste start en in die koers heeft hij veel geleerd. Moet nu weer plaats kansen hebben.

Age Posthumus sprak met Nakoersen over zijn starters:

Elias is niet al te snelle beginner en met startnummer 2 heb ik daar niet heel veel aan. Wel dat we in het 2e spoor zitten. De laatste maal had ik nummer 1 en lag ik gelijk achterin. Vervolgens moesten we 4 dik de laatste bocht door en lag ik op de rug van de uiteindelijke winnaar en werd ik 6e. Hij viel mij toen niet helemaal mee. Zaterdag zijn we positief gestemd en hopen dat hij wederom goed zijn werk afmaakt en richten we ons op een klassering.

 

 Valerio Jet heeft even niet gelopen en dat is voor hem niet geheel gunstig. Hij houdt liever van iets meer regelmaat maar de uitschrijvingen waren niet geheel goed voor hem. Hij traint naar behoren en zal tevreden zijn met een klassering.

 

 Hayehwatha  treft met startnummer 10 het 2e gelid en wordt gereden door Jaap van Rijn. Ze loopt in Wolvega hoge 16 tijden en doet zijn werk goed. Hij kan netjes afkomen en richten ons op een klassering. 

Tom Kooyman, hiernaast met de eigenaren van de 4 jarige Masaai na een zege te Gelsenkirchen meldt het volgende :

 

Masaai komt na twee zeges op Duindigt terug op de baan van Wolvega. De vorm van mijn paard is goed. We gaan ervoor !

 

 

 Hadine is zonder fouten in beeld voor een trioklassering.

Danny Brouwer heeft drie ritten zaterdag op VP:

Zante Griff is de snelste uit het veld maar daarbij ook de moeilijkste om goed in de rondte te krijgen. Tevens treffen we zaterdag een lastig startnummer ( nr. 9 ) maar dravend lijkt het mij de winnaar van deze race. 

Met de paarden El Butre (trainer Henk Grift) en met Charmeur Royal (trainer P. Hagoort) ben ik blij en tevreden met een plaatgeld.

Jeffrey Mieras spraken we deze week over de paarden van zijn werkgeven Dion Tesselaar:

Dean Bros kan goed vertrekken en zal wellicht daar voordeel uit kunnen halen en te hopen op een goede positie. De laatste keer was hij 6e maar daarvoor sterk 2e. Richt zich op een klassering.

Race for Fame hebben we na de twee mindere prestaties
anders gaan trainen. Deze verandering vallen nu positief uit maar wellicht komt deze koers net iets te vroeg voor haar.
We gaan uit voor een postief resultaat ! 

Galvani Boko reed ik zelf de laatste maal in de Gouden Zweep en dat was iets om snel te vergeten. Het was een rommelige koers met tempo veranderingen en daarbij werd Galvani te druk waardoor ik zijn  lucht er af trok. De keren daarvoor was hij op een enkele keer er niet bij op Wolvega. Ik schat hem in op een trio klassering.

Hummer Scott staat tegen zijn leefttijdsgenoten en heeft het 1e gelid. In zijn laatste start was hij niet gezond en bleek problemen te hebben gehad met zijn keel. Is daarvoor behandeld en heeft de training wederom goed opgepakt. De concurrentie is stevig maar kan zich weren ! Plek bij de beste 3 is haalbaar. 


Kurt Roeges start met 1 paard op Reims :

 

Paymybill Diamant werkt goed en liep de laatste keer op Le Croise Laroche een goede koers.
Vandaag is het rechtsom en dat is in zijn voordeel.
Er staan goede paarden in en veel hangt af van de start plus het koersverloop. Een trio aankomst 
moet binnen handbereik zijn

 


Tom Kooyman:

 

Massai werkt top zonder fouten favoriet 

Norah as lopend in t trio verbeterd nog komt van ver


Jaap van Rijn, stal Hans Bot:

 

Ijsvink: is nog erg groen moet nog leren koersen.

Crizzly bear: Klopte vorige week goede paarden maar meters geven op enkele

goede paarden in vorm lijkt me moeilijk.
Maar met het juiste parcours kunnen we een plaatsgeld pakken.

 


Hayley jet: kwali was naar behoren. Als ze weer relaxed blijft heeft ze een 1e kans.


Gideon h renka: won eerder op gras maar treft nu betere paarden. Ondanks dat

moet die wel meedoen om de bovenste prijzen.

 


Dennis Minnema, stal Bas Crebas:

 

Ici sofi heeft een lastig nummer. Hopen op een

klein prijsje.

