'Het V75 Nakoersen- SamSam-Ticket'


7 juiste met een uitbetaling van ruim 41.000 euro!

Solvalla zaterdag 24 september,

We hebben 1 van de hoogtepunten in het Zweedse koers-wezen.
Het Kriterium en de Oaks worden verreden,Frances Bulwarks lopp,Walter Lundbergs Memorial,UET serie en wat finales.
Een extra MEGA JACKPOT van 100miljoen Kronen als kers op de taart. Wat wil je nog meer? 7 goed.
Mocht er zaterdag 1 winnend ticket zijn met 7 goed dan gaat dat de geschiedenisboeken in als hoogste uitbetaling. Rond de 9-9,5milj euro.
De vorm is okè,de gemaakte keuze's zijn helaas wat minder...
Het moet maar gebeuren op 24Sept '22 en de V75 start wel op dezelfde tijd (16.20) maar met koers7.

Deel 1,

2140m autostart.
Ik wil het gelijk weten hier,2 paarden.
Nr1,Santos de Castella van Westholm is er 1 van. En Westholm heeft er vertrouwen en is zeer happy met het nummer. Westholm had nr1 gekozen als ie had mogen kiezen. Verder zegt ie,hij is niet helemaal te vertrouwen maar als hij kop krijgt,dan gaat Santos een heel eind komen. Is het beste van kop af en Jörgen gaat all-in voor de kop. Westholm is trouwens over al zijn paarden positief,die komen nog aan bod.
Mijn 2de paard is nr5,Born to Run. Wat moet je daarover zeggen? 6x gestart in Zweden,4x1 1x2 en 1xuitg. Startnr5 bevalt hem goed,2uit2 en de trainer zelf weer aan boord wat toch iets van een voordeel is. Dan gaat deze keer een US bike achter en de achter ijzer gaan ook af dus 1ste keer zonder ijzers in Zweden. Spannender kan het niet worden. Kan vanuit positie's winnen.
Nr7,Charliebrown Effe won zijn laatste koers en klopte een paar paarden die hij nu weer tegenkomt (de 2,3,4) En toch vond ik het niet overtuigend. Gaat hier een dure koers want ik zie Santos naar de kop gaan en niet afgeven aan Charlie.
Nr3,Under Amour werd geklopt door Charlie is zijn laatste koers en vloog in 09/700m naar een 2de plek. Lövgren zei na afloop dat de vorm nog niet helemaal top was. Under Amour is geen start-raket maar moet het van zijn laatste 600-700m. Met overpace zeker 1 om rekening mee te houden.
De laatste die ik noem moet HEEL VEEL GELUK hebben maar kan een stukje laag-vliegen. Nr12,Don't be Weak. Won zijn laatste koers tegen veel mindere paarden maar als ze als gekken rijden aan kop....
1,5 (3,12)

Deel 2,

2140m autostart.
Finale Klasse II.
En hier heb ik mijn eerste banker gevonden.
Nr4,Roll Controll van Westholm. In zijn laatste koers werd hij 4de in een quali voor de Derby achter Lilius Boko,Kagan en Aquarius Face. Dat soort staat er nu niet in. Heeft een topnummer en kan zeer snel vertrekken. Eenmaal aan kop kan Westholm het tempo bepalen en zal het voor de rest niet meevallen om hem voorbij te lopen.
Nr2,Fat Rabbit uit de stal van Redén. En die is zeer tevrede over het dikke konijn. Hij zegt,Rabbit wordt beter en beter en is meer sterk dan snel. Heeft 5x1 uit 8 dus weet wat winnen is. Zal in mijn gedachten een koers naast de 4 krijgen wel de 1ste uitdager.
De 2de uitdager is het nr1,Babsans Bankir. Het nummer had beter gekund omdat hij niet de snelste van start is maar komt in topvorm aan de start en met een US bike voor de eerste keer. Zal proberen de rug van Roll Controll te nemen en dan hopen op een gaatje.
Ik ga voor Roll Controll van Westholm.
4 (2,1)Deel 3,

2140m autostart.
Frances Bulwarks Lopp met een dikke 1ste prijs van 750K Kronen.
Op papier lijkt het Hail Mary,klaar!
De grootste favoriet van de dag.
En ook hier is Redén zeer tevrede over het nummer en over Haily Mary. Zijn laatste koers won hij met alles over en moet up in vorm zijn volgens zijn trainer.
Maar ik heb het idee dat Hail hier niet met rust gelaten gaten worden en aanval na aanval gaat krijgen.
Nr3,Clickbait is een snellere starter dan Hail en wat gaat Lennartsson doen? Afgeven als de favoriet komt of volgas doorrijden? Mocht hij kiezen om door te rijden wordt het spannend en is Hail Mary in gevaar. Heeft dit jaar van kop af en van achteraf gewonnen.
Nr2,Missle Hill komt met 2 easy wins op rij maar dat was niet tegen dit soort paarden. Gaat een goede koers krijgen met nummer en heeft een flitsende 400m. Kan met een "normaal" koers verloop zijn stal-genoot niet kloppen.
Nr5,Brother Bill heeft al even niet gewonnen maar is een heel goed paard. Werd in zijn laatste koer makkelijk geklopt door Hail Mary maar ik ga hem meenemen omdat ik denk dat het een levendige koers gaat worden.
Nr6,Global Badman stond ook in de laatste koers van Hail en Brother,vergeten die koers. Gaat nu weer zonder ijzers en een beter nummer als in zijn laatste koers. Heeft nog niet gewonnen op Solvalla maar met een koers op maat en misschien een wat mindere dag van de favoriet....
Nr7,Önas Prince gaat weer zonder ijzers en is de laatste die ik meeneem. En Nordström is er klaar voor en zal ten aanval trekken,ik ben benieuwd hoe want kan ook zeer goed van achteraf naar de finish komen.
Nr1,Admiral As heeft niet de vorm en het nummer niet mee.
2,3,4,5,6,7Deel 4,

2140m autostart.
De Oaks-merrie kriterium.
We zijn totnutoe zuinig geweest met de streepjes dus hier komen er heel veel maar ik bespreek er een paar
Nr1,Aurelia Express is 1 van de 3 van Nurmos. Het plan is kop nemen en niet meer achterom kijken. Ze heeft laten zien dat ze kan starten en dan heeft ze ook nog is het beste nummer.
Nr2,Bonneville WI van Nurmos,die ongekend hoog blijft scoren met zijn starters. In haar laatste koers deed ze het 800m vanuit het 3de spoor zonder tot op de bodem te gaan. Ze heeft nog geen startsnelheid laten zien en misschien is dat ook niet nodig omdat ze gewoon vanuit het dooiespoor wint. Eerste keer met US bike.
Nr4,Queen Belina van Westholm. En hier is Westholm zeer te spreken over zijn Queen,ze liep misschien wel haar beste koers was zijn commentaar. Ze kreeg min-meer een koers op maat maar hoe ze het afmaakte,ze gaf gas met 600m te gaan en won hands down! Ze heeft een goed nummer,is klaar gemaakt voor deze koers en Westholm gaat ook hier vol voor de kop.
Nr10,Jewilla gaat voor het eerst zonders ijzers en nr11,Carbonfiber met Kihlström,beide gevallen,spannend.
1,2,3,4,5,7,8,9,10,11Deel 5

,2140m autostart.
Finale Klasse I.
En ik wou hier banken,nr2,Viva La Vida Face. Wint nu 2x op rij zonder zich in te spannen. Zijn koers van 1 Sept vond ik hem wat heet maar was al minder in zijn laatste start. Maar,hij wordt een beetje te groot favoriet. We gaan hier dus breed.
Nr3,Eagle in Disguise. Ik was eind Augustus in Bergsåker en heb toen met de eigenaar gezeten. Hij zei me toen,hij wordt helemaal klaar gemaakt voor de finale en zal nog beter en sterker zijn... Nou,hij heeft vanaf 20aug stilgestaan,werd 4Sept geschrapt omdat ie ziek was. Geen ideale voorbereiding dus. De trainer Wäjersten is de man van het moment en zal niet aan de start komen als het paard niet klaar is.
Nr4,Ferox Brick is een goed paard en de trainster heeft vorm. Heeft 14 winnaars op 49 starters.
Nr7,Turenne is een ⭐️ in mijn boekje. Niet op zijn laatste koers af,die won hij tegen middelmaat. De koers daarvoor,toen werd hij 2de. Moest de laatste bocht uit achter een muur van paarden komen om met een hèèl scherp sprintje 2de te worden achter Ferox Brick (nr4 hier). Voor wie die terug kan kijken,even doen.
Omdat we hier toch breed gaan,9,10,12 ook mee
2,3,4,7,9,10,12Deel 6,

2640m autostart.
Het Kriterium en hier zien we wat nieuwe toppers aan de start en ook onze 2 banker. En niet de meest voor de hand liggende.
Walmann heeft er 3 aan de start,Redén 4 en onze Hagoort staat ook in de finale.
Mijn banker is Xanthis Harvey. De keuze van Killie en als ik Redén zo lees,heb ik het idee dat dit iets aparts is/kan worden. Werd laatste keer geklopt door Bedazzled Sox. Koos met 1200m te gaan het dooiespoor,viel een beetje naar binnen in de bochten maar hield dapper vol om 2de te worden. Ze hebben wat kleine veranderingen aangebracht en krijgt voor de 1ste keer een trekhoofdstel.
Nr1,Bedazzled Sox heeft nog weinig fout gedaan,nooit slechter dan een 2de plek. En zijn trainer noemt dit een kanon! Maar Bedazzled heeft best al wat zware koersen gehad en moet nu maar is zien of hij de kop kan behouden. Mocht dat zo zijn is er al veel gewonnen maar ik weet het niet...
Nr3,Following klopte Bedazzled in Örebro na een veel betere koers op fotofinish. Toen waren alle ijzers af en dat is nu ook weer het geval. Gaat waarschijnlijk het dooiespoor krijgen en dan wordt het een stuk moeilijker worden.
4,5,6 zijn de andere paarden van Redén en als het om GROOT geld kan je ze niet helemaal uitsluiten maar nee,ik heb het 4de paard van Redén gebankt.
Waar ik wel een "beetje bang" voor ben is het NL-tintje in deze koers,nr Monastery Boko. Wat een laatste koers liep die! 3de spoor,4de spoor,dure bochten en toen nog van achter helemaal naar voren komen om 2de te worden. Als hij een beetje geluk/beetje koers gaat krijgen kan hij wel is de verrassing van de dag worden.
Hoedan ook,een prachtige koers om te kijken en mocht mijn banker geklopt worden (liever niet!!) laat het dan door Monastery Boko zijn.
11 (1,10)

Deel 7,

3140m draaistart.
Om met een makkie af te sluiten..
Een marathon met 4 draaivakken.
Nr3,High on Pepper was geweldig in zijn laatste koers. Ging in gevecht met Ruger en deed alles vanuit het dooiespoor (ook 3140m) en werd met een neusje verslagen. Hij werd 11/800m geklokt. Die koers was vorige week en ik ga ervan uit dat die goed verwerkt is. De 20m voorsprong kan hem deze keer wel is goed van pas komen deze keer.
Nr6,Versace Face is nog een ⭐️ bij mij. Is zijn laatste start had ie een verschrikkelijk start en verloor een metertje of 40. Voor wie terug kan kijken,even doen. Born to Run won die koers maar Versace was de morele winnaar en is veel beter dan de resultaten laten zien.
Nr11,King Cole van Wäjersten. En die wint en wint en blijft winnen. Daardoor heeft hij in 5starts 500D Kronen erbij gekregen. Het is dus even hard gegaan met zijn winsom. Is hier de favoriet op de % en heeft een mooi nummer in het vak. We gaan het zien.
Nr13,Amalencius BB heeft een koersje in de benen,wel op een onhandige afstand voor hem (1640m) maar het zal hem goed hebben gedaan. Een Amalencius in Full vorm doet mee voor de winst en ik heb het idee dat zijn seizoen er weer aankomt.
De laatste die meegaat is nr14,Golden Guard en weer een ⭐️. Vorige week wat passief gereden,bleef zitten toen ie eigenlijk naar buiten moest. Nog een springer voor zijn neus in de laatste bocht,moest in de laatste rechte lijn van het 2de naar het 4de spoor en kwam toen AANGEVLOGEN! Kijk de koers even terug....
De nummers 1 en 4 zijn van Bergh,misschien komt ie nog online maar op het moment reageerd hij net als het weer,soms goed soms slecht. Mocht er wat komen staat het op het forum.

Het Ticket:
1,5 (3,12)
4 (2,1)
2,3,4,5,6,7
1,2,3,4,5,7,8,9,10,11
2,3,4,7,9,10,12
11 (1,10)
3,6,11,13,14

4200 combinatie's x 0,06= €252


Zaterdag 17 september, Farjestad

Farjestad, JP en 2 grote favorieten en 5 afdelingen met een favoriet van rond 25%. Open dus
Farjestad, thuisbaan van Goop en een nieuwe poging om ze alle 7 goed te hebben. En we weten snel hoe we ervoor staan... We hebben een beetje 🍀🍀🍀🍀 nodig.

Deel 1,

1640m autostart.
Nr1,Asnaur dei Rum. Kon in zijn laatste koers net niet winnen van GOLD divisie paarden als Heart of Steel,Holy Water Tycoon Conway Hall.... 5m verder had ie gewonnen. Nu bronzen divisie maar startnummer1 dus de vraag is,neemt ie kop? Het wordt billen-knijpen,houdt ie kop dan kan de rest het erop leren. Wordt ie afgetroefd voor de kop wordt het spannend... Ik ga toch banken.
Ga/wil je niet banken hier dan heb je nr2,Aragorn As nodig op je ticket. Leek zijn laatste koers (Brons Finale)te gaan winnen maar werd 50m voorbij gelopen door Zorro Wind,Bugatti Miles en Gerben. Aragorn kreeg niet de beste koers en nu met Kihlström,is niet de snelste vertrekker maar gaat geheid een goede koers krijgen met dit nummer.
Nr4,Luringen La Ma gaf in zijn laatste koers de kop af aan Charliebrown FF en heeft daarna nooit meer echt kans gehad. Kwam vast te zitten op de rug van Alert Vendil en toen er ruimte was was het te laat. Kan vertrekken en het wordt spannend als hij de kop neemt.
Nr5,Charlock Wiking kan ook snel vertrekken en heeft 13 van zijn 34 koersen gewonnen,de ijzers gaan weer af. Na 400-500m weten we hoelaat het is maar ik ga ervan uit dat de nr1 leiding heeft en wint.
1 (4,2)

Deel 2,

2140m draaistart.
Een koers voor de laagste klasse en hier nemen we 2 paarden.
Nr1,Crown Wise As. Was de laatste 2x outstanding en met dit nummer zie ik hem snel aan kop en is het klaar. Het paard wordt beter en beter,staat ook qua winsom prachtig in deze koers. Het te kloppen paard voor mij maar...
Nr6,Theycallmesixten won zijn laatste koers tegen niks zeggende paarden maar het gaat mij om zijn koers van 14 Juli. Toen maakte hij een startfout die hem 40-50m kostte en zonder die fout had hij ene Lilius Boko hands down geklopt!! Kwam op 1 lengte van hem binnen. Heeft een goed nummer en kan goed vertrekken,kan van kop af maar ook van een rug af. De uitdager van nummer1.
Nr2,Timo Jutila van Bergh heeft 5x1 uit 8starts. De paarden van Bergh hebben het net ff niet,worden op het moment steeds op de streep geklopt.
Nr7,Excalibur Zet komt met een goede serie uit Noorwegen
Nr8,Tara Hills gaat een mooie koers krijgen op de rug van de 1. Als Goop het gaatje kan vinden de laatste 400m kan ze zelfs winnen. Ik hou het op de 1 en 6.
1,6 (8,2)

Deel 3,

2140m autostart.
Unionskampen,koudbloed paarden en heel goede koudbloeds gaan we hier zien. Ik neem er 3 en daarmee gaan we door. 5,8,10.
Nr5,Grisle Odin GL was laatst zeer goed tegen de favoriet,Odd Herakles. Vanuit het dooiespoor werd ie geklopt met een halve lengte. Het zal weer niet meevallen om hem te kloppen maar is 1 vd 3 die deze koers kan winnen.
Nr8,Odd Herakles zal zelfs met dit nummer de kop nemen en zal hij moeilijk te verslaan zijn. Hij won zijn laatste koers zonder te overtuigen. Heeft 8 uit 9 gewonnen dit jaar.
Het 3de paard is nr10,Månlykke AM. Het nummer kon natuurlijk en ik ben benieuwd hoe Gunnar Melander dit gaat oplossen. Vroeg in de aanval en dan kijken wie de sterkste is. Gaan de 8 en de 10 er een show van maken dan kan de 5 er wel is met de buit vandoor gaan.
5,8,10

Deel 4,

2140m autostart.
Hier gaan we ook krap door de bocht,3paarden.
Nr1,Ninepoints Candy kan heel erg snel vertrekken en dit keer met Goop. Heeft dit jaar nog niet gewonnen maar heeft wel telkens tegen de top van haar jaargang gelopen. Haar laatste koers was een quali voor de merrie-derby en werd toen 3de. Als Goop niet teveel druk krijgt onderweg kan dit haar 1ste overwinning zijn dit jaar.
Nr2,Black Fire probeerde ook de derby te halen maar dat was te hoog gegrepen. In zijn laatste koers werd hij geklopt na een harde opening door een paard wat een betere koers kreeg. Won 9 Juli easy van kop af maar het zal moeilijk worden om hier de kop te nemen.
Nr5,John King Boko won zijn laatste 2 koersen zoals hij wou maar krijgt hier met veel betere paarden te maken. Heeft sinds hij verhuisd is naar Nurmos stappen gemaakt maar gaat het niet makkelijk krijgen. Wel gaat er dit keer weer een US bike achter. We gaan het zien...
Nr9,Holdfast AM is geen win-machine maar ging in zijn laatste koers vlot naar de finish toen er ruimte was. Dit is mijn 1ste reserve paard.
1,2,5.