 

Golden staat er mooi in. Als we het afdwingen dan zijn er zeker

mogelijkheden voor de winst


Sandra Vetter, stal John Smith:

 

Shining Rules en Captain Gerald beide een eerste kans.

In de sprint zie ik die van Weissmeier of Hardy Black of Cruel Summer, Miracle S kan verrassen maar staat er zeer ongunstig in.

Tansfeeq heeft de koers waarschijnlijk nog nodig.

Dawn Calling kan ook meedoen voor plaatsje maar loopt normaal gesproken geen sprints.

Cadland Lad valt tot nu toe steeds tegen.


Anneke Hendriks:

Pas Vu Pas Pris viel de laatste keer niet helemaal mee.

Werkt wel goed heeft nu de steun van Christophe Dehens.

 

So Bolt had de laatste keer wat moeite met

de bochten ging glijden dat hebben we nu hoop ik opgelost. Werkt goed.

 

Hardy Black is in vorm.

 

Cruel Summer we hopen op een herhaling van de laatste keer gaat weer met Christophe Dehens op stap

 


Hugo Langeweg jr :

In de eerste koers heb ik twee starters. Heres Beukenswijk is in goeie vorm, had met een beetje geluk ook de finale gewonnen van de gelegenheidskoers, moet zeker 1 of 2 kunnen zijn.
Fleur Starlake liep laatste keer een goeie koers achter een onklopbaar paard.
In de achste koers heb ik Holland. Treft goede tegenstanders hierin maar is vermoedelijk zelf een van de betere.


Robin Bakker verteld over de starters van Stal  Paul Hagoort:

Innovation Love won de laatste erg sterk bij z'n rentree tegenover zijn jaarsgang genoten. Hij voelde die dag erg goed aan.. Vandaag treffen we een 8 koppig veld maar met geduchtte concurrentie. Hedy Beckenswijk en Vaduz Wise As zijn goede dravers en die van ons is zeker niet minder. Winstkansen.

Zante Grif is een snelle merrie maar ook niet de makkelijkste. Dat liet ze al zien bij haar debuut waarbij ze na een fout nog sterk terugkeerde. Als ik het goed inschat behoort ze tot de snelste van het veld en dan liggen er winstkansen voor haar. Het paard van Jeffrey Mieras is een geduchtte tegenstander. 

Zar Laksmy debuteert vandaag en heeft startnummer 1.  De kwalificatie was redelijk  en daarna is wel iets verbeterd in de training.Ik verwacht dat ze erg hoog kan eindigen in haar race.  


Michel Rothengatter over zijn 2 starters:

Secret Honey (Martin Blankendaal) was de laatste goed maar treft vandaag zwaardere tegenstander . Een plaats bij de beste 4 moet mogelijk kunnen zijn. Give You All of Me debuteert vandaag en deed een goede kwalificatie. De conccurrent is erg goed maar daarbij zeg ik erbij dat het alle jonge paarden zijn.
Hopelijk kunnen we een 3e, 4e of 5e plaats bemachtigen, als mijn paard veel leert van het koerswezen.


Dennis Minnema over starters van zijn werkgever Bas Crebas:


Emeraude Jiji heeft lastig nummer en de tegenstand is ook zwaar. Met een mooie koers misschien eerste 5.
Bunker treft deze keer weer eens bandenstart, met john de Leeuw in de sulky zit er weer een trio kans erin . Als catyama zijn rug kan houden ( die van Bunker) dan kan ze 4 worden in dezelfde koers.


Tom Kooyman gaf nakoersen de volgende informatie:

Guy pomponne  is al tijden in vorm, bandenstart is niet zijn ding en heeft trio kansen. Fuggedaboutit heeft kleine blessure gehad is weer top, lastig startnummer maar doet vooraan mee. Dayenne Lane heeft mooi geloot achter de 3 , is een kanspaard in haar race. Edo Venus heeft goede kans zauni is het te kloppen paard in deze monte koers


 Jaap van Rijn heeft de volgende informatie over zijn ritten:

Gigant Well: Liep de laatste keer goed na wat wisselvallige koersen. In deze vorm moet een plek in het trio opnieuw haalbaar zijn.

Howie star: tijd niet gelopen. Kwali was oke maar zal een koers nodig hebben denk ik. Plek 3-4 zijn we al tevreden.
Victorymoko: had pech in Denemarken waar ze tegen der knie aan kwam laatste bocht als leider. Goede tegenstand maar Victorymoko moet weer onder de eerste 4 kunnen lopen.


Stal van der Blonk heeft een aantal starters te Vp en meldt het volgende:

Fleur Swagerman is behandeld voorgaande week , ze traint weer goed en verwacht haar bij de eerste 4. Hendrik liep zondag goede koers, vorm is aanwezig. Het koers verloop moet mee zitten maar moet wel  uit het tweede gelid komen. Ima chearleader  kan tijd van 17 lopen maar tegenstanders zijn moeilijk in te schatten.  Andrea Swagerman doet altijd zijn best en kan een prijsje pakken.


Rick Wester heeft a.s vrijdag 1 starter en geef de volgende informatie :

Cadence is goed op dit moment, haar resultaten zijn goed de laatste starts. Ze heeft alleen een goede positie nodig. We treffen vrijdag tweede gelid. 


Jan van Dooyeweerd meldt het volgende over Grand River:

Grand River moet weer een koers hebben. hij heeft goed getraind en met zijn eindschot moet hij toch mee doen met een trioplaats. 


Trainersduo Rosalie Janssen en Luit de Vries vertellen over de kansen van hun paarden:

 

1e koers: Cashflow

Cashflow staat wel eens zwaarder. Werkt goed. Moet voorin mee kunnen doen.

 

3e koers: Elma WT en Florijn

Elma staat wat zwaar. Plaatsgeld zou mooi zijn.

 

Florijn moet 1 of 2 kunnen worden. Zal het uitvechten met Hurricane.

 

6e koers: Farouche Meadow.

Plaatsgeld

 

7e koers: Goo River Flevo

Moet dit normaal kunnen winnen. Ze presteerde de laatste twee keer onder haar kunnen. Werkt wel goed.

 

8e koers: Diola P

Plaatsgeld

 


Dennis Minnema:


Ici sofi staat zwaarder als vorige keer. Als ze vlak blijft zal ze geld pakken.
Hold me Quick liet veel snelheid zien na een fout laatste keer. Zonder fout bij eerste 3.
Monaco loopt voor het eerst na rust. Zal waarschijnlijk nog een koers nodig hebben.
Isabelle JE liep een super koers vorige keer,heeft een kans 1e of 2e plaats.
Il classico Renka had pech met dodenspoor, maar liep goed door.I Iyan liep ook goed. Deze baan ligt hem misschien wel beter. Zal ook geld pakken. Godiva is in de vorm van haar leven, zal een zuinige koers krijgen en dan op speed bin de eerste 3 zijn.


Sandra Vetter & John Smith Rensport:

 Yeah Cool eerste kans

Tansfeeq heeft koers nodig en zal nog erg scherp zijn.
Shining zit daar ergens tussenin met kans op plaatsje

 


Tom Kooyman

Guy pomponne  is in vorm treft goede tegenstanders in het trio..
Massai zal alleen zichzelf moeten kloppen en Vivien Gar heeft goede kans op hoge klassering.


Dennis Minnema:


Hoot mon amour is in goede vorm. Zonder fouten in haar koers is ze 1 of 2.

Golden loopt zonder ijzers we hopen op geld. Misschien dat zonder ijzers hem goed bevalt en dat er dan misschien wel meer in zitten.


Sandra Vetter & John Smith Rensport:

Shining Rules loopt om een koersje te krijgen, van Justice Frederic zijn de

verwachtingen hoger, lang niet gelopen maar is een goed paard en werkt super,

rekenen op plek in trio.

Captain Gerald heeft een eerste kans, Classic Bright loopt voor koersritme,

willen 2600 met haar starten over 2 weken. Banzai kan plaatsje belopen.

 

 


Anneke Hendriks Rensport:

Pas Vu Pas Pris viel de laatste keer niet helemaal mee terwijl hij goed werkt en de

vorm er is.

Lykastos heeft 2 goede koersen gelopen en zal zeker weer mee doen.

Star Prince heeft vorige keer een super koers gelopen ondanks het ongunstige

gewicht zal zeker weer goed lopen.

 

Signs of Succes had zijn koers nodig is verbeterd van die koers nu hopen op een plaats geld.

 

So Bolt heeft meer als een jaar niet gelopen zal deze koers nodig hebben.

Lady in Red vorige keer was het zadel verschoven moet nog leren.

 


Caroline Aalbers & John Dekker

Goodlooking lady is naar mijn mening aardig goed op het moment.
Sprinten is niet echt haar ding maar ze liep toch 2 goed koersen de laatste twee keer.