Deel 5,

2140m autostart.
Hier hebben we de grootste favoriet van de dag,nr2 Mister Hercules. Had een zeer dure opening in zijn laatste koers,de Jubileumspokalen. Onderweg werd hij ook niet met rust gelaten. San Moteur duwde het tempo. De laatste 400m gingen pijn doen en werd toen 4de. Nu geen San Moteur,goed nummer de trainer dit zeer tevrede is... Na 400m aan kop,koers over.
Heeft Mister een slechte dag,wie dan?
Nr6,Jaguar Dream gaat weer zonder ijzers. De hengst start weinig maar heeft goede resultaten in zijn 7starts dit jaar. 2x1 3x2 1x3.
Ik heb het idee dat ie kop neemt en dan afgeeft aan Mister. Hij een verschrikkelijke stukje speed wat ie liet zien op Åby toen hij via de vluchtstrook naar huis flitste.
Nr5,Henry Flyer Sisu is nieuw in de GOLD divisie,goed paard maar even afwachten hier.
Nr9,Global Welcome gaat een goede koers krijgen en kan zomaar het trio inlopen. Niet vergeten voor je andere spelletjes!!
Nr11,Unico Broline gaat het met dit nummer niet makkelijk krijgen.
Mister Hercules of veel.
2

Deel 6,

3140m draaistart.
Een marathon met 3 draaivakken.
En aangezien we in de vorige 5 afdelingen kort door de bocht gegaan zijn kunnen we hier en in het laatste deel heel ruim gaan. 2x Alle paarden dus.
En nu hooen dat het kwartje een keer de juiste richting oprolt dan zitten we heerlijk te kijken in deel6-7.
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15

Deel 7,

2640m autostart.
Hier gaan we het dus ook kort houden (ook een beetje door drukte) maar als ik hier kort door de bocht zou moeten gaan begin ik met de nummers 9 en 10.
Nr9,Golden Guard loopt dijken van koersen zonder te winnen. Gaat weer eens met een US bike. Als hij een beetje koers krijgt kan met zijn sterke laatste 600m de boel verpletteren.
N10,Billy Idol Jet is veel beter dan de resultaten laten zien. Ik heb nog steeds die 2de plek achter Brambling in gedachten. Ook voor Billy geldt wat voor de Golden geldt,moet geluk hebben onderweg en heeft ie dat kan hij echt winnen.


Het ticket:
1
1,6
5,8,10
1,2,5
2
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
3240 combinatie's x 0,06 = €194,40Hagmryen, zaterdag 10 september,

We hebben afgelopen zondag 2 fenomenen gezien. 1 daarvan ging op 4 wielen in het rond,onze Max. De andere op 4 benen, Francesco Zet. Allebei niet te stoppen... GEWELDIG!

In het ticket waren de bankers fout en dan houdt het snel op.

Deze week gaan we naar Hagmryen met 1 grote favoriet. De trainer ervan is niet blij met het gekregen nummer,nr1. Op 1640m in Hagmryen is dat scary,de 1ste bocht komt snel. In de andere afdelingen hebben de beste paarden de slechste nummers getroffen.

 

Deel 1,

2140m draaistart.

Met een goed nummer was nr12,Born to Run hier natuurlijk groot favoriet geworden. In zijn laatste start in Örebro heeft ie 1300m in het 3de spoor gelegen met tussentijden van 08,5-08,9. Toen 1640m nu 2140m en die 500m meer kan hem misschien helpen en dit keer Goop op sulky,die meer en meer in vorm komt. Of heeft dat koersje teveel gekost?

Nr3,Dream Creation die dit jaar pas 6x is gestart (2x1 en 3x2) startte om de 2mnd ongeveer,nu zit er 9dagen tussen. Kan redelijk vertrekken en met dit nummer gaat hij een goede koersen krijgen.

Nr6,Versage Face. Ondanks de fout in zijn laatste koers was de trainer tevrede over hem. Ook was hij gelukkig met het nummer wat ie nu heeft omdat ie snel kan vertrekken. Verder zegt ie dat hij normaal zeker is in de draai en ziet hem verkomen.

Nr10,Titan Yoda daar dacht ik een jaar geleden van,daar gaan we veel van horen. Het is niet zoveel geworden als ik had gehoopt. Startte 7mei,was in Juli geschrapt en heeft nu 2 koersjes in de benen. Gedraagde zich beter,draafde beter en nu draai-kampioen Adielsson op de sulky.

De laatste die ik meeneem,kan de verrassing worden,nr1,Special Major. Kan vertrekken,krijgt op "zeker" een prima trip en kan een stukje laagvliegen.

Nr5,Hans was zeer positief over Gerben maar heeft bij zijn laatste koers nooit de auto gehaald. Nu met het lastige nummer5,ik sla hem over.

1,3,6,10,12

 

 

 

Deel 2,

2140m draaistart.

Een merrie-koers met 2 vakken en een 1 of heel veel-gedachten.

Het zijn er heel veel geworden.

Nr1,Special Topsecret kan een start-finish zijn,sneller vertrekker.

Nr2,Edima had een aanrijding in de Derby-serie maar kwam sterk terug de koers erna. Won toen met een scherp sprintje.

Nr7,Cash and Carry kan veel op een goede dag en heeft betere paarden ontmoet. Was wel na zijn laatste koers geschrapt.

We nemen er hier 10 en we gaan door naar deel3.

1,2,5,7,9,11,12,13,14,15

 

 

 

Deel 3,

2640m autostart.

Een koers voor de laagste klasse en ik denk dat we hier met 4 paarden door zijn. 6,8,11,12

Nr6,Fat Rabbit. De trainer is happy met zijn paard,de afstand is geen probleem want het er al is gewonnen op 2640m. Heeft pas 7 starts gehad,wordt beter en beter volgens de trainer.

Nr8,Timo Jutila is een zeer snelle vertrekker en kan zelfs met dit nummer wel is de kop nemen. Aan kop laat ie zich moeilijk kloppen. Ik hoop nog wat te horen van de trainer maar is druk met verhuizen. Vertrekt weer uit Åby.

Nr11,Hankypanky Pinkman weet wat winnnen is 7x1 uit 10starts en 2x2.

Het nummer is beroert maar het is 2640m,Goop erachter en alle ijzers gaan voor het 1st eraf. Interessant en ik verwacht een extra versnelling.

Nr12,Decathlon probeerde de Derby te halen maar met startnr8,een fout was die droom snel voorbij. Trainer Nurmos blijft ongekend hoog in zijn winners,32%. Nu gaat er voor het 1st een US bike achter. Met deze 4 moet het te doen zijn. Voor je andere spelletjes niet het nr1 vergeten,gaat een mooie reis krijgen maar om te winnen zal dat niet genoeg zijn.

6,8,11,12

 

 

 

Deel 4,

2140m draaistart.

Koudbloed-koers en 3 vakken,roept U maar.... Ik neem er hier 3.

Nr5,Kong CK. Heeft 13 van zijn 15starts gewonnen en dit keer met Torbjörn Jansson die ik graag achter een koudbloed zie zitten. Heeft niet in de grote nummers gestaan maar winnen is winnen. Won 2starts geleden wel een finale als favoriet. Is nog ongeslagen dit jaar.

Nr6,Alm Randers komt met 6x1 op rij en heeft 18x1 uit 41starts. Is de 1ste uitdager van Kong.

Mijn 3de paard is nr15,Järvsöodin. Die was onopvallend goed in zijn laatste koers. In die koers stond ene Månlykke AM en Stjärnblomster in. Hij werd toen netjes 4de. Toen met Marcus Lilius en nu met Kilhström,dat scheelt 20-30m. Mochten ze aan kop elkaar gek maken en een heel te hoog tempo rijden dan kan Järvsöodin wel is de verrassing worden.

5,6,15

 

 

 

Deel 5,

2140m autostart.

En hier de 1ste banker.

Nr3,Viva la vida Face. In zijn laatste koers maakte hij gelijk duidelijk dat ie naar de kop wou en vanaf daar werd de afstand steeds groter. Hij won in 1.12,6 en nr2 liep 1.13,5. Had een kleine pauze gehad en met deze koers in de benen, nog beter?

Nr1,Kapten Brodde. Heeft 8x1 uit 11 starts en deze keer alle ijzers af en een US bike erachter maar... Ik denk dat hij er best beroert in kan komen te liggen omdat hij niet de snelste van start af is. Insluiting is dus het gevaar. Mocht Kilhström het toch oplossen gaan we een duel zien met de 3.

Gaan de 1 en 3 er een show van maken,veel te hard onderweg dan komt nr4,Behind Lord in the picture. Is hier een beetje vergeten maar haalde een sterke overwinning in de V75 in Bergsaker. Of krijgt nr5,Mizai zijn overwinning in de V75? Heeft een paar knappe koersen gelopen met slechte nummers. Nu een goed nummer,Adielsson erachter en de US bike weer. Kan vertrekken,de rug van het nr3 hopen op een gaatje?! Nr11,Ferox Brick heeft overpace nodig. Heeft 4x1 uit 6starts dit jaar. Is 1 van de betere paarden in dit veld.

Ik ga voor Viva La Vida Face.

3 (5,1)

 

 

 

Deel 6,

1640m autostart.

De GOLD division met een BIG favoriet,nr1,Hail Mary.

Maar de trainer was niet happy met het nummer. Nr1 in Hagmyren is niet het beste. De 1ste bocht komt snel.

En we hebben pas nog gezien in Eskilstuna,Hail Mary nr1,net niet snel genoeg uit,opgesloten werd laatste in een veldje van 6 aan 1,13€. Wat dan of neemt ie nu wel kop en heb ik 3 streepjes teveel gebruikt.

Ik ga ertegen in. Nr4,Brother Bill is veel beter dan de resultaten laten zien. Heeft nog geen best jaar en heeft ook nog niet gewonnen maar mocht ie er een keer echt zin in hebben is niemand veilig tegen zijn eindschot.

De 2 paarden van de man in VORM,Wäjersten gaan ook mee op het ticket.

Nr2,Esprit Sisu komt met vorm en heeft een topnummer. Kan hier vervelend zijn voor Hail Mary van start af.

Nr8,Global Badman heeft wel een TOPjaar 4x1 en 3x2 in 8starts. En Global schuift nu naar nr7 door het schrappen van nr5 en kan als een raket vertrekken,het kan wel is spannend worden.

Nr7,Born Unicorn met Redén zelf op sulky en zegt,het is een probeersel en is normaal kansloos tegen Hail Mary.

Nr12,Click Bait moet alles mee hebben met die nummer...

1,2,4,8

 

 

 

Deel 7,

2140m autostart.

Met de nummers 2,3,5,6,9 ben je redelijk safe hier maar ik ben in deel6 duur gegaan dus ik ga hier banken...

Nr2,Kurti Jari Boko weer met Goop en komt met sprekende resultaten uit Finland. Kan snel vertrekken maar hij doet het in Finland beter dan in Zweden. Mindere tegenstand.

Nr3,Dwayne Zet was goed in Bergsåker. De opening was keihard en kreeg het niet kado. Naast het koppaard vol in de wind. Het was een dappere poging maar tegen een geweldige Gooner,nr5 was hij kansloos. Die kreeg de koers beter,denderde de laatste rechte lijn op en won die koers vrij makkelijk. Nu ga ik steeds meer het idee krijgen dat Gooner de 1640m prettiger vindt dan 2140m. Laatste winst op 2140m is 18mnd geleden. Ik denk wel dat hij kop neemt en dan kan hij het misschien volhouden.

Nr6,Viking Brodde is wat blijven hangen na zijn 5de jaar maar is echt een goed paard en heeft goede paarden ontmoet in het verleden. Won zijn laatste koers met fout aan de start en nog wat mispassen onderweg maar toen ie opgang was won ie easy. In die koers stonden niet het niveau paarden van wat hij hier treft maar toch...

Mijn idee/banker is nr9,Zeudi AMG. Wat zij liet zien in Europees kampioenschap merrie's... Wow! Liet zich terugzakken van start-af en met nog 1 ronde te gaan 3de spoor in. Kreeg een rug van Sayonara maar het gevecht met Sayonara & Honey Mearas duurde tot op de streep! 1.10,7 liep zij toen met een laatste km in 08,4. De laatste,Honey Mearas had in deze koers aan 60% gestaan.

Met dit nummer en op de rug van de snelvertrekkende Kurri Jari Boko gaat ze zeker een goede koers krijgen. Als ze net zo goed is als in haar laatste koers zie ik het niet spannend worden. Deze keer zit Kontio op de sulky.

1 paard noem ik nog voor je andere spelletjes,nr12,Dats so Cool. Die staat perfect qua winsom in deze koers en dat is iets waar ik altijd wel op let. De koers is uitgeschreven tot 1,7milj Kr en hij heeft 1699703Kr verdiend,staat 30€ onder het limiet. Met dit nummer en tegen deze paarden zal het niet meevallen, om te winnen maar voor trio-kop zou ik hem niet weglaten.

 

 

Het Ticket:

1,3,6,10,12

1,2,5,7,9,11,12,13,14,15

6,8,11,12

5,6,15

3 (5,1)

1,2,4,8

9 (5,2)

2400 combinatie's x 0,06= €144.


We zijn er weer.

Het uitstapje naar Zweden was LEUK en DUUR,wat oude bekende gezien en gesproken...
Lang verhaal kort,blij dat ik geweest ben.

Derby-weekend in Jägersro,met zondag de Derby's en een extra V75. In de Derby voor merrie's neemt trainer Nurmos 50% van de starters voor zijn rekening,6 starters uit zijn stal. Bij de hengsten krijgen we Freak-of-Nature,Francesco Zet te zien. Ik heb nog wat news voor die koers maar dat komt na het ticket. De V75 van zaterdag heeft een Jackpot. Jägersro is niet mijn favoriete baan maar wij gaan het proberen met 2 bankers,wel bankers met moeilijke nummers maar zijn in mijn gedachten de beste paarden van hun afdeling.
Deel 1,2140m autostart.

Merrie-koers.

Nr6,Dear Friend is favoriet en die is pas verhuisd naar trainer Lindgren. In het debuut was er winst. Klopte toen Night Brodde van zijn rug af. Ik moet zeggen,ze stapte er makkelijk voorbij na een koers op maat. Zal hier voor de kop gaan en mocht ze die zonder al te problemen krijgen zal ze moeilijk te kloppen zijn.

Nr9,Kali Smart opende in haar laatste koers in 05,dan weet je dat de laatste 400m pijn gaan doen. Ze werd toch nog 4de in het Europees kampioen voor merrie's. Met dit nummer,klein veldje kan ze een mooi parcours krijgen op haar thuisbaan.

Nr1,Allegra Font heeft nu 2 koersen in de benen en was flink verbeterd in haar laatste en liet een stukje speed zien. Met dit nummer en Kihlström ipv de man in het geel,mijn 3de paard.

Mijn 4de paard is er 1 die het Dear Friend voor de kop lastig kan maken,nr3 Chablis Ribb. En wat doet Mats E Djuse na 4-500m,geeft ie af of gaat ie het van kop af proberen? Ik denk (als ie kop heeft) dat ie afgeeft en dan kan ze verrassen....

Nr4,Fifty Cent Piece met de man in VORM,Daniel Wäjersten is mijn laatste paard.

1,3,4,6,9

Deel 2,1640m draaistart.

Het is hier 1 of allemaal! In de deze koers hebben we het meest besproken paard van Zweden in de maand Maart weer aan de start,Il Forte. Die toen 4sec van zijn record af liep en had nog over. Bleek later wat verboden spullen in te zitten.

Voor mij is het een BANKER geworden.

Nr10,Eagle Rock. Paard heeft wat problemen gehad maar won zijn laatste koers met de handrem erop. Dit is echt een goed paard en heeft veel te weinig verdiend. Ik weet,hele andere situatie nu. Toen autostart met goed nummer,nu draaistart met startnr10 en 1640m. Mocht Eagle niet teveel problemen hebben onderweg is deze niet te stoppen.

Nr2,Il Forte kan vertrekken als een raket maar in Maart zat er raket-brandstof in dus is een beetje moeilijk in te schatten. Uit de stal komen positieve geluiden.

Nr3,MT Rick Nash nam in zijn laatste koers met startnr7 na 2,300m de kop over en won vrij simpel. Dat koers was autostart,heeft met draaistarts ook gewonnen dus we gaan kijken.

Nr6,Shejk komt met 2 overwinningen deze koers in en met een goed nummer. Killie en Shejk 7x1 gestart 1x winst. Killie en draaistarts,mwah,ik zie liever Adielsson draaien.

Nr5,Center Bus zonder ijzers deze keer maar met Goop,voor de verrassing?

Voor mij is het Eagle Rock

10 (3,6)

Deel 3,1640m autostart.

The GOLD division. Ze worden er niet beter op.... En dan heb je 2 paarden die gespeeld worden,1 is geen sprinter imo en laatste keer geschrapt. De andere heeft nr8.

Nr3,Admiral As is groot fav (49%) en heeft dit jaar pas 1x gewonnen terwijl iedereen er is voor ging zitten bij deze... Is nog niet zijn jaar,werd 13 aug ook nog eens geschrapt. En ik vind het geen sprinter en is ook geen start-raket.

Dan krijg je de andere fav met startnummer8,Önas Prince. De trainer is helemaal happy met het paard,heeft de mooiste woorden over voor zijn paard. Volgens die woorden is het paard in TOPVORM! Kan hier na 3-400m al kop hebben want Önas kan wel vertrekken. Na 6-700m komt Admiral ernaast liggen en gaan wij kijken wie de sterkste is. En de rest van het veld? ieneminemutte,allemaal vormloze paarden.

Met 3,8 "zeker"door naar deel4 met de 8 als banker kan je hier een slag slaan.

3,8
Deel 4,2140m draaistart.

Merrie-koers,2 vakken, 15 paarden en de favoriet is nr9. Een heerlijk koersjes om over te slaan en door te gaan naar deel5 door alle te nemen. Al heb ik hier gespeeld om nr9,Kungfu Lady te banken. Haar laatste 2 koersen waren STERK! Op Solvalla 1200m dooiespoor en liep in de laatste bocht weg bij de rest. In haar laatste koers werd ze op de streep geklopt voor de 2de plek,start bewijs voor de merrie-derby. Wat mij tegen heeft gehouden is dat er weer een gewone sulky achter hangt en het nummer,ze zit gesloten met paarden aan haar buitenkant. Ik neem er veel...

1,2,3,4,7,8,9,11,13,14


 

Deel 5,2640m autostart.

En ook een koers voor allemaal of een banker. En het een banker geworden.

In deze koers zien we wat paarden terug die zich probeerde te kwalificeren voor de Derby,de nummers 2,3,4,7,9 maar kwamen tekort.

Nr1,Robthebank is beter dan de resultaten laten zien en heeft nu eindelijk is een goed nummer. Laatste 6 starts 4x het nr12. Kan redelijk vertrekken en op een goeie dag met een beetje koers kan hij de boel zomaar verrassen.

Nr3,Rampant had over maar kon geen kant op in zijn serie voor de Derby. Kan vertrekken,goed nummer en afstand lijkt geen probleem te zijn.

Nr4,Wingait Leif kwam in zijn serie aanvliegen naar een 4de plek. De trainer heeft er nog 1 in deze koers en kies daarvoor.

Nr5,Dynamic Twister. Het is hollen of stilstaan met deze. Jepson is 3x gestart met hem 2x winst.

Nr9,Farfars Dream is de keuze van Eklundh (nr4 is zijn andere paard) mijn banker en is het beste paard in de koers.

Kwam in zijn serie naast Francesco Zet te liggen met startnr12 en dan weet je dat het een moeilijk verhaal gaat worden. Staat nu weer in zijn eigen klasse. Heeft al gewonnen over de gevraagde afstand,het nummer had beter gekund maar het 2640m dus er is tijd en is imo het beste paard.

9 (4,1)


 

Deel 6,2140m autostart.

Nr11,Charliebrown Effe is de favoriet maar wil niet winnen zonder Rick erachter lijkt het wel. De laatste 2 koers waren niet de makkelijkste,waren dure koersen maar het lijkt ook of hij een beetje moe is. Heeft in die 4koersen toen Rick er wel achter zat veel verdiend en ontmoet daardoor betere paarden. We vergeten zijn laatste 2 starts en denken aan die 4 starts daarvoor...

Nr2,Gerben en Hans was in zijn laatste koers best positief over Gerben. Liep een dijk van koers. Werd 3de achter Zorro Wind (BIG fav in deel7) en Bugatti Miles. Dat soort staat er nu niet in. Nu een veel beter nummer,kan vertrekken en kan kiezen wat ie doet na 500m. Een overwinning is geen verrassing.

Nr4,Lurlingen La Ma heeft zijn uitschieters maar staat een beetje zwaar hier. Werd 2 Juli knap 3de achter Born to Run en LA Boko in een finale.

Nr6,Staro Obrigado was goed in Berlijn na een wat ongelukkige koers.

Nr7,Bravo Sabotage kan hier wel is naar de kop vliegen en dan is er veel gewonnen. Had even een dipje maar komt 3x winst op rij de koers in. Is een vechter en weet waar de finish ligt...

Nr9,Hobart liet in zijn Derby-quali een flitsende laatste 400m zien om 3de te worden (Wingait Leif,deel5 werd 4de).

Misschien zijn de handen van Emilia Leo beter voor Hobart dan die van Jepson.

Nr10,King of Everything wordt hier een beetje vergeten. Heeft vorm,is een strijder en geeft nooit op. Met een beetje geluk onderweg en hij zit in de laatste 4-500m op een goeie plek,UITKIJKEN!

2,4,6,7,9,10,11
Deel 7,2140m autostart.

Het laatste deel met 2 paarden van Gocciadoro er in en van dezelfde eigenaar. Dus wat hebben ze bedacht? Amornero Roc naar de kop,afgeven aan Zorro Wind en dan het gaatje geven aan Amornero of Zorro volgas naar de winst?

Bij Amornero Roc gaan de ijzers eraf en US bike erachter dus er zijn plannen maar ik vind Zorro een beter paard.

Nr4,Toto Barosso komt met winst de koers in en gaat voor het eerst met een US bike wat het interessant maakt.

Nr6,Zorro dit keer met Kihlström,vind ik wat prettiger dan de trainer zelf. Is voor mij het te kloppen paard. Is wel nieuw in deze klasse maar heeft de klasse om gelijk te winnen hier.

Nr7,Hipster AM had weinig te melden in de Jubileums Pokal en liep toch onopvallend een goede koers. Hier weer met Goop die steeds meer vorm krijgt en koersen wint. We weten dat Hipster kan vertrekken en als hij de koers krijgt die hij nodig ook nog is 600m kan vliegen. 1ste uitdager van Zorro

Nr10,Borups Tornado wordt weinig gespeeld. Laatste 2 koersen waren ook niet zijn beste 2 maar voor hem geldt hetzelfde als voor Hipster,hij moet met dit nummer de koers krijgen,zo hard mogelijk aan kop dan wordt Borups gevaarlijk. Deze keer weer US bike erachter.

Nr12,Billy Idol Jet was goed in zijn laatste koers en werd nipt geklopt door Bramling en zet die is in deze koers. Dan wordt Bramling favoriet ongeacht het nummer daarom gaat Billy mee al is het nummer SLECHT!

2,4,6,7,9,12.
Het Ticket:

1,3,4,6,9

10 (3,6)

3,8 (5,2)

1,2,3,4,6,7,8,9,11,14

9 (4,1)

2,4,6,7,9,10,11

2,4,6,7,9,12....   4200 combinatie's x 0,06=€252
Zondag is de Zweedse Derby. Vorige weekend in Sundsvall geweest en liep Goop tegen het lijf....

Over van alles en nog wat maar we eindigde bij de Derby.

Dus ik vraag,en? Wat is zondag het plan?

Goop,Francesco kan alleen zichzelf kloppen. Ik heb nog nooit zoiets gezien en ik er wel een paar gezien en gereden,ongekend fenomeen!! Maar...

Mocht hij een slechte dag hebben win ik de Derby. Lulius Boko is ECHT een heel goed paard. En dat ie maar 8 koersen heeft gehad zegt mij niks. Lulius heeft de pech dat er ene Francesco Zet in zijn generatie zit maar Lulius Boko is er klaar voor... We gaan het zien,Francesco Zet tegen de rest/Lulius Boko. En blijft Lulius ongeslagenNa een rondtocht in Stockholm ben ik nu in Sundsvall.

Zoals gezegt (sorry) alleen cijfertjes… En hier en dan wat lekkertjes.

Sundsvall Open Trot en het Zweeds kampioenschap voor koudbloed paarden. De bocht uit 212m naar de finish. En een Jackpot.
Deel 1,1640m draaistart.

Nr5,LL Labero. In zijn laatste start alles gedaan om de kop te krijgen,gaf toen af aan team-genoot. Slechte beslissing,gaatje kwam te laat. Vloog wel naar een 2de plek.

1,4,5,6,7,8,11,12
Deel 2,2140m autostart.

Veel! 

1,2,3,4,5,6,7,8,9,11
Deel3,2640m autostart.

Zweeds Kampioenschap koudboed paarden.

Drie 3 paarden hier. 

Nr8,Månlykke AM de FAVORIET. 

Nr7,Stjärnblomster die kop neemt,afgeeft en een met scherp sprintje toeslaat.

Nr9,BW Rune dit keer met Kihlström en een paard wat alles kan als ie zijn dag heeft.

7,8,9

 

 

Deel4,2140m autostart. 

Merrie-koers.

Nr1,Infinity Sisu voor het eerst zonder ijzers. De vraag is hoe snel is ze van start af,waar komt ze te liggen?

Nr7,Go Peppergirl had in haar laatste koers met Kontio nog over maar zal nooit het daglicht. Kan VERTREKKEN en krijgt een mooie koers

Nr8,Ivanka Amok het beste paard met het slechtste nummer. Maakt wel is een foutje…

1,7,8
Deel5,1640m autostart.

Nr5,Dwayne Zet zonder ijzers en heeft ons al is BIG geld gebracht.

Nr8,Gooner had imo gewonnen in zijn laatste koers als de driver eerder met het paard bezig was geweest.

1,2,5,8
Deel 6,2640m autostart.

Nr8,Hannibal Face. Een heel ander paard sinds zijn verhuizing naar trainer Berglund. 2starts 2x1

 

8 (9,7)
Deel 7,2140m autostart

Sundsvall Open Trot.

Don Fanucci Zet wint in 3koersen 3,2milj kronen. Heeft ook een paar harde/dure koersen in zijn mik gehad. Ik ga banken met lood in mijn schoenen en misschien wint ie hands down. Maar….

Ik had graag Best ofdream Trio en Brother Bill erbij gehad. Het kan wel maar dan moet ik banken in het Zweeds Kampioenschap koudboed paarden,ik laat het zoals het is.

6
Het Ticket:

1,4,5,6,7,8,11,12

1,2,3,4,5,6,7,8,9,11

7,8,9

1,7,8

1,2,5,8

8 (9,7)

6 (3,4)…. 2880 combinatie’s x 0,06=€172,80Ik ben op de baan,mocht wat langskomen wat het melden waard is,staat op het forum.

We gaan naar Örebro met de E3 finales 1609m op het programma. En een kort stukje naar de finish,175m.

Afgelopen woensdag hebben we het nieuwe wonderpaard gezien,San Moteur. Voor wie het gemist heeft,even terugkijken!

Een open ronde met 1 zéér duidelijke favoriet. Volgende week verschijnen er alleen cijfertjes. Ik ben dan in Bergsaker voor de Sundsvall Open Trot. Mochten er interessante dingen voorbij komen of gehoord worden zet ik die op het forum...

En het wordt de hoogste tijd voor een echte uitbetaling,die 5-6goed schieten niet op.
Deel 1,2640m draaistart.

Zeer open en zeer veel streepjes hier.

De favoriet is nr6,Toto Barosso. Is dit jaar 8x gestart en heeft 5x gesprongen. Dat wordt bibberen van start af. Johan Unstersteiner kiest deze om te rijden. Nr4,Furies Rain traint hij ook en is van dezelfde eigenaar. Die kwam naar ruim een jaar weer in de baan en won sterk van kop af. Heeft vorig jaar regelmatig de top van zijn jaargang ontmoet. Deze keer met Kihlström maar het het vervelende startnummer4.

Nr1,Uncle Töll heeft dit jaar nog niet gewonnen met een sulky erachter. Monté heeft hij wel gewonnen. Deze keer Goop erachter,is een snelle starter kan met dit nummer een droom koers krijgen.

Nr5,Digital Dominance was goed na een pauze. Moest binnendoor,buitenom en werd na een knap sprintje 2de. Met die koers in de benen en een betere afstand,gevaarlijk hier.

Nr8,Borups Tornado was in zijn laatste koers favoriet. Viel niet,keer ook niet de beste koers. Wordt hier een beetje vergeten. De afstand is geen probleem.

Nr11,Bransbys Juke Box. Hans Crebas ziet kansen hier. Met dit nummer het je wat geluk nodig natuurlijk maar gaat het te hard aan kop kan Bransbys toeslaan met een sterke laatste 6-700m.

Zoals ik al zei,veel streepjes...10stuks.

1,4,5,6,7,8,9,10,11,12
Deel 2,2100m autostart.

Hier hebben we maar 1 streepje nodig.

Nr2,Missle Hill. Al het andere dan winst is een BIG surprise. Kreeg het in zijn laatste koers niet kado maar klopte uit het dooiespoor Lucifer Lane en Global Welcome. Had toen nr8 en met dit veel betere nummer nu,snel aan kop koers over.

Nr1,Pinto Bob kan op een goeie dag veel. Heeft een venijnig sprintje en kan goed vertrekken. Als de favoriet een slechte dag heeft kan hij toeslaan.

Nr4,Eddy West is nieuw in de GOLD division. Werd in zijn laatste koers als grote fav geklopt maar dat (vind ik) meer de schuld van de driver. Was niet helemaal scherp in de laatste bocht. Liet wel een knappe stukje speed zien.

Nr4,Lucifer Lane werd de laatste keer easy geklopt door de favoriet.

Nr11,Global Welcome heeft 18 van zijn 39 koersen. De laatste is alweer ruim een jaar geleden.

Missle Hill en niet anders.

2 (3,1)

Deel 3,1609m autostart.

E3 finale,Groep1

De favoriet hier is Corazon Combo.

Ik moet jullie zeggen,het paard is 15x gestart en heeft 14x gewonnen en 1x 2de. Niks mis mee,maar.... Er moet geduwd worden,hij moet wakker gehouden Pekka is iedere koers met hem aan de gang. Hij is lui of laks maar het is niet mijn paard.

De keer dat ie geklopt werd hing er een US bike achter en die hangt er nu ook weer achter. De trainer koos nummer1 maar ik moet het nog zien of hij de kop kan krijgen/houden. Het paard wat hem toen klopte loopt nu ook,nr3,Bedazzled Sox.

En deze heeft 8x winst uit 10starts en 2x 2de. Toen heeft de 1 klopte zat hij aan de binnenkant en kwam hem voorbij van start af. Nu zijn de rollen omgedraaid en heeft de 1 het voordeel van de binnenkant.

Nr2,Drake Kronos was de snelste in de series. Een snelle start toen en de koers was over. Won easy. Treft nu wel de top aan maar wie weet...

Nr4,Ante La Roque. Heeft nog geen koers gewonnen maar sinds zijn verhuizing naar de stal van Redén gaat hij er steeds beter uitzien. Met Kilhström erachter en een dikke vette 1ste prijs is hij de laatste op het ticket.

Nr6,Following met Goop gaat zonder ijzers maar met dit nummer tegen deze paarden....

1,2,3,4

Deel4,2140m draaistart.

En hier hebben we ook weer veel streepjes nodig in de laagste klasse.

In deze koers vinden we niet de kampioenen van morgen aan en voor alle deelnemers is wel wat te zeggen.

Nr2,Global Crossover won gelijk na een lange pauze. In die pauze hebben ze zijn mannelijkheid afgenomen.

Nr3,Droge Martini moet blijven lopen,doet ie dat dan heeft de rest wat te doen. Westholm heeft iig vorm.

Nr5,Steady Victory van Untersteiner met Kihlström,altijd interessant.

Nr7,Labyad Bros de keuze van Untersteiner en heeft het nummer mee.

Nr8,Mysterious Lucifer is geen winmachine maar gaat het steeds beter doen sinds hij naar Bergh is verhuisd. In zijn laatste start was hij onderweg naar de kop en maakte toen een foutje. Daarna heeft hij nooit meer echt de kans gehad om voluit te gaan. Kwam achter een muur van paarden te zitten en leek over te hebben. Met dit nummer kan hij wel is de koers krijgen dit hij nodig heeft,vanaf een ruggetje op tijd het gaatje en dan een scherp sprintje naar de winst?

1,2,3,4,5,7,8,9,11
Deel 5,2100m autostart. 

En het wordt er niet makkelijker op!

Maar hier vinden we banker nummer2. Nr2,Eagle in Disguise. In zijn laatste koers maakte het een kleine fout van start af en verloor een meter of 30. Reed weer naar het veld toe,ging naast de koploper liggen en won vervolgens vrij makkelijk. De koers daarvoor pakte hij vanuit de draai makkelijk kop en won toen ook. Ik zie hem hier kop pakken en dan moet de rest er maar is voorbij zien te lopen.

Bergh heeft er 2 paarden in en kiest zelf voor de LL Labero,die viel mij de laatste keren. Kreeg niet de makkelijkste koersen maar is even wat minder.

Nr5,Conrads Diderot zie ik eerder hier. Paard heeft vorm,doet altijd zijn best en met een beetje koers daagt hij mij banker uit.

Nr6,EA. Won 2koersen geleden als een flinke outsider en in haar laatste koers werd ze geklopt als 1 van de favorieten. Liep toen wel een dijk van koers vanuit het dooiespoor en werd op de streep geklopt door een paard met een betere race. Dat was tegen merrie's en treft hier ook hengsten en ruins aan,is altijd wat zwaarder dan.

Nr10,Estrella Diamante won gelijk na een bijna ruim 2 maanden pauze. Goop zelf komt steeds in zijn velletje te zitten. Met dit nummer moet alles meezitten. Wel een US bike erachter deze keer.

2 (6,5)Deel 6,1609m autostart

E3 finale voor de dames.

Nr2,Jewilla won haar serie spelenderwijs. En de keuze van Mats E Djuse,reed ook het nr6 in haar laatste koers. Van kop af kwam er nooit meer iemand in de buurt. De vraag is of ze nr1,Lollo Trot voorbij komt. Die kan ook zeer snel vertrekken,komt ze daar voorbij is er veel gewonnen. Mocht het niet lukken dan kan ze via een vlammend eindschot,wat ze 7mei liet zien alsnog winnen.

Nr3,Dea Grif is als je de trainer moet geloven een MONSTER! Heeft alles om een zeer goed paard te worden. Op de afstand vandaag is ze 2 uit 2. Ze laat zich niet voorbij lopen als ze 1maal de kop heeft. Tijdens het Elitlopp weekend liet ze zien ook over speed te beschikken. Spannend paard om te zien.