Cha Cha Cha knapt altijd goed op van kortebanen een plek bij de eerste vier moet kunnen.

Adelaar houdt van de lange afstanden.
Staan wel goede paarden in maar moet ook bij de eerste vier kunnen komen.


John Dekker


Curtis was de laatste keer aardig vast, er staan op papier een aantal goede debutanten in maar verwacht hem bij de eerste 4. 


Met Grady Stardust proberen een mooie rug te krijgen en dan proberen een plaats mee te pakken. 


Florijn voor het eerst op Duindigt, concurrentie is pittig, verwacht hem bij de eerste 3


Tom Kooyman

Yvar is mijn enige starter uit de eigen stal.  Hij werkt oké!


Rob van Toor

 

Geert V viel gisteren(lees zaterdag) niet mee.

Bizar Zandbergen viel me vorige week erg tegen. Kan beter.

Gloria Petnic  is nieuw op stal gekomen. Werkt aardig.


Vrijdagavond heeft Hans Crebas 2 paarden aan de start in Kalmar:

Krs 6, nr 6
Designlight heeft redelijke vorm. Ze kan goed beginnen en de korte afstand is voordelig. Wint eigenlijk nooit, maar is vaak geplaatst.

Krs 7, nr 2.
Osborn Klipp is een 4jarige waar ik veel van verwacht. Hij won zijn voorlaatste start eenvoudig, maar was daarna een stuk minder. Waarschijnlijk lag de baan hem toen niet.
Aan de kop gaat hij graag, maar er staan goede paarden in deze koers. Als hij bij de eerste 4 zit, ben ik                                                      tevreden. 


Nakoersen sprak met Björn Goop over Versus As:

´´Versus As kwam in goede conditie naar onze stal toe. We hebben hem getraind en vervolgens heeft hij een derde plaats gelopen in de serie. Ik was zeer te spreken over de prestatie, het paard had een zeer goede slotronde afgelegd en had bovendien een zeer matig startnummer.
We zijn op dezelfde wijze verder gegaan, afgelopen woensdag kwam zijn trainer Paul Hagoort nog over om Versus te trainen en voelde prima aan. Zaterdag hebben we wederom een minder goed startnummer, de winnaars hebben allen mooie nummers en Versus en ik moeten naar alle waarschijnlijkheid van achteraf komen. De afstand is 2000 meter maar wellicht met een mooie rug kunnen we naar voren komen een prijs mee pakken. Dan ben ik erg tevreden ´´ alsdus de Zweedse toprijder Björn Goop .


Tom Kooyman berichtte Nakoersen over zijn paarden:

1ste krs Guy Pomponne loopt niet . Tweede koers Diamond Er staat voor een klassering . Casimaka is top en staat in een mooi veld, trio aankomst zeer goed mogelijk  .

Cees Kamminga heeft dit weekend in Parijs een goed presterende Napa Valley lopen en ook nog Charlottenlund
Noble Dolly aan de start.  Hij meldt het volgende over zijn starters in Wolvega:

Croatie d'Amour komt in actie met Ruud Pools. De merrie heeft best gewerkt is in goede vorm .
Voor Douce Soir  (koers 4 met Andre Bakker) geldt eigenlijk het zelfde. 
De vorm is goed en gezien de resultaten van de laatste weken doet zij voorin mee. 
Dino de Bourgogne traint beter dan hij laat zien in de koersen, We gaan aanstaande zaterdag voor het eerst koersen met trekproppen. John de Leeuw is de rijder van dienst.


Jan van Dooyeweerd meldt het volgende over zijn starters:

Gerrit schermer houd van een harde koers die gaat hij hier krijgen , het hoogste nr hoeft geen nadeel te wezen . Ik verwacht dat er aan kop door wordt gereden en daarom is een plaats bij eerste 4 zeker haalbaar.


Stefan Schoonhoven over zijn kansen:

Cameleon zou normaal weer bij de eerste 3 moeten kunnen komen.
Indy Flevo slecht nr niet een ideale voor bereiding gehad, vorige week wat last van zand in de darmen. Is opgelost maar niet op 100 pr kunnen werken. Slag om de arm.

Tequila F werkt goed, hoop dat hij weg loopt uit de banden, is niet zijn sterkste kant. Zo wel dan is een plaats bij de eerste 3 mogelijk. Klik hier
Waardeert u deze info en wilt u donateur worden van Nakoersen en alles ondersteunen?
.