De laatste die ik neem is nr6,Decision Maker dit keer met Goop. Werd zeer goed 2de in haar laatste achter Dea Grif. Ze deed het op de dure manier,vanuit het dooiespoor. Nu gaan alle ijzers voor de 1ste eronder uit en ik denk dat dat het verschil kan maken in deze koers. Vanaf een ruggetje de laatste 400m gelanceerd worden.

Nr4,Beat It laat ik voor wat het is ondanks dat Kilhström erop zit,snelste serie winst en eent rainer in bloedvorm. 

2.3.6 
Deel 7,1609m autostart.

Het beste paard met het slechste nummer,Nr10,Born to Run en dit keer weer Magnus A Djuse die ongeslagen met hem is.

Born to Run sprong de laatste keer er zomaar uit in de laatste bocht,achteraf had hij last van zijn hoeven. En als je die koers vergelijk met zijn andere koersen is dat te zien. Ik ga er vanuit dat dat weer in orde is en dan wordt het spannend door het nummer. Krijgt hij een beetje koers dan zal hij moeilijk te stoppen zijn.

Nr5,Bravo Santana is een zee snelle starter en kan hier kop pakken. Mocht hij met rust gelaten worden en het tempo eruit kunnen halen kan het voor de 10 nog wel is een lastig verhaal worden.

Liet zich 2koersen verrassen aan kop (met een amateur erop) werd opeens voorbij gelopen maar kon gelijk weer naar buiten en won als nog. Dit zal Untersteiner niet gebeuren.

Mijn 3de paard is nr4,Global Lover. Is geen sprinter eigenlijk maar kan ook zeer snel vertrekken en stel,hij blijft het nummer5 voor van start af en heeft kop. Dan kan hij wel is de verrassing van de koers worden.

Nr1,Habrik AM loopt goeie koersen maar ook niet meer dan dat.

Nr2,King of Everything werd in zijn laatste koers geklopt aan 1,25 als BIG favoriet. Daarvoor was ie geschrapt dus had ie dat koersje misschien nodig.

Nr6,Jackson Avery daar gaan alle ijzers weer onder vandaan. Heeft vorm,komt met 2 overwinningen deze koers in en kan 200m laagvliegen.

Nr12,Conte Prad komt ook met 2 overwinningen deze koers in maar met dit nummer..... Nee.

4,5,10Het Ticket

1,4,5,6,7,8,9,10,11,12

2 (3,1)

1,2,3,5

1,2,3,4,5,7,8,9,12

2 (6,5)

2,3,6

4,5,10

3240 combinatie's x 0,06=€194,40


Aby, zaterdag 13 augustus,

Vorige week was er niemand met 7 correct dus extra geld in de pot. En we hebben 5 finales,1 koers voor de 4jarige en de Åby Stora Pris over 3140m voor de topklasse.

Nieuwe ronde nieuwe kansen en voor deze keer een iets duurder ticket door de JACKPOT.

Deel 1,

2140m autostart.

1 van de favorieten hier is nr5,Adde SH. Komt met 2 overwinningen op rij,sterke overwinningen maar.... Die waren over 1640m,de laatste keer dat ie won over 2140m was in 2020. Paard kan verschrikkelijk snel starten maar er staan er nog een paar die dat kunnen aan zijn binnenkant.

Nr3,A Good Point kan vertrekken en Rotate ook,de vraag is hoeveel energie gaat het kosten om de kop te krijgen.

Bij nr3,A Good Point gaat dit keer een US Bike achter.

Nr4,Rotate startte in zijn laatste koers in de GOLD division dus staat nu een stuk makkelijk. Vorige jaar om deze tijd was ie in een bloedvorm en Goop had deze week wat winnaars. Staat de hele week al fav op de cote. Gaat zeker mee.

Nr1,Gooner kan ook aardig vertrekken en was in zijn laatste goed! Ging helemaal terug (had nr7) en kwam met een sterke 600men en een vlammend eindschot van de laatste plaatst naar een 3de plek vliegen. Als hij op de rug van de koploper komt te liggen en het gaat hard onderweg kan via de vluchtstrook verrassen.

Nr7,Golden Guard loopt goede koersen maar gaat het waarschijnlijk zwaar krijgen hier door het nummer.

Nr11,Unico Broline was outstandig in zijn laatste start na 2 tegenvallende koersen. Als ik zeker wist dat het chaos (een belachelijke opening van 7,8) is van start af dan zou ik Unico BANKEN. Ondanks het nummer,nu neem ik er 4 en laat Adde SH weg door de in het verleden behaalde resultaten en ik verwacht veel strijd om de kop.

1,4,7,11

 

 

Deel 2,

2140m autostart.

Een zeer open koers met een favoriet aan 19% die startnummer11 heeft. De betere paarden hebben de slechtste nummers 8,9,10,11. Zoveel mogelijk hier.

Bij nr1,Declan gaan voor het eerst alle ijzers af.

Nr8,Cabasse liep een dijk van een koers tegen ene Francesco Zet. Werd 4de in de SprinterMästaren Finale.

Nr12,Voice of Reason ook voor het eerst zonder ijzers en met Kihlström.

De nummers staan in het ticket...

 

 

Deel 3,

2140m autostart.

Hier staan 2 paarden boven het veld uit waarvan een goed nummer,de ander een mwah nummer. Nr4 & Nr9. En ik ga hier BANKEN

Nr9,Parveny kan als een raket starten en als ie aan kop ligt,niet te verslaan! 6Keer kop,6x gewonnen. Dit is een goed paard,goed nummer en de meeste winsom. Ik zie hem na 400m aan kop liggen en dan gaan we kijken hoe goed nr9,Hidalgo Heldia is. Maakte in zijn laatste een fout voor de start en verloor een metertje of 40m. Hij hing een beetje in die koers maar werd toch nog 4de. We zijn nu 2 weken en dit is de 1ste uitdager voor Parveny. Het nummer is een minpuntje omdat Hidalgo goed kan vertrekken en graag van kop gaat.

Mocht je hier meer paarden willen,vergeet dan niet het nr1,Midnight Special. Kan zeer goed vertrekken en zie hem kop afgegeven aan het nr4 en mocht die een slechte dag hebben kan Midnight verrasen over de vluchtstrook.

4 (9,1)

 

 

Deel 4,

2140m draaistart.

Merrie-koers met 2 startvakken en ook hier nemen we 2 paarden.

En hier hebben we een favoriet van de combinatie Redén/Kihlström. De trainer heeft haar hoog zitten,dat zegt dus genoeg met al die kampioenen op stal.

Nr6,Faeza Zet. Ze was geweldig in haar 1na laatste koers waar ze 1200m 3de spoor net niet de finale haalde voor StoChampionatet. De koers erna liet ze haar klasse zien door easy te winnen met hetzelfde nummer als vandaag. Ze kreeg de koers niet kado maar zonder alle versnellingen te gebruiken won ze vanuit het dooiespoor. In het 1ste band staat geen paard wat het haar lastig gaat maken voor de kop.

De 2de favoriet komt uit dezelfde stal,nr14 Zanella. Lopende nog ongeslagen maar geen makkelijke tante. In haar laatste koers moest Kilhström alles uit de kast halen om haar aan de gang te houden. Kreeg een dure laatste ronde (3de spoor) en opweg naar de streep werd ze wat slordig maar won alsnog. Het nummer is niet het beste (ze draait op nr1 weg met paarden naast haar) dus ze vroeg in de aanval moeten op haar stalgenoot.

Nr10,Jeans'n Passion sprong in haar laatste start. De trainer gaf als reden door de krappe bochten in Karlshamn. Met dit nummer (nr4 in de draai) kan het dan wel is link worden want ze heeft weinig ruimte om te draaien,lopende kan ze heel veel.

Nr1,Biscuit voor je andere spelletjes,vraag niet waarom.

Nr5,Ottens Idol kan redelijk vertrekken en won haar laatste koers met een strak sprintje. Kreeg de koers op maat maar maakte het sterk af. Ook meenemen voor je andere spelletjes zou ik zeggen.

Nr11,Madame af Djupmyra,hier gaan de ijzers weer af en dat scheelt. 2 weken kan ze niet in de buurt van Faeza Zet maar toen had ze voorijzers onder.

6,14 (10,11)

 

 

Deel 5,

2140m autostart.

En hier is Charliebrown Effe favoriet,zonder Rick Ebbinge erachter.

Op Zweedse bodem heeft Charlie nog weinig verkeert gedaan,zijn laatste 5 starts waren 4x winst (met onze Rick) en 1x 4de. Charlie heeft een goed nummer maar is niet de snelste van start af maar mijn gedachten is,dat als Charlie komt voor de kop dat ie de kop krijgt. Er staan geen paarden in deze koers die 11 lopen over de afstand,Charlie heeft dat wel gedaan en op de baan van vandaag. En toch ga ik ertegen in... Want wat gebeurt er als de kop niet krijgt?

Nr1,Santos de Castella was geweldig in zijn laatste koers. Nam toen kop en de koers was afgelopen. Aragorn As werd toen 2de en Abbys Wise As werd 3de.

Santos kan vertrekken en gaat graag van kop af.

Nr2,Ture LA is onregelmatig maar kan op een goeie dag veel. Kan ook goed vertrekken en kan zomaar op de rug van Santos na 400m liggen en kan op een goeie dag de boel verrassen met scherp sprintje over de open strech.

Nr3,Aragorn As van de familie Gerrits heeft nu een goed nummer en gaat een mooi parcours krijgen en de trainer is in bloedvorm. Nog steeds,heeft een 32% winst percentage.

Nr7,Zorro Wind van Gocciadoro heeft 21 van zijn 36 starts gewonnen. De trainer in het geel is een kunstenaar dus Zorro gaat ook op het ticket.

Nr9,Stenson gaat ook een mooie koers krijgen en heeft een scherp sprintje. Is geen win-machine maar het paard is in vorm.

Nr11,Bugattie Miles zal vroeg komen oprijden en zich bij de koplopers melden. Bugatti is een koploper maar we weten wat ze kunnen uit de stal van Redén als ze goed zijn.

1,2,3,5,7,9,11

 

 

Deel 6,

2140m autostart.

Een koers voor 4jarige met een 2 kanonnen aan de start. Nr5,Akilles Face en nr10,Seven Nation Army. In hun laatste koers was er een foto nodig om de winnaar aan te wijzen,Seven Nation Army.

Akilles Face heeft 14x gesprongen op 20starts maar ik vind het echt een kanon. In zijn laatste 2 starts leek hij meer stabieler dan ooit en als hij blijft lopen zijn er weinig 4jarige die hem kunnen kloppen. Klopte vorig jaar Kentucky River en Ikaror Sisu hands down,dit zijn paarden die voor de derby gaan. Akilles heeft veel te weinig verdiend voor zijn klasse maar we gaan nog genoeg van hem horen. Kolgjini heeft het paard hoog zitten en heeft er vertrouwen in.

Nr10,Seven Natio Army. Van deze Amerikaan gaan we volgend jaar veel van zien in de grote nummers. Werd dit jaar al 4de in de Oslo Grand Prix. Voor Admiral As en voor Best ofdream Trio,die starten in de koers van de dag,Aby Stora Pris,deel7.

Het nummer is niet het beste maar als hij een beetje koers krijgt,geen rare dingen gebeuren onderweg zal hij moeilijk te stoppen zijn.

Nr11,Type A ook een amerikaan van Frode Hamre nu met Goop. Hij werd in zijn laatste koers 3de achter o.a Seven Nation Army. Als de 2 eerder genoemde paarden een slechte dag hebben is hij de 1ste uitdager.

Nr8,Edibear heeft het ook niet getroffen met het nummer. Was 5de in de SprintMästaren en dan ben je een goed paard. Doet mee voor de winst als de eerder genoemde 2 een mindere dag hebben.

5,10 (11,8)

 

 

Deel 7,

3140m autostart.

De KOERS van de dag,de ÅBY STORA PRIS. Groep1.

Met een grote favoriet,nr1,HAIL MARY. 60%

Hail Mary was geweldig in de Elitloppet met een 2de plek in de finale. Zat in zijn laatste koers muurvast in een veldje van 6paarden. Kon in die koers de kop niet verdedigen en het was over. De afstand is nieuw maar dat zal geen probleem zijn.

Mijn 2de paard hier is nr8,Brother Bill.

Die ging de laatste keer in partij met een freak of nature,Don Fanucci Zet. Don kreeg hem toen duur maar wat Brother de laatste 500m liet zien,WOW! Er was een foto voor nodig om de winnaar aan te wijzen.Het nummer is natuurlijk slecht maar het is 3140m. Met een beetje koers en positie doet Brother mee voor de winst.

Nr9,Best ofdream Trio gaat de koers krijgen die hij nodig heeft. Hail Mary kop (dat denk ik tenminste) hij op die rug en dan met een flitsend stukje speed er voorbij via de vluchtstrook. Komt in bloedvorm aan de start.

Nr5,Admiral As is mijn 4de paard. Heeft nog niet laten zien wat wij hoopte te zien. Heeft dit jaar pas 1x gewonnen maar was in zijn laatste 2 koers goed en stabiel in zijn draf. De afstand zie ik als een voordeel al denk ik wel dat hij een dure koers gaat krijgen.

1,5,8,9

Ik verwacht vuurwerk in deze marathon.

 

Het Ticket

1,4,7,11

1,2,3,5,7,8,9,10,11,12

4 (9,1)

6,14

1,2,3,5,7,9,11

5,10

1,5,8,9

....4480 combinatie's x 0,06= 268€


We gaan naar Rättvik voor de V75.

De laatste bocht uit is het 187m naar de streep. De bslissingen zijn de laatste tijd wat onhandig en niet goed maar het is wat het is... En het geluk is ook niet altijd mee. Vorige week werd een banker geschrapt en het 1ste reserve paard ook. Geen Kilhström,zit in het vliegtuig naar de USA voor de finales. Klein tipje... Temporal Hanover,1ste keer zonder ijzers. Kan zomaar verrassen. 3 afdelingen met een duidelijke favoriet en ik begin met een banker.
Deel1,2140m draaistart.

We weten meteen hoelaat het is na deze koers,we gaan BANKEN hier.

Nr3,LL Royal. 2 starts geleden stond ie in een finale en werd toen 3de,Hipster AM en Epimetheus waren toen beter. In zijn laatste koers kreeg hij 1600m dooiespoor tegen betere paarden en werd toen 50-60m voor de streep geklopt voor een betere klassering. Nu,mindere tegenstanders,startnr3 en ik verwacht hem na 400-500m op kop en dan is het met een LL Royal in goede doen over. Zelfs vanuit het dooiespoor.

Nr1,Reven Dejavu leek in zijn laatste koers nog wat over te hebben maar had geen geruimte om echt door te rijden. Had toen nummer9 en nu nummer1,kan redelijk vertrekken uit het band en ik zie hem afgeven aan de favoriet. Mocht die niet zijn dag hebben dan doet Reven Dejavu mee voor de winst.

Datzelfde geldt voor nummer8,Don't be Weak. Kan ook redelijk vertrekken maar heeft wat geluk nodig. Zoals ik het zie komt hij 3de binnenkant te liggen op de rug van het nr1. Het gaatje moet op tijden komen want hij kan een stukje vlammen naar de finish maar als LL Royal in juiste doen is moet de rest het doen voor de overige plekken.

Van de overige paarden,nr2,Shapes met Goop. Het nummer is interessant maar heeft weinig laten zien. Nr4,Zenato Jepson is happy met het paard,doet altijd zijn best maar heeft al 10maanden niet gewonnen. Het nummer is ook niet best.

We gaan banken...

3 (1,8)

Deel2,1640m autostart.

Hier staan niet de kampioenen van morgen in. Vele met een kans.

Ik heb hier met de gedachten gespeeld om weer te banken,nr2,Voice of Reason. Liep een dijk van een koers in zijn laatste start. De laatste 700-800m door het 3de spoor,de laatste bocht uit dacht ik dat het over was en kwam hij nog een keer opzetten en werd op streep geklopt voor het 2de geld. Toen Kihlström nu P.G Norman en dat scheelt een stukje. Kan vertrekken.

Nr1,Wings Level staat de hele week al heel laag aan de cote maar heeft 3%. Vind ik altijd iets om op te letten,mee dus.

Nr4,MT on Target won de laatste keer erg sterk van kop af. Met hetzelfde nummer als vandaag,nu weer met de trainer,Oskar J Andersson. Is een snelle vertrekker.

Nr5,Invader AM won zijn laatste koers sterk vanuit het dooiespoor op Solvalla. 2koersen daarvoor won hij ook maar toen moet hij 50-60m dicht lopen naar de koploper (die stil stond) Invader heeft een goede instelling en weet waar de finish ligt.

Nr6,Mysterious Lucifer maakt zijn 3de start voor Bergh,mee.

Zoveel mogelijk hier want over iedereen is wel wat te zeggen en in de laagste klasse van vandaag is een verrassing niet uitgesloten. Ik neem er 10.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,12
Deel3,1640m autostart.

Net de laagste klasse nu de hoogste klasse,de Gold division.

5 paarden kunnen winnen en de rest is opvulling. Deze 1,2,3,8,10 dus en waarom moeilijk doen dan....

Nr1,Milliondollarrhyme,de trainer/rijder heeft gezegd dat ie volgas voor de kop gaat.

Nr2,Global Badman wil ook de kop,dus dat kan leuk worden. Ik zie Global niet als een sprinter maar 6x gestart op de afstand 4x winst.

Nr3,Seismic Wave was mijn 1ste paard geweest als hij is zijn vorige 2koersen beter had gedraafd. De laatste keer was erger dan in zijn debuut. De trainer houdt iig vertrouwen in Seismic en heeft zelf nog steeds vorm. 32% winst voor zijn starters.

Als ze aan kop choas maken dan komen Nr8,Stormy Hanover en nr10,Inti Boko in beeld. Al het andere in een BIG surprise maar wil je hier kort door de bocht,Global Badman.

1,2,3,8,10
Deel4,1640m draaistart.

Koudbloed,draaistart en 2 vakken.

De beste paarden moeten 20m geven,nr9,Todin en nr14,Ard.

In deze koers gaan ik kort door de bocht,3paarden.

Nr1,Ramstad Balder. Kan redelijk snel vertrekker voor een koudbloed,goed nummer en heeft topvorm. Jepson zal proberen kop te pakken en dan heeft de rest wat te doen. 53% vind ik alleen iets te veel! 1ste paard.

Nr14,Ard kan zeer snelle openen achter een auto maar kan dat ook uit de draai. Met dit nummer en zijn startsnelheid zie ik hem snel een goede positie hebben en dan wordt het spannend de laatste 400-500m. Zal in de buurt van zijn record moeten lopen om te winnen,een klein minpuntje is,geen US bike dit keer. Mijn 2de paard.

Met mijn 3de paard nr9,Todin erbij zit je (denk ik) dicht maar de afstand is niet in zijn voordeel,het nummer kan verkeersproblemen opleveren en ook bij hem geen US Bike dit keer.

Ik ga hier voor 3 paarden.

1,9,14


 

Deel5,2140m autostart.

Een duidelijke favoriet en toch vind ik het hier open.

Hier is nr4,Borups Tornado de duidelijk favoriet. Hij heeft weer een US bike erachter wat hem erg helpt. Zijn vorm is goed,het nummer is goed en wat wil je nog meer?

Nr8,ONE KIND OF ART. Maakte in zijn debuut na een pauze een fout en verloor minimaal 50-60m. Komt in en met het veld binnen! Het nummer is natuurlijk om te huilen maar gaat mee op het ticket.

Nr10,Champ Lane was is zijn debuut outstanding voor zijn nieuwe trainer daarna 2x gallop. Zonder fouten doet ie mee voor de winst.

Nr5,Xanthis Cocktail loopt altijd goede koersen maar wint niet zo vaak. Nu gaat er weer een US bike achter en dat maakt het spannend.

Nr2,Park View was in zijn laatste koers niet te schieten maar 2140m is wel erg lang voor hem. We gaan kort hier...

4,8,10
Deel6,2140m draaistart.

De bekende merrie-koers,2vakken,een open gebeuren en hier gebeuren meestal de raarste dingen. Ik zeg ook altijd,ALLE maar ik ben en blijf eigenwijs en ga BANKEN. Ga je niet banken 6,7,8 paarden nodig.

Nr14,Filippa BJ. Was outstanding in haar laatste koers waar ze alles op een hoop liep. Ze kreeg hem op maat maar hoe ze de koers afmaakte,dat was niet alles wat ze liet zien. De trainer is niks anders dan positief. Het nummer is goed,draaistart is nieuw maar als ze net zo goed is als de laatste keer.....

Nr1,Icone de L'etre krijgt dit betere tegenstanders dan ze gewend is. Heeft pas 1 overwinning gehaald maar de trainer zegt dat nummer2 niet lang opzich laat wachten. Het paard is sterk,een goed nummer en Goop aan boord.

Nr4,Onion San Tooma liep een dijk van een koers op 25/7 in Solvalla. Met startnummer12,1400m dooiespoor tegen Miss Imperatrice (ongeslagen) kwam toen op 1 lengte van haar binnen. Toen Kihlström nu Kim Eriksson,dat scheelt.

Nr6,Fluttershy AF was na haar laatste koers geschrapt,beetje twijfel over de vorm dus.

Nr8,The Rocket maakte in haar laatste koers een flinke startfout en verloor 40-50m. Wat ze daarna liet zien was geweldig en werd nog 5de. Het nummer is oke,ze kan mee op de rug van het nr1 maar ze is niet de snelste uit de draai.

Nr9,Cash and Carry is een goed paard en veel beter dan de resultaten laten zien. Is de hele week al favoriet op de cote. Ze is gewend aan goede/sterke tegenstanders en mocht ze een beetje geluk hebben met dit nummer en een goede positie krijgen dan is zij de 1ste uitdaagster van mijn banker.

14 (9,1)
Deel7,2640m autostart.

Om met een "makkie" af te sluiten...

Het nr7 is de % favoriet en het nr10 is de hele week al favoriet op de cote.

Hier heb je wel wat paarden nodig. 1,2,3,5,7,8,10,12

Nr1,Turenne daar gaan de ijzers onderuit. Staat mooi in deze koers qua winsom en heeft geen problemen met de afstand. Kan een stukje laag-vliegen.

Nr2,Doldis is geen winmachine,2x pas op 18starts. Heeft vaak het parcours tegen maar ik zie nu kop of 2/3 buitenkant.

Nr3,Kee Keeper. Zag er vorig jaar veel belovend uit maar heeft dit jaar veel problemen gehad. Uit de stal komt dat ie goed traint en gelijk een goede prestatie neer zal zetten.

Nr5,First Love ML met Goop. First Love zal waarschijnlijk kopnemen en dan afgeven aan nr2 of aan nr8,Jano di Quattro. Daarna wordt het hopen op een gaatje.

Nr7,Ferox Brick zijn laatste koers. Hij verloor zijn loop in de laatste bocht en was geklopt aan alle kanten. Totdat hij zijn loop weer vond en een sprintje eruit perste en alsnog won.

Toen zonder ijzers nu weer met ijzers,heeft ie ook mee gewonnen.

Nr8,Jano di Quattro met Bergh. Is 6 weken niet gestart maar dat is nooit zo'n probleem bij Bergh,als ze uitkomen zijn ze goed. De afstand is geen probleem,de ijzers gaan af en schuift een plekje op door de schrapper.

Nr10,Mafioso Lynx staat de hele week al laagaan de cote. Ik heb gekeken en teruggekeken maar ik kan niks vinden dat ik zeg,oh,daarom. Maar ik laat me ook niet foppen dus ik neem hem mee.

Nr12,Castor the Star moet geluk hebben met dit nummer,paard is zeker niet slecht en is gewend aan harde weerstand.

 Het Ticket

3 (1,8)

1,2,3,4,5,6,7,8,9,12

1,2,3,8,10

1,9,14

4,8,10

14 (9,1)

1,2,3,5,7,8,10,12.... 3600 combinatie's x 0,06= €216
Zaterdag 30 juli,

We gaan naar Bollnäs met een jackpot en 207m naar de finish.

Alleen in het laatste deel zien we een duidelijke favoriet,in alle andere delen is het open tot zeer open.

Geen Kihlström die is voor 2 ritjes richting de USA gevlogen.

 

 

Deel 1,

2140m draaistart.

Nr1,High Line Pellini,vorige week startte hij ook. Liep toen met startnr8 een goed koers,niet meer niet minder. Nu heeft hij startnr1,draai-kampioen Adielsson aan boord. Dit kan misschien wel is van start-finish zijn.

Nr4,Oskar Run heeft een rotnummer in de draai,is niet de snelste starter maar als een beetje positie krijgt en het gaat (te) hard onderweg doet hij mee voor de winst met zijn vlammende eindsprint.

Nr5,I Can Steel heeft ook een rotnummer en niet helemaal vast in de draai. Won in zijn laatste koer überlegen over 3180m. Nu andere afstand en tegenstanders en een draaistart. Komt hij goed weg kan hij uit vele positie's winnen.

Nr6,SJ'S Tribute komt met 4 overwinningen uit 6 uit Noorwegen over. Heeft geen moeite met de draaistart. Staat misschien wat zwaar op winsom maar in Noorwegen zijn de prijsgelden wat. Heeft maandje stilgestaan maar gaat mee op het ticket.

Nr8,The World is Mine kan een mooie koers krijgen op de rug van de 1 en dan hopen op een gaatje. Heeft een scherp sprintje,alle ijzers gaan. De trainer is blij met het nummer en heeft toch wel wat verwachtingen.

1,4,5,6,8

 

 

 

Deel 2,

1640m draaistart.

Draaistart,3 vakken,koudbloed paarden en merrie's,kan het erger?

Ik ga hier kort door de bocht en neem er 3.

Nr10,Grude Tilla heeft vorm! Laatste 5starts 3x1 2x2. Klopte 4 starts geleden het nummer 11 maar kreeg toen 40m,nu 20m.

Nr11,Stjärnblomster had even 2 mindere koersen tussendoor maar won haar laatste koers weer easy. Zij heeft 20 van de 37 koersen en als ze niet teveel hinder heeft van het nummer staat zij op de finish-foto.

Nr12,Åsrud Vilja heeft dit jaar pas 3 koersen gehad door ziekte en nog niet gewonnen. 2 koersen geleden ontmoette ze Månlykke AM en dan is winnen al helemaal niet makkelijk en de keer daarvoor Odd Herakles,ook niet makkelijk. Als ze fit is en presteert naar behoren staat zij ook op de finish-foto.

Iets anders dan 1 van deze 3 is een BIG surprise

10,11,12

 

 

 

Deel 3,

1640m autostart.

Nr3,Sister Sledge nu met Wärjesten ipv Kilhström en 49%. Na haar laatste koers liep ze een kleine blessure op dus hoe is de vorm? Ze kan heel snel vertrekken en als kop krijgt is er veel gewonnen maar er staan wat meer start-raketten in.

Nr2,Disco Volante komt terug van weggeweest en gelijk alle ijzers eraf. Ik geloof er niet maar kan het zuur maken voor de 3.

Nr5,Inti Boko moest de laatste keer wel wat doen. Ze nam kop met startnr7 kop tegen Hail Mary,Diamanten en Seismic Wave. De 1ste 500m in 07,5,de 1ste 1000m 09 en toen op de streep geklopt door Diamanten. Wint niet zo vaak meer maar doet hier mee voor de winst.

Nr10,Seismic Wave had geen kans in zijn laatste koers,dooiespoor tegen Inti Boko. Dat was na 2 maanden pauze. Met dat koersje in de benen ze maken elkaar gek aan kop.....

Als verrassing nr11,Global Adventure. 1600m is niet zijn beste afstand maar voor geldt ook,3koersje gehad maar pauze en als ze aan kop elkaar gek maken.

Nr4,Zaccaria Bar van Gocciadoro is alles of niets,voor mij niets dit keer

3,5

 

 

Deel 4,

1640m autostart.

Een gluiperige koers.

Nr1,Readly Lavec was in zijn laatste koers. Won zoals hij na een pauze van kop af. Heeft 8x uit 9starts van kop af gewonnen maar daar zit 1640m niet bij. Heeft hier een topnummer maar kan hij nr3,Dark Roadster voorblijven?

Die was in zijn laatste koers geweldig!! Nam kop met nr5 en de koers was over,ging in 10,9. Over de sprint heeft Dark 7x1 uit 10starts.

Maar....

Als deze 2 bijelkaar het licht eruit rijden,wat dan?

Nr2,Tale of Jacks daar heb ik goede herinneringen en die gaat sowieso mee.

Nr5,Digital Summer. 6jr oud,21 koersen en veel blessures gehad maar dit is een goed paard. Ging in partij met de toppers van zijn jaargang. De ijzers gaan gelijk af en met nr5 kan hij droom-parcours krijgen.

Nr6,Morotai Degato krijgt er weer een sulky achter,zonder ijzers en heeft vorm.

Nr7,Gooner heeft 7x over de afstand gelopen en heeft 4x gewonnen. Heeft wat geluk nodig.

Nr112Dwayne Zet met Adielsson dit keer en een paar waar ik een smile van krijg (4Dec '21 was de dag)

Als het echt chaos wordt op kop doet deze mee voor de winst.

Met nr11,Global Bookmaker erbij zitten we dicht

1,2,3,5,6,7,11,12

 

 

Deel 5,

2640m autostart.

Hier hebben we onze 1ste banker in de laagste klasse.

Nr4,Civilon

Is heel lang weggeweest door een long-infectie en staat eigenlijk heel licht in deze koers. In zijn laatste koers maakte hij 2 fouten,werd nog 2de. Waren veel paarden met fouten in die koers. In zijn quali maakte hij ook een fout dus het is een beetje billen knijpen met deze. De 2640m ziet ik als een voordeel,kan snel starten maar ik denk dat Kontio rustig wegrijdt en dan kop overneemt na 5,600m.

Nr2,Real Scotch viel vorige week niet mee. Magnus A Djuse kreeg weinig snelheid in Real. Toen nr9 nu nr2,een US bike erachter en 2640m wat het paard moet passen. 1ste uitdager van Civilon.

Nr5,Kash Keeper van Redén met Ulf Ohlsson en een US bike dit keer. Was niet op zijn best de laatste 3 koersen,kan en moet beter om te winnen hier.

Nr6,Laredo Boko viel vorige niet mee,slaan we over of de trainer moet zich nog even melden.

Nr10!Mon's Tornado is interessant! Weet wat winnen is (4 uit 7) heeft gewonnen over 3140m dus afstand geen probleem en alle ijzers gaan eraf. 2 koers geleden nam hij de kop na 500m en nam afscheid in de laatste bocht met de rem erop. Het nummer had beter gekund.

4 (2,10)

 

 

Deel 6,

2140m.

Merrie koers,3 vakken.

Nr1,Bird Lane was goed in zijn laatste koers. Kreeg een dure koers op een slechte baan en won vrij makkelijk. Goed nr,krijgt zeker een mooie koers. Ook met deze wacht even op de trainer.

Nr6,Faeza Zet stond in haar laatste koers in een serie van het StoChampionatet met nr12 en dan ben je bijna kansloos. Ze beliep een knappe 3de plek met een goeie finish. Nu met startnr6,snel uit de blokken en kop tot aan de streep?

Nr13,Madame af Djupmyra. De trainer zegt dat ze nog nooit zo goed is geweest. Het nummer is niet het beste zegt,Pettersson maar de vorm is TOP! Ook 20m geven is makkelijk maar we gaan ervoor waren zijn woorden. Dit keer wel met achter ijzers,

Nr14,Impala AM werd 4de in het StoSprintern Final. Zat op de rug van Imhatra AM en had over,moest van de rug naar het 4de spoor en toch de finishlijn eral,2de had ze zomaar geworden. De winnares was Chebba Mill met Bakker. Makkelijkere paarden,goed nummer....

Met deze 4 komen we een heel eind maar ik wacht even met het nr1.

6,13,14

 

 

Deel 7,

2140m autostart.

De beste paarden hebben slechte nummers,nr9 Born to Run en nr11 Sidney Celeber.

Nr2,Musett af Djpupmyra sprong de laatste keer weg toen ze de kop wou nemen. De zegt dat het een beetje zijn schuld was. Paard is in bloedvorm en gaat voor de kop en dan zien wel,zei Pettersson.

Nr3,Habrik AM liep een goeie laatste koers met een dure laatste bocht werd op de lijn geklopt voor het 3de geld. Was voor Sidney Celeber in die koers. Kan hier een mooie positie krijgen en verrassen.

Nr7,No Doubt komt met vorm,het nummer is niet best.

Nr9,Born to Run. Wat moet je hier nog over zeggen na zijn demonstratie in zijn laatste koers? Ander nummer dit keer maar het te kloppen paard.

Nr11,Sidney Celeber zat muurvast in zijn laatste koers,na 4mnd pauze en was 1 of 2 geweest. Heeft gelopen tegen de beste van zijn jaargang,het nummer is slecht het paard is goed. 1ste uitdager

2,3,7,9,11

 

Het Ticket

1,4,5,6,8

10,11,12

3,5

1,2,3,5,6,7,11,12

4 (2,10)

(1,)6,13,14

2,3,7,9,11

 

3600 combinatie's x 0,06= 216€

 

 

Zaterdag 23 juli 2022, Axevalla

We gaan naar Axevalla met 227m naar de streep en zéér open ronde. Alleen in het laatste deel een uitgesproken favoriet en die is 1 van de 2 bankers... En weer een jackpot erop.

 

Deel 1,

2140m draaistart.

Nr1, Champ Lane was in zijn debuut voor zijn nieuwe trainer geweldig! Won toen met een flitsende laatste 700m in 10,9. In zijn laatste koers werd hij favoriet in een V75 onderdeel,midden laatste bocht sprong hij op niks weg,zonder die fout bij de 1ste 3 geweest. Toen met Ulf Ohlsson nu weer met Linda Sedström,zij won met hem in zijn debuut. Het startnummer kan lastig zijn want ik denk niet dat hij kop kan behouden,kan hij de kop wel vasthouden is er veel gewonnen,7x kop 7x winst.

Nr6,Amornero Roc kan redelijk goed vertrekken uit de draai en heeft een goed nummer maar maakt ook nog wel is een foutje. Zonder fout doet ie mee voor de winst. Alle ijzers af deze keer.

Nr7,Galantis is in bloedvorm maar draaistarts is niet zijn ding,laatste winst uit een draaistart is 3jr geleden. Komt hij wel goed weg en krijgt een beetje koers kan stukje laagvliegen. Won in zijn 1 na laatste koers met een stukje speed,in 10 de laatste 700m. In die koers stond ook Champ Lane.

Nr11,Unico Broline werd de laatste keer geklopt naar een kleine pauze over 1640m. Nu 500m langer,koersje in de benen en Axevalla bevalt hem prima. 5x gelopen 4x gewonnen. Het nummer is niet het beste maar met dat lange rechte stuk naar de finish maakt veel goed en dit keer geen Adielsson maar Mats E Djuse

1,6,7,11

 

 

 

Deel 2,

2140m autostart.

Een koers voor de laagste klasse en vele kanshebbers.

Nr1,Finndals Chasseur is in topvorm maar wordt nooit echt serieus genomen als ik naar zijn coteringen kijk. Kan vertrekken als een kogel,nam in zijn laatste koers kop met nummer6,gaf af,op tijd kwam het gaatje en won.

Nr2,Laredo Boko is geen start-raket maar is wel een knokkertje,blijft doorgaan. De afstand is dus niet in zijn voordeel. De trainer is de laatste tijd moeilijk te bereiken maar misschien reageert hij dit keer wel en dan plaats ik die info later nog.

Nr3,Swish the Cash heeft talent en stond de laatste keer in een koers met 300K Kronen voor de winnaar. Liep toen een dijk van een koers met 1400m dooiespoor en werd toen 100m voor de lijn geklopt door het paard aan zijn binnenkant voor het 2de geld. Het paard is geen vertrekker dus waar komt hij te liggen na 400m? Ik ben geen Kolgjini fan maar het paard is goed genoeg om te winnen...

Nr7,Roll Control won zijn laatste koers easy,nam na 500m de kop over en de koers was over. De tegenstand was niet de beste maar de manier hoe hij won was prima! Nu betere tegenstand,schuift door naar nr6 (nr5 geschrapt) US bike erachter,mee op het ticket.

Nr9,Real Scoth won 6 van zijn 8 starts. In zijn laatste koers deed Adielsson het niet helemaal goed. Vandaag een andere rijder,Magnus A Djuse,die heeft 1x eerder achter het paard gezeten,dat was geen succes. Uitgeschakeld. Voor het eerst in zijn korte carrière wordt er een ijzer afgehaald,de achter ijzers gaan af.

Nr10,Bold Request heeft 3 van zijn 6 koersen dit jaar gewonnen,van kop af. Is een snelle vertrekker dus het nummer is een nadeel. Hoe hij het van achteraf doet gaan we zaterdag zien.

Nr11,Le Adonai wordt interessant door de driver,Kihlström en er gaat een US bike achter dit keer.

Nr12,Teannie heeft 2 overwinningen op rij maar werd na zijn laatste overwinning geschrapt op 4Juni. Nr12 is nooit leuk maar op 1640m helemaal niet maar het paard staat schitterend op winsom in deze koers,vandaar mee.

Nog 1 paard wil ik noemen,is geen kampioen (1x winst op 40starts) nr6,Spectre.

In zijn koers van 26/6 liep hij zich muurvast op een paard aan de binnenkant met alles over!! Hij kwam in die koers voor het nr9 binnen. In zijn laatste koers werd hij 2de. Dit keer betere handjes erachter,US bike weer... 1%,MEE

1,2,3,6,7,9,10,11,12

 

 

 

Deel 3,

1640m autostart.

Weer een open bedoeling.

Nr1,Global Believer is in vorm en is snel van start maar of nr2,Cobra voor kan blijven is de vraag. Heeft 5 koersen gewonnen waarvan 4 van kop af. Gaat sowieso een mooie koers krijgen.

Nr2,Cobra is snel en een hele snelle vertrekker. In zijn laatste koers draafde hij slecht,hing in de bochten,nee dat was niet best. Maar de trainer in geel,Gocciadoro komt niet uit als zijn paarden niet goed zijn. Klopte 2 koersen geleden nog Inspiration. (Cobra ging in die koers ook al niet helemaal netjes)

Nr3,Black Fire is in vorm al kan de afstand wat tekort zijn. In zijn laatste koers had hij een US bike erachter en dat werkte goed,was sneller van start daardoor. Kan vertrekken maar of hij voorbij de 1 of 2 komt,ik denk het niet dus kan hij het dure dooiespoor gaan krijgen. Kan ook van daaruit winnen.

Nr4,Inspiration is een tractor van start af maar kan als een raket naar de finish toe vliegen,het lange rechte stuk is een voordeel en als een beetje koers krijgt is hij de winnaar. Is mijn 1ste paard.

Nr8,High Line Pellini,met een beter nummer had hij niet op 8% gestaan.

Nr11,Draupner,de trainer had met een goed nummer kansen gezien. Nu hoopt hij dat de 1ste kilometer in 10 gaat... Heeft dus zware overpace nodig.

Met deze 6 paarden kom je een heel eind maar ik neem er 5.

1,2,3,4,8

 

 

 

Deel 4,

2140m draaistart.

Merrie koers,2 vakken en moeilijk. Banken,2 paarden of allemaal.

De 2 beste merrie's komen beide terug na 2maanden rust,Readly's Dream en It's a Girl.

Nr8,Readly's Dream liep haar laatste koers 23mei,daarna werd ze 26/6 geschrapt. Kreupel. Het nummer kan gevaarlijk zijn,een gesloten nummer met paarden aan haar buitenkant. Dat kreupel staat mij ook een beetje tegen,het nummer ook.

Nr13,Its a Girl,het zusje van Bold Eagle. Heeft in haar laatste 2 koersen gesprongen en daarna op rust gegaan. De 2 koersen daarvoor won ze beide en verdiende ze veel geld. Ze heeft pas 13 koersen gelopen,Adrian Kolgjini heeft paard hoog zitten,foutloos en met dit mooie nummer doet ze ondanks 2 maanden pauze gelijk mee voor de winst.

Nr6,Samedi won 4starts geleden uit een draai-start,ze was toen snel van start,nam kop en won easy. In haar laatste koers gaf ze zich snel gewonnen,ze liet het aardig zitten de laatste 200m. Is even een maandje aan de kant gegaan en komt nu weer in de baan,zal deze koers lang kunnen leiden.

Nr1,Giannes Love is geen kampioen maar is interessant door de driver,Kihlström.

Nr9,Dream of Money DE met Hans Crebas. Hans is zeer positief over zijn paard en als Hans dat is zit hij er niet vaak naast. Wat mij een beetje tegen staat is dat hij een jaar geleden voor het laatst heeft gewonnen.

Ik ga hier kort door de bocht... Ik BANK ondanks ik geen Kolgjini fan ben,vind ik dit de beste merrie in het veld. It's a Girl.

13 (6,1)

 

 

 

Deel 5,

2640m autostart.

Nr1,LL Royal werd in zijn laatste koers even onder handen genomen door een stal-genot,die het tempo even omhoog duwde en misschien wel de overwinning kostte.

Paarden die hem toen klopte staan hier niet in,Hipster AM en Epimetheus. Is een snelle vertrekker en heeft dus een topnummer en een topkans. 45% vind ik wat veel.

Nr4,Santos de Castella is beter dan de resultaten laten zien. De afstand is een pluspunt en dit keer met een US bike erachter.

Nr5,Abbys Wise As liet in het Elitlopp weekend zien hoe goed hij kan zijn. Met een koersje op maat liet hij een stukje speed zien die hem de winst opleverde. De koers daarna sprong hij zomaar weg met alle kansen op een plek bij de 1ste 3. In zijn laatste koers had ik het idee dat Gocciadoro hem gewoon een koersje wou geven. Heeft alleen de laatste 200m de lijnen wat losgelaten. Nu Kihlström erachter en de hele week al 2de favoriet op de cote achter LL Royal.

Nr8,Aragorn As van de fam Gerrits was goed in zijn laatste start. Won in 10,7 over de sprintafstand met nr8. Ik weet niet of de afstand een voordeel is maar krijgt Goop een beetje positie is winst niet uitgesloten. Staat wel een beetje zwaar qua winsom.

Nr9,Ture LA werd geklopt in zijn laatste koers wat mij een beetje tegen viel. Heeft als eens gewonnen over de afstand dus dat is geen probleem. Nu met een US bike.

Nr10,Elegant CN wordt hier wat vergeten. De rijder van vandaag is 2x met hem gestart in Zweden,2x winst. Heeft koersje gehad na kleine pauze.

Nr12,King of Greenwood treft het niet met de nummers in zijn laatste 2 koersen en nu weer nr12. Voor zijn laatste koers had de trainer gezegd,paard is nog nooit zo goed geweest en dat liet ie zien... Kwam aangevlogen vanuit het 3de spoor naar een geweldige 3de. De 1ste 3 in die koers hadden allemaal dezelfde tijd,so close dus. (Ture LA werd 2de)

Nu,met die lange laatste rechte lijn,een US bike erachter en een beetje geluk onderweg kan hij de bloemen wel is op gaan halen.

1,4,5,8,9,10,12

 

 

 

Deel 6,

3140m draaistart.

Nr1,Bottnas Idol had de laatste keer nr12 en liep een knappe koers. Met een knappe laatste 500m werd hij toen 5de. Dat was na 5mnd pauze. De koers daarvoor nam hij na 600m de kop over en won easy. Klopte toen de favoriet uit deel2,Swish the Cash,die had wel een foutje maar toch... Krijgt 40m van de favorieten en 5%.

Nr6,Under Armour was de laatste keer niet in zijn beste doen maar er daar waren meerdere redenen voor zei de trainer... Oke,terug op eigen bodem verwacht ik hem hier om mee te doen voor de overwinning. Het nummer kan tricky zijn,gesloten met paarden naast hem.

Nr12,Parker begon zijn carrière ook met veel galopperen en in zijn laatste 4 starts ook allemaal galoppades. Op moment van schrijve is hij favoriet aan 29% en het is heel makkelijk met Parker,lopende wint hij dit want er staat niet veel in maar ik heb het lef niet om te banken. De lange afstand is een voordeel en Kihlström weer op de sulky,nog een voordeel.

1,6,12

 

 

Deel 7,

2640m autostart.

Dit is waarschijnlijk één van de slechtste Gold divisie die ik heb gezien.

En hier wint maar 1 paard,Admiral As. In zijn laatste 2 koersen bewoog hij beter,lijkt hij meer stabieler in zijn draf. In Bjerke was zijn trainer zeer tevrede op de prestatie en in zijn laatste koers kreeg hij het niet kado. Hij reed toen 10/1000m in het 3de spoor en werd toen nog 2de achter een ontketende Rackham. Hij had in die koers nr11 nu met het nr6 zal hij zich snel op kop melden en rijdt de rest voor het 2de geld. De trainer is positief en het paard heeft goed getraind,bij winst is de Åby Stora Pris het volgende doel.

Nr5,Antonio Trot heeft na 17 koersen weer eens gewonnen. Antonio is langzaam van start dus voor hem moet het een keiharde koers worden. Zo langzaam hij in het begin is zo hard kan naar de finish rijden. De pech hier is,Admiral zal vroeg komen,kop nemen en ik zie niemand hier die zich geroepen voelt om Admiral aan te vallen. Geen tempo en dan van achter naar voren komen,gaat niet meevallen.

Nr7,Milligan's School heeft niet de vorm die hij vorig jaar had rond deze tijd. Op een goeie dag kan hij het Admiral lastig maken. Aan kop is hij het beste maar dat zie ik hier niet gebeuren,dooiespoor wel en dan zijn zijn kansen stukken minder.

Nr8,bij Upstate Face blijven de ijzers er maar onder zitten. Ik vind dit een kanon maar dan moet echt de ijzers eronder uit. Is ie nog beter vind ik en mocht Admiral een slechte dag hebben dan doet Upstate mee voor de winst. Ondanks het nummer.

BANKER nummer2,Admiral As.

6

 

 

 

Het ticket

1,6,7,11

1,2,3,6,7,9,10,11,12

1,2,3,4,8

13 (6,1)

1,4,5,8,9,10,12

1,6,12

6 (5,8)

 

3780 combinatie's x 0,06= €226,80 


Åjäng Zaterdag 16 juni,

Beetje later dan gewend maar we zijn er weer.

Het spelletje bestaat uit beslissingen nemen,vorige week niet de beste genomen.

Was te doen toen maar goed,het is wat het was en vandaag nieuwe kansen in Åjäng.

205m naar de streep,een zeer open ronde met 1 GROTE favoriet....

Een jackpot erop,2 bankers en ietsie duurder dan ik wilde.

 

Deel1,

2640m autostart.

Nr2,Readly Lavec. Heeft al 12 koersen niet gewonnen maar ontmoette ook telkens toppers. In zijn laatste koers ontmoette hij ene Zeudi AMG van Gocciadoro. Daarvoor was Bugatti Miles tegoed. Dit keer is de tegenstander minder en de afstand is geen probleem. Als hij een beetje koers krijgt dan zal na 12 zonder winst weer winnen.

Nr4,Orcle Tile was de laatste keer geweldig en klopte toen o.a Moni Viking,Ble du Gers. 3400m toen en hij kreeg 20m voorsprong maar won easy. Kan snel vertrekken.

Nr7,Gardner Shaw van Westholm met Goop,wat natuurlijk interessant is. Sprong in zijn laatste koers maar de keer daarvoor kwam hij aanvliegen op een slecht pad om 2de te worden achter Hector Sisu.

Nr10,Bo C heeft 2000 zijn laatste koers gewonnen en dat was met Bazire in Vincennes. In zijn laatste sprong hij uitkomen laatste eruit,ik ben ervan overtuigd als ie was blijven lopen hij bij de 1ste 3 was geëindigd. 2% nu,gaat mee op het ticket.

Nr12,Viking Brodde,heeft nu 2 koersjes in de benen en probeerde het de laatste op 1600m wat niet echt zijn ding is. Het paard zag er krachtig uit en kwam op de bekende Kihlström naar binnen,gereden maar niet echt gereden. Een soort halve test.

Het startnummer is niet echt een nadeel omdat het geen raket van start af is,de afstand is geen probleem.

2,4,7,10,12

 

 

Deel 2,

2140m draaistart.

Een merrie koers met 2 startvakken. En zeg het altijd maar doe het zelden,ALLE nemen in dit soort koersen en ik blijf eigenwijs dus ik doe het weer niet. Ik neem er wel een paar....

Nr2,Easy Star met draai-kampioen Adielsson erachter. Paarden van de Unstersteiners krijgen steeds vorm.

Nr4,Carelya van Westholm en ook deze met Kihlström en zonder ijzers. Niet beste nummer in de draai.

Nr5,Fluttershy AF zat de laatste vast op de rug van een stal genoot,leek over te hebben. Ook hier geen best nummer.

Nr6,Hearts uit Noorwegen komt met goede resultaten. Goed nummer hier.

Nr10,Bring me Wine,heeft 2 koersjes gehad en is beter dan ze heeft laten zien in die 2 koersen.

Nr12,Cash and Carry gaat mee net als nr14,Beatrice Trio wat ook een BANK-optie kan zijn. Heeft een goed nummer in de draai en zie haar vroeg komen richting de kop.

De laatste is nr15,Madame af Djumpmyra die kan laagvliegen! Heeft wat geluk nog met dit nummer.

2,4,5,6,10,12,14,15

 

 

Deel 3,

2140m draaistart.

Koudbloed paarden en ik weet niet wat ik vervelender vind,merrie-koersen of koudbloedkoersen. 3 vakken hier.

Ik neem hier een duo,de nummers 2 en 3.

De 2 gaat weer zonder ijzers en met Ulf Ohlsson. De laatste samen was er winst.

De 3 heeft 11 van zijn 13 starts gewonnen.

Nr9,Garli Kongen klopte in zijn 1 na laatste de 2 maar toen gingen ze gelijk af,moet nu 20m geven.

Nr13,Tekno Viking moet 40m,wat niet mee zal vallen en maakt ook nog wel is een foutje.

2,3 (13,9)

 

 

Deel 4,

2140m draaistart.

Voor de verandering nog een draaistart.

Een open bedoeling hier... En wat doet Bergh?

Nr6,Ayah de Lux stond de laatste keer in een finale en deed het niet slecht met Kim Eriksson. Nu gaat Bergh erzelf achter zitten en de ijzers gaan eronder uit. Gaat voor de kop en zal aan kop niet makkelijk te kloppen zijn.

Nr7,Kövras Joker had kop toen hij er zomaar uitsprong als BIG favoriet in een V75 koers.

Is hier dus uit op revanch. Is snel uit de banden maar last hebben met nr6.

Als die 2 elkaar gek maken dan komt nr12,Red Rum. Heeft pas 9 koersen gehad,3 gewonnen en is uit de Stal Redén en gaat dus mee op het ticket.

Met de 2 en 3 erbij zitten de boel dicht hier.

2,3,6,7,12

 

 

Deel 5,

2140m autostart.

Banker nr1.

Nr2,Icoulbetheone heeft hele andere paarden ontmoet dan wat hij hier treft.

Stond de laatste keer in Margaretas Serie met 300k kronen als 1ste prijs. Zat in die koers met alles over in de verkeerde trein en kwam als 9de binnen. Toen met Ohlsson nu met Adielsson en een veel beter nummer als in die koers. (Nr9)

Ik denk dat het plan kop pakken/overpakken is van Abbe av Sveden en de koers is over.

Als je niet gaat banken hier dan heb je veel paarden nodig,vergeet dan niet het nr10!

Die vloog toen naar de streep en liep toen 10,8. En nr7,One be kind to Me,staat er prachtig in qua winsom. En zeer snel van start en is veeeeeel beter dan de laatste 4 resultaten.

2 (10,7)

 

 

Deel 6,

1640m autostart.

Moeilijk of zo gemakkelijk dat Gocciadoro voorrijdt met nr7,Zorro Wind?

Ik neem de eerst 10 paarden en hoop op een surprice.

 

 

Deel 7,

2140m autostart.

Hier je van alles zeggen en schrijven wat ik niet ga doen,ook omdat ik wat aan de late kant ben maar nr9,Don Fanucci Zet,ijzers weer is allemaal af.... KLAAR!

Door het startnummer heeft ie 72% want met een beter had hij er waarschijnlijk 80+ gehad. Kihlström zal vroeg komen,de kop krijgen. Krijgt ie de kop niet wordt het spannender maar wint Don nog.

Nr10,Vernissage Grif won vorig jaar deze koers en was in Östersund geweldig waar hij Click Bait en Milliondollarrhyme klopte. De ijzers gaan af wat altijd spannend is en is de 1ste uitdager voorals Don niet zijn beste dag heeft.

Nr8,Click Bait is verschrikkelijk snel van start en was geweldig goed in zijn laatste koers.

Nr3,Usain Töll heeft Goop aan de lijnen,interssant natuurlijk en kan ook vertrekken maar niemand stopt DON FANUCCI ZET

9

 

 

Het Ticket

2,4,7,10,12

2,4,5,6,10,12,14,15

2,3 (13,9)

2,3,6,7,12

2 (10,7)

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

9....

 

4000 combinaties x 0,06=€240


Halmstad zaterdag 9 juli,

Het is weer zaterdag, V75-dag. Met een jackpot,een dubbele want 5 goed was donderdag ook een JP

We gaan weer naar Halmstad, donderdag was daar ook een V75 met het fenomeen Francesco Zet die de SprintMästaren won. 

Het programma ziet er op het oog zo uit,JP voor 5 goed of het wordt een JP voor 7 goed..

En na veel wikke en wegen, 3 bankers

 

Deel 1,

2140m draaistart.

Nr1,Ture LA is voorbereid op deze koers,is snel van start en loopt zijn beste koersen van kop af. Heeft dus alles mee met dit nummer. De paarden van de Untersteiners hebben vorm gekregen al heeft Ture in zijn laatste 2 koersen gesprongen.

Nr5,Ornello. Ik heb een stukje gelezen van de trainer,Lugauer en die zegt dat het paard in TOPVORM is,is nog nooit zo goed geweest! 

Het startnummer had beter gekund maar als de trainer bijna lyrisch over de vorm is maakt het startnummer voor mij niks uit. 

Nr6,Beckham won zijn laatste vrij makkelijk tegen mindere en kan hier een dure koers krijgen vanuit het dooiespoor. Is goed genoeg om vanuit het dooiespoor te winnen.

Nr8,Sidney Celeber de keuze van Kihlström van de 2 Walmann paarden. Sprong de laatste keer weg als BIG favoriet,is het beste paarden maar heeft een beetje geluk nodig met die nummer. Als iemand daar een een oplossing voor kan vinden is het Kihlström wel.

Nr12,King of Greenwood moest de laatste keer van te ver komen voor de winst maar die vloog naar een 3de plek. Met dit nummer heb je geluk nodig maar krijgt hij een beetje koers haalt hij er veel in met zijn eindsprint.

Nr3,Habrik AM erbij en we zitten dicht

1,3,5,6,8,12

 

 

Deel 2 ,

2140m autostart.

Met een beter nummer had ik nr15,Oscar Run gebankt. In zijn voorlaatste koers was geweldig,wat ie toen liet zien de laatste 400m… In zijn laatste koers had ik verwacht dat Eklund ging oprijden toen het 20 ging,bleef zitten en probeer dan maar naar voren te komen als het laatste stukje 8 gaat.

Heeft nu 1 van de betere pikeurs aan boord en is goed genoeg om te winnen.

Nr4,Vasco heeft nu 2koersen gehad bij zijn nieuwe trainer. Ging de laatste keer in een draaistart van de benen maar dit keer autostart wat hem veel beter bevalt. Is een beter paard dan zijn resultaten laten zien en dit keer een US bike erachter.

Nr6,Black Fire gaat voor de kop,US bike erachter,goede pikeur aan boord maar is wat te groot favoriet geworden. En in dit soort koersen gebeurt altijd wel wat.

Ik maak het makkelijk want ik kan nog over 5,6,7 paarden wat schrijven,ALLE hier en hoop op een stunt.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15

 

 

Deel 3,

1640m autostart.

We gaan banken hier…

Nr2,Golden Guard moest in zijn laatste koers 600m met zijn neus vol in de wint door het 3de spoor wat teveel gevraagt was. Werd 3de in een Silver finale. Beter nummer nu,kan sprinten en mocht hij zonder al teveel inspanningen de kop pakken is het klaar naar mijn inziens.

Nr3,Galantis kreeg in zijn laatste koers een droomreis en maakte het schitterend af met winst in 11,3. Ik heb idee dat sprinten niet niet zijn ding is. 6x gestart op de sprint nooit beter dan 3de plek. Misschien het dit keer wel winst.

Nr7,Adde SH heeft nu 2 koersjes in de benen kan zeer snel starten. Werd in zijn laatste koers geklopt door de 3 en op de streep ook nog geklopt door het nr10,Natorp Bo. Ik denk niet dat hij met die nummer kop kan pakken en dan wordt het toch een moeilijk verhaal. Staat perfect op winsom in deze koers.

Nr10,Natorp Bo heeft met dit nummer wat geluk nodig.

2 (3,7)

 

 

Deel 4,

2140m autostart.

Banker nummer2 er gelijk achteraan en ook met startnummer2.

Kövras Joker is na zijn operatie (wat botsplinters weggehaald) een heel ander paard. Wint nu 3x op rij zonder het achterste van zijn tong te laten zien. Kan zeer goed vertrekken en dit keer ook nog zonder ijzers,start finish.

Nr5,Staro Peanut waren verwachtingen van als 3jr maar heeft zijn draai nog niet gevonden na een blessure.

Nr8,Invisble Sun was 2starts geleden zeer sterk met een overwinning vanuit het dooiespoor. Ik niet een Kolgjini fan maar als ze goed zijn bij hun dan zijn ze ook echt goed. Het nummer is slecht.

Nr10,JS Peaky Blinders zonder ijzers,met US bike en Jepson ipv Svanstedt,interessant maar voor mij banker nummer2,Kövras Joker.

2 (10,8)

 

 

Deel 5,

2140m autostart.

Hier veel mensen denk ik ook banken,nr3,Hidalgo Heldia. De trainer spreekt over een TOPPAARD,TOPKANS. Kan vertrekken,kan vanuit het veld,paard kan alles maar…. Is 5x gestart in Zweden en heeft 3x gesprongen. Moet ie vandaag dan maar weer doen.

Nr1,X Tour kan hier een kans krijgen om van de rug van de koploper met een scherp sprintje de koers te winnen. 1ste keer US bike.

Nr6,Braddock deze keer met Kihlström en met die man wordt het altijd interessant.

Mijn idee hier is nr7,Inspiration. In zijn laatste op Vaggeryd liet hij de laatste 400m zien wat laagvliegen betekend. Kreeg een mooie koers maar toen Lovgren met hem het 3de spoor in ging en de rem losliet was het over. Won zeer easy zonder maar tikkie gehad te hebben.

Nr9,Akilles Face in potentie misschien wel het beste paard hier maar zou ook niet misstaan op Jumping Amsterdam. 

14x gesprongen op 18 starts maar…. Blijft ie lopen doet ie mee voor de winst. Op 20nov klopt hij met de vingers in de neus paarden als,Kentucky River,Felix Orlando Ikarus Sisu. Moet blijven lopen thats all.

1,3,6,7,9

 

 

Deel 6,

2640m autostart.

Merrie koers…. We hebben afgelopen zaterdag weer gezien,er gebeurt of er kan van alles in merrie koersen. Een winnaar van 125-1.

Wat gaan we doen,het moet ook betaalbaar en leuk blijven.

Nr3,Rapunzel dit zonder ijzers met US bike.

Nr5,Primerose zal de kop nemen en dan afgeven aan Jeans n Passion? Of gaat Goop het van kop af proberen.

Nr7,Jeans n Passion is een bank overweging. In haar laatste koers laat Lovgren haar vol op de helm lopen van het paard voor hem,moet je niet doen. Dai. Ik denk zelf dat de lange afstand een voordeel is. Als Lovgren uitkijkt,geen rare dingen doet en hopelijk de kop mag overnemen van Goop,dan komt allemaal wel goed.

Nr8,Bahama Passion is een veel beter paard dan haar resultaten. Het zit niet altijd mee en heeft nog niet gewonnen dit jaar. Nu zonder ijzers US bike,haar dag vandaag?

Nr9,Hattusa is steeds goed en heeft hier een goed nummer om een mooie koers te krijgen. In haar laatste koers moest ze te veel doen maar werd toch nog 3de in een merrie- finale.

Nr11,Eight Hour kan een stukje vliegen,heeft of overpace of een droom koers nodig 

Nr12,Nina Ginto gaan de ijzers weer af,mee.

Nr14,Crashed Eggs mee om de trainer en driver…

1,2,3,4,5,7,8,9,11,12,14,15 of Jeans n Passion

 

 

Deel 7,

2140m autostart.

De gold division koers waar de beste paarden de slechtste nummers hebben.

En hier kan je ook 5,6 paarden

Nr1,Emoji maakt zijn debuut in de gold division,altijd een beetje afwachten maar als ik mij niet vergis komt Flemming met 1 paard en niet met de Olympische gedachten. Paard kan vertrekken,heeft dus het perfecte nummer. Is al eens geklopt door Admiral As maar die was toen beter in vorm en had toen een ander nummer (nr3)

Nr4,Phoenix Photo maakt ook zijn debuut in de gold division. Alle ijzers gaan eraf,heeft dit jaar veel verdiend en ook hier beetje afwachten.

Nr5,Zaccaria Bar van Gocciadoro. Alle ijzers gaan eraf en de trainer in het geel weglaten is altijd risky….

Nr6,Rackham is geen start raket dus die gaat een zware koers tegenmoet.

Nr8,Night Brodde en ook over deze Lugauer meer dan positief. Ziet hem echt als een kans! In de finale van de Elitloppet liep hij tegen een zweep van een ander aan,had niet gewonnen zegt de trainer maar 3,4 was hij zomaar gewonnen. Ik had nog over. Het nummer had wel beter gekund.

Nr10,Brother Bill… De trainer heeft bloedvorm,32% van zijn starters winnen. En Brother Bill kan dit ook winnen,in zijn laatste koers had ie zijn dag niet. Kontio deed het ook niet helemaal goed,vergeten die koers. Nr10 is nooit makkelijk Bill doet mee voor winst.

Nr11,Admiral As de ster van trainer Reijo Liljendahl. Ik Bjerke werd hij 5de en trainer was zeer tevrede over de race en hoe het paard bewoog. Heeft pas 1 overwinning dit jaar en moet hier aan de bak voor nummer2. 

1,4,5,8,10,11

 

Ticket

1,3,5,6,8,12

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15

2 (3,7)

2 (10,8)

1,3,6,7,9

7 (5,9)

1,4,5,8,10,11

 

2700 combinatie’s x 0,06=162€


Eskilstuna zaterdag 2 juli,

We gaan naar Eskilstuna voor V75 finales en E3 finales (groep 1 koersen)

Bij de E3 voor hengsten zien we de ongeslagen Corazom Combo met Pekka Korpi.

De Franse toprijder Matthieu Abrivard komt over voor 2 ritten.

Het is 182m naar de finish,here we go....

 

 

Deel 1,

2140m autostart.

Favoriet is nr5,Born to Run van de trainer in het geel,Gocciadoro. Hij was 2x niet te schieten was in Zweden en gaat in nu voor het eerst in Zweden zonder ijzers.

De paarden van Gocciadoro hebben vorm al waren ze woensdag in de V86,mwah.

Ik verwacht nr1,Erv Zet kop neemt en dan afgeeft aan nr5. Als Nr5 eenmaal op kop zit dan zit de koers erop voor de rest.

Nr1,Erv Zet werd 18juni geschrapt in Boden met koorts. Op 4juni kwam ie wat ongelukkig in het dooiespoor terecht,paard voor hem sprong weg. Werd 50m voor de finish geklopt door het nr11 in deze koers. Gaat deze keer met US Bike voor de 1ste keer. Is een beetje vergeten hier en heeft misschien ook nog niet DE topvorm.

Nr7,LA Boko maakte indruk op 18juni in Boden door vanuit het dooiespoor de boel te verpletteren. Had toen wel de mazzel dat Erv Zet in die koers werd geschrapt. De trainer,Wäjersten heeft vorm en wint 25% van zijn koersen. Het paard zelf weet ook wat winnen,heeft een win percentage 58%.

De laatste die ik,opnoem is nr6,Mellby Joker. Die kwam in Mantorp aanvliegen naar een 3de plek. Heeft de hele koers achterin gelegen en kreeg met 700m te gaan het sein,GO en vloog in 10/700m naar een 3de plek. Als ze in de openings-fase gek gaan doen aan kop kan de Joker wel is toeslaan....

1,3,5,6

 

 

 

Deel 2

2140m autostart.

Een open afdeling voor de laagste klasse.

Nr1,Firefoot is frontrunner,snelle starter en dit keer alle ijzers af. Als hij de kop krijgt dan is er veel gewonnen,won er 6 van kop af. In zijn laatste koers nam hij kop over na 400m,kreeg onderweg druk aan de buitenkant en won nog vrij makkelijk. Het is niet te hopen dat de trend zich doorzet. Wint,uigeschakeld,wint,uigeschakeld,wint...... Wint?

Nr2,Aggasi Broline kan ook snel vertrekken,dat kan dus leuk worden. Heeft 3uit3 van kop af gewonnen. De vorm bij de Goop komt er weer aan. Was op 4juni wel kansloos tegen het nr3,Farfars Dream. Die gaat steeds beter begrijpen waar het allemaal omgaat,is geen startraket maar kan wel een stukje laagvliegen. Doet zeker mee als de strijd om te kop lang gaat duren.

Nr6,Django Silver gaat mee op het ticket door de man erachter,Kilhström. Heeft 3x zonder ijzer gestart,2x gewonnen. In zijn laatste was het snel afgelopen,uitgeschakeld dus kon het verder rustig aan doen.

Nr7,Calamari (stal genoot van de 6) is in vorm maar het nummer is minder. Is ook een vertrekker maar gaat hier een probleem krijgen door het nummer. Zijn laatste koers reed hij een sterkte 6-700m met een dure laatste bocht en won overtuigend. De schoenen blijven af en dit keer een US Bike erachter.

1,2,3,6,7

 

 

 

Deel 3,

2140m autostart.

E3 finale merrie's,Groep1.

Riordan was pas in de studio om commentaar/zijn visie te geven op deze koers. Hij was niet blij dat Kihlström voor Eireann koos van trainer Walmann ipv zijn Dea Grif. En een grote race en geen paard van Redén er in,zie je ook niet vaak.

Normaal zou ik met merrie's alle nemen maar dat gaan we deze keer niet doen... Het blijven jongen dieren,wat gisteren TOP was kan vandaag FLOP zijn.

Nr1,Dorothea Mil kreeg de laatste keer met Kilhström vrij snel de kop gegund ondanks startnr10. Is redelijk snel van start maar dat zijn er meer hier en was 29mei kansloos tegen nr6,Dea Grif.

Nr2,Lilian Young wordt hier toch een beetje vergeten. Won haar serie sterk. Ga er gelijk bijzeggen,een foutloze Dea Grif had ze NOOIT geklopt. Gaat nu op een lichter balans weg en aan 3% mee ik haar mee.

Nr3,Eireann de favoriet en de keuze van Kihlström. En wordt een beetje te groot favoriet. De trainer,Walmann zegt dat dit een zeer goed paard is en de beste man heeft wat goede paarden getraind. Ik zijn laatste koers rustig weg met nr8 en werd met nog 7-800m ten aanval gestuurd en won in de Kihlström-style,precies genoeg over op de lijn. Hoe snel ze kan vertrekken heeft ze nog niet laten zien maar dat zal wel goed komen,anders gaat ze een zware koers krijgen...

Nr4,Holly go Lightly is met Goop ongeslagen. In haar laatste koers nam ze met nr8 na 5-600m de kop over en klaar. Ze won easy zoals eigenlijk alle serie-winnaressen hun serie makkelijk wonnen. Beetje geluk,vorm van de dag zijn vaak beslissend in dit soort koersen.

Nr5,Hally Wania kan wel vertrekken en hard ook! Kreeg in haar serie een paar aanvallen te verwerken maar bleef tot 50m voor de streep vechten voor de winst. Werd toen geklopt door Eireann. Wat was er gebeurt als ze die aanvallen niet had gehad? Maar goed,nieuwe kansen nu. Heeft 2 koersen gehad na een pauze en gaat nu zonder ijzers,spannend!

Nr6,Dea Grif die was geweldig in haar serie!! Ze werd 2x gestoord waarvan 1x tot een galoppade,de andere keer moest ze flink op de rem trappen. Maar wat ze daarna liet zien,WOW!! Ze kwam nog dicht in de buurt van de winnares,Lilian Young.

Zonder fouten gaat ze voor de winst. De trainer zegt dat dit een speciale is en dat konden wij al zien op 29mei toen ze naar de winst vloog op Solvalla. Matthieu Abrivard zit deze keer op de sulky.

De laatste die op het ticket gaat is nr9,Kayla Westwood.

Die serie ging het minst hard maar de laatste 400m gingen wel hard! En om dan naar voren te komen,dat valt niet mee. Kayla deed het wel en werd netjes 2de. Nu gaan ijzers eraf,de trainer heeft vorm en met dit nummer kan zij een droomkoers krijgen...

2,3,4,5,6,9

 

 

 

Deel 4,

2140m autostart.

Hier hebben de beste paarden de slechste nummers gekregen,Amalencius BB en Henry Flyer Sisu. Ik ruik hier een verrassing.

Nr1,Global Bookmaker loopt telkens topkoersen zonder te winnen dus om hem hier weg te laten met dit nr en aan 3%,NO! Kan goed vertrekken dus krijgt een mooie koers. Neemt kop en geeft af aan Hector Sisu of aan Sam the Man en dan hopen op het gaatje...

Nr3,Hector Sisu was geweldig in zijn laatste koers. Kreeg geen positie de eerste 7-800m,3de spoor. Besloot toen maar gas te geven,door te rijden,kop nemen en te winnen. Werd wel wat moe op de laatste 150m maar dat is hem vergeven,de baan was slecht en dan zo koers lopen. Deze keer ook nog zonder alle ijzers en 6%,MEE! Kleine tegenvaller is wel,Ulf en Hector Sisu 13x gestart samen 0x winst...

Nr4,Sam the Man de meest waarschijnlijke leider van de race na 3-400m en kijken toe hoe lang hij het volhoudt. Hij wint zijn laatste 2 starts maar dit is wel een sterk veld,gaat wel mee op het ticket.

Mijn idee in deze koers is nr5,Gardner Shaw. Kwam in zijn laatste koers laat opgaan,te laat om Hector Sisu te kloppen. Volgens de trainer lag het meer aan de baan dan aan het paard. Toen zat Killie erachter en nu Westholm,dat scheelt 20m en 20kg. Is een snelle starter maar de kop zit er niet in dus waar komt Gardner te liggen?

Nr6,Golden Guard was geweldig in Farjestad. Nam daar kop in een een klein veldje en won ook makkelijk. De tegenstanders waren velen minder als nu maar de manier waarop hij won.... De beste paarden hebben slechte nummers hier,why not? Gaat mee op het ticket.

Nr10,Hery Flyer Sisu en dit vind ik echt een goed paard. Werd 3de in het kriterium achter Brambling en San Moteur in dezelfde tijd. Daarna is het Up & Down gegaan met hem en is verhuisd van Nurmos naar Salmela. In zijn debuut had ik hem gebankt maar werd toen geklopt door de favoriet in deze koers Amalencius BB. Geen banker dit keer maar wel mee op het ticket.

Nr11,Amalencius BB wat moet je er nog over zeggen? Wint of loopt een wereldkoers naar 45% met startnummer11 tegen deze paarden? Ik weet,had vorige week 2bankers met nr11 maar dat was een soort noodsprong.

Zal wel winnen dit gezegd te hebben maar ik neem hier 1,3,4,5,6,10,11.

1,3,4,5,6,10,11

 

 

Deel 5,

2140m autostart.

Hier ga ik banken omdat ik denk dat Epimetheus het beste paard is in de koers,ook al is hij al is geklopt door Borups Tornado.

Nr1,Epimetheus. Begon het seizoen met 3x winst op rij,werd toen geklopt door het nr3,Borups Tornado en in zijn laatste zijn koers,ook een brons finale met Goop erop,kreeg een slechte koers op een slecht pad. Vergeten die koers. Nu Killie weer,alle ijzers eronder uit,19% het moet maar gebeuren! De kop gaat hij niet nemen maar hij moet zo snel mogelijk in de 2de rij zien te komen. Met een beetje koers is hij dan niet te stoppen. Is hij net zo goed als in Vermo,dan kan het ook schriftelijk afgedaan worden.

Nr3,Borups Tornado gaat hier zeer waarschijnlijk de kop nemen. Gaat hier weer met US Bike en heeft daar veel profijt van. Is een raket van start,heeft dus een topnummer. Hij nam al is de kop met nr8 tegen Epimetheus en won toen ook. Was in zijn laatste koers niet helemaal topfit,ze hopen op een betere koers. Het nummers kon niet beter volgens de trainer. Zoals ik de koers zie is dat,Borups neemt kop en dan komt nr6,LL Royal met Bergh gasgeven op Borups. Nr1 is al naar buiten en wacht netjes af om met 4,5,600m te gaan de turbo aan te zetten en te winnen.

Wordt het echte ramkoers met zware ovepace dan hebben we nog nr9,Hipster AM die topvorm heeft maar beter is op 1600m koersen (in mijn gedachten) maar komt in beeld als ze elkaar maf maken aan kop.

Voor je andere spelletjes Zenato,Illfindmywayhome niet vergeten. Hebben een ⭐️ bij mij maar voor de winst iets te ver gezocht.

1 (9,3)

 

 

 

Deel 6,

2140m autostart.

E3 finale hengsten,groep1.

Hier komen we de nieuwe ster(ren) van Pekka Korpi tegen,Corazon Combo (ongeslagen 12x1) en Cupido Combo.

Nr1,Bedazzled Sox won zijn serie hoe hij wou. Nam easy de kop en de koers was over. Walmann spreekt ook over deze,als een heel goed paard. Dat ze nr1 hebben gekozen zegt genoeg,ze gaan voor de kop! En mocht dat lukken en niet teveel kracht hebben gekost dan Torbjörn Jansson wel is een heel eind komen.

Nr2,Corazon Combo,ongeslagen. Klopte 4starts geleden het "wonderpaard" Tetrick Wania (hoe gaat het met hem?). Ik vond in zijn serie alles behalve goed. Pekka moest eraan plukken,trekken duwen om hem gaande te houden,dit is een soort bulldozer. Hij had misschien een mindere dag en dan nog winnen? Dat zijn de goeie. Je wint niet zomaar 12x en dit keer een US Bike erachter.

Nr5,Pure Atlas wint of sprint. In zijn serie moest Kilhström al zijn kunsten aanspreken om hem de bocht door te helpen,zat heel dicht tegen een galoppade aan. Bocht uit liet hij zien dat hij ook kan vechten en won. De ijzers gaan af,Riordan is klaar voor de strijd,Pure Atlas moet het maar laten zien. Dit gaat een heel goed paard worden.

De nummers 9,11 hebben interessante veranderingen.

Nr9,Nuzzle'Em werd de laatste keer op de streep geklopt door Pure Atlas,gaat nu zonder ijzers. En trainer Svante Båth is goed met jongen paarden gaat daarom mee als surprise. Nr11,Coquaholy werd 2de achter de andere van Pekka Korpi,Cupido Combo gaat nu met US Bike. Van Walmann staan ze bekend om dan verrassend uit de hoek te kunnen komen.

Hier is 1,2,5,9 genoeg in mijn gedachtengang.

1,2,5,9

 

 

 

Deel 7,

3140m draaistart.

Een koers met 3 startvakken.

Ik ga banken hier en mischien wel een verrassende,uit het 1ste band.

Nr2,Santos de Castella.

In de Harpers Hanover loppet had hij de leiding tot 150m voor de streep toen het peloton hem pakte. In zijn laatste koers zat hij met alles over achter een muur van paarden. Kan zeer goed vertrekken uit de draai en ik verwacht hem op kop na 2-300m.

Als hij aan kop komt te liggen dan hebben de achterste paarden wat te doen.

Nr1,Global Lover is 6wk niet gestart en misschien wel met het oog op deze koers. 1ste band is tot 700k en Global heeft er 685K. Nu is het te hopen dat hij het nr2 niet te moeilijk gaat maken voor de kop. Skoglund is geen Bergh dus ik hoop het beste ervan.

Nr3,Hefner AM klopte in zijn laatste koers Versace Face vanuit het dooiespoor. Gaat hier weer zonder ijzers wat in het verleden voor problemen zorgde,6x gestart zonder ijzers 5x gesprongen.

Nr13,Milliondollarrhyme zoekt weer is de lange afstand op,heeft veel 1600m koersen gedaan de laatste tijd. Ik denk dat hem dit beter ligt. In zijn laatste koers geklopt door Vernissage Grif.

Nr14,Selecte News stond in dezelfde koers als nr13 maar kreeg een hele slechte koers,vergeten. In de Harpers Hanover was hij geweldig met een 2de plek achter het Franse monster Diable de Vert.

40m geven aan harde paarden is nooit makkelijk en als het droog weer is en de baan is snel,dan wordt het wel heel moeilijk voor de achterste paarden. Santo de Castella na 200,300m aan kop en fingers cross. Ook in de andere 6 afdelingen

 

Het Ticket

1,3,5,6

1,2,3,6,7

2,3,4,5,6,9

1,3,4,5,6,10,11

1 (9,3)

1,2,5,9

2 (14,13)...

 

3360 combinatie's x 0,06=€201,60


Kalmar, zondag 26 juni,

Vorige week begon de V75 om 20.30u,deze keer is het op zondag.
We gaan naar Kalmar,de bocht uit is het 207m naar de streep met een zeer open ronde...
En we hebben 2 bankers met 2x hetzelfde nummer

Deel 1,

2640m draaistart.
ZEER open afdeling met een favoriet aan 18%,Rossi Garline.
Ik begin met nr1,Baroncini Jet. Is een beter paard dan zijn resultaten laten zien. Is een snelle vertrekker,in Romme nam hij kop met hetzelfde nummer als nu en werd 100m voor de streep geklopt. Heeft nu wat starts achter elkaar gemaakt en kan nu leiden van start-finish.
Nr2,Oskar Run liet het in zijn laatste start liggen tijdens de start. Met startnr8 toen kwam hij slecht en kwam laatste te liggen met een vlammende laatste 5-600m werd hij nog 3de. Met een beter nummer die keer kan hij een betere positie krijgen en toeslaan met zijn eindsprint.
Nr4,Black Fire was in zijn laatste koers niet te schieten! Vanuit het dooiespoor won hij easy! Het nr4 in de de draai is niet het makkelijkste nummer maar in het verleden heeft niet voor problemen gezorgd.
Nr7,Loyal Cash met Adrian Kolgjini. Was goed op 15 April toen hij won. Klein veldje maar won sterk. Komt voor het eerst uit over 2640m maar dat zal geen probleem zijn.
Nr9,Rossi Garline van Flemming Jensen. Het is zijn enige starter!! De afstand is de juiste voor Rossi,Adielsson heeft al is met hem gewonnen...
De nummers 5-6 erbij en we zitten dicht.
1,2,4,5,6,7,9

Deel 2,

1640m autostart.
Een hele GROTE favoriet in de laagste afdeling,nr5,Palmyra 63%.
In haar laatste koers was het nr12 dat zorgde dat ze niet won. In haar 1ste start in Zweden liet ze zien dat ze kan vertrekken en won onaangevochten. 63% is gewoon te veel!
Nr2,Franklin Zet is verhuisd van Redén naar Hana Lähdekorpi. Komt voor de eerste keer uit op 1640m met een perfect startnr.
Nr4,Cabasse loopt telkens goede koersen maar wint zelden (1x pas). Is geen vertrekker maar kan wel loeihard naar de finish komen. Heeft dus overpace nodig.
Nr9,Real Scotch heeft 7 van zijn 8 koersen gewonnen. Gaat het nu op de korte afstand proberen. Het nummer had beter gekund.
Nr11,Andover Heaven wint 3 van zijn laatste 4 koersen. Heeft een verschrikkelijk nummer hier maar misschien wordt dat opgelost door voor het eerst zonder ijzers te lopen.
1,4,5,9,11

Deel 3,

2140m autostart.
Een merrie-koers.
Ik denk hier met 2 paarden door te zijn.
Nr1,Iceland Falls die de laatste keer het geweld opzocht in Harpers Hanover. Dat was te geleerd. De koers daarvoor geklopt door ene Oscar LA. Nu alleen merrie's,goed startnr alles staat op groen...
Het andere paard is nr9,Digital Class. Ze werd in haar laatste koers,de Jämtlands Stora Pris 4de. Dat soort paarden staan hier niet en met dit nummer krijgt ze waarschijnlijk een mooie koers.
Als ik nog 1 paard moet noemen dan noem ik nr7,Audrey Effe. Werd netjes 3de achter Lucifer Lane en Gretzky BR na een pauze van 5mnd
1,9

Deel 4,

2140m draaistart.
Weer een merrie-koers nu alleen met 2 draaivakken. Hier maak ik het mezelf makkelijk,ALLE en ga hopen op een surprise.
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15

Deel5,2140m autostart
Moeilijk koersje met een paar snelle vertrekkers erin.
En dat werkt mijn banker in de kaart,nr11,Champ Lane. Hij won zijn koers na 4mnd pauze. En hoe!? Met 800m tegaan werd ie het 3de spoor ingestuurd en vloog naar de koplopers toe. Werd rustig de bocht door geholpen en 1maal recht ging hij nog een keer. Met die koers in de benen,US bike erachter,Ulf Ohlsson op de bike en het lange rechte stuk naar de finish.... CHAMP LANE! En het nr11 heeft wel vaker tot juichen geleidt. (Jaques Noire 4Dec 😉)
Nr5,Adde SH won ook zijn comeback koers. Klopte toen goede paarden o.a Rackham,Racing Ribb... Kan snel vertrekken maar dat kan nr1,A Good Point ook,nr4,Vichy Griff en nr7,Natorp Bo ook dus waar komt Adde te liggen?
Nr10,Laradja Vrijthout was geweldig tijdens het Elitlopp weekend met een demonstratie. De koers daarna in Bjerke viel hij mij niet mee. Het nummer zit deze keer ook niet mee...
11 (5,7)

Deel 6,

1640m autostart.
Met een goed nummer (1-4) had Click Bait een banker geweest maar met dit nummer,nee. Is ook een ander paard als hij van achter moet komen,dan vecht hij minder vind ik. Aan kop laat hij niet moeilijk voorbij lopen. Melander gaf Click Bait ⭐️⭐️⭐️⭐️ de vorm is de goed. Ontmoet veel makkelijkere tegenstanders dan in zijn laatste 4koersen alleen het nummer....
Nr1,Gareth Boko is een kanshebber als hij een goeie dag heeft.
Nr4,Racing Mange zat in een serie van de Sweden Cup muurvast met alles over! De koers op Tingsryd kreeg hij een mooie koers en toen het moest gebeuren liet hij het afweten.
Nr6,Rackham is new in de GOLD divisie maar de trainer heeft hoge verwachtingen in zijn debuut.
Nr7,Milligan's School heeft nog weinig laten zien dit jaar maar kan natuurlijk veel beter. Is Goop de truc voor een goed resultaat?
Nr12,Holy Water... De kans bestaat dat je hier overpace gaat krijgen,3,4 paarden willen kop hebben hier. Als die strijd te lang gaat duren voor de kop dan kan Holy Water op dat lange rechte stuk nog wel is verrassend ver komen.
6,10,12

Deel 7,

2140m autostart.
We sluiten af met een banker,nr11,Charliebrown Effe met Rick Ebbinge. Zijn laatste koers op Solvalla kreeg hij eerst 800m 3de spoor en de rest van de koers dooiespoor en won nog vrij makkelijk. Het startnummer gaat het wat spannend maken maar zonder rare dingen is Charlie moeilijk te stoppen.
Nr5,Amorcer Levallo. De trainster zegt dat zijn vorm stijgende is. Ook hebben ze zijn training en koersprogramma iets aangepast. Zijn laatste koers was een wandeling.
Nr6,Gerben met Hand Crebas. Gerben is een vechter en die gaat nu voor het eerst met een US Bike. Staat een beetje zwaar qua winsom maar Hans heeft al vaker stunts gezorgd!
11 (6,5)

Het Ticket


V 1: 1,2,4,5,6,7,9
V 2: 1,4,5,9,11
V 3: 1,9
V 4: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
V 5: 11 (5,7)
V 6: 6,10,12
V 7: 11 (6,5)

 

3150 combinatie's x 0,06= €189,00


Boden, 18 juni 

Door wat kleine/grote dingetjes was ik deze niet helemaal in staat om er diep in te duiken.

Sorry, overmacht dus deze week alleen cijfertjes..

 

Next week (hopelijk) is alles weer normaal.

 

Boden, jackpot en 200m naar de finish en revanch voor Don Fanucci Zet!

 

Het ticket: 

 

V 1: 5,9,11,12

V 2: 11,12,13,14,15

V3: 2,5,6 (7,8)

V 4: 1,5,7,8,14

V 5: 2,3,4,5,6

V 6: 7,8

V 7: 8 (5,6)

 

3000 combinatie's x 0,06= €180


Östersund, zaterdag 11 juni

We gaan naar Östersund, een baan met wijde bochten en de laatste boucht uit 218m naar de lijn. De trainer in het geel,Gocciadoro komt met 4 paarden aan de start. O.a de titelverdediger van Jämtsland Stora Pris.

Na wikke en wegen het ticket iets omgegooid.

 

Deel 1,

1640m autostart.

Nr7,Gardner Shaw was in de silver-div finale geweldig! Hij lag indraaien laatste bocht laatste en vloog toen naar de 2de achter de outstanding Oscar LA. Of dit zijn beste afstand is,ik denk het niet al heeft hij al is gewonnen op de sprint. Het nummer had beter gekund,de lange laatste rechte lijn is een voordeel. Mijn eerste paard.

Nr3,Global Bookmaker stond ook in de laatste koers van Gardner Shaw en zat toen vast op de rug Phoenix Photo en had nog wel wat over. Is niet een echte vertrekker maar kan wel heel snel finishen,heeft een perfect nummer om een perfecte koers te krijgen.

Nr5,Amornero Roc heeft een koersje in de benen na een korte pauze. Die koers was in Finland en werd de hele koers onder druk gezet,eindigde toen als 4de. Is een snelle vertrekker en is een sprinter. Heeft het in Zweden telkens goed gedaan en gaat het hier weer goed doen.

Nr4,Xanthis de Roi heeft eindelijk weer is een goed nummer,wint niet zo vaak maar liep vorige week onopvallend een goed koers. Met een dure laatste bocht.

Nr12,Cab Lane heeft nu 2 koersje gehad,kan sprinten en als er overpace komt,het lange rechte stuk.......

3,4,5,7,12

 

 

Deel 2,

2140m draaistart.

Koudbloed paarden.

Nr3,LQ Widde werd in zijn laatste start iets wat verrassend geklopt,hij liep wel zijn record.

Is het beste van kop af en heeft het nummer om snel op kop te zitten. Won 13 van zijn laatste 16 koersen. De tegenstand is niet de makkelijkste want er staan een paar goede paarden met vorm in. Misschien is het wel zo makkelijk dat hij gewoon weer wint maar ik neem er nog een paar bij.

Nr1,Rönningsgutten werd op 17April 2de achter LQ maar moest toen 20m geven,op de finish was het nog maar 2 lengtes.

Nr5,Kalmar gaat nu gelijk af met het nr8,Ulvåsen die hem de laatste keer klopte maar de laatste had toen 20m voordeel. 9% voor Kalmar,mee.

Nr8,Ulvåsen heeft ook een mooi rijtje 14x1 op 20starts. Eerste uitdager van LQ.

Nr9,Norrlands Scott stond in dezelfde koers als de nr5-nr8 moest toen ook geven,maakte een klein foutje onderweg. Goop ging met 600-700m te gaan binnendoor en reed zich vast. Kwam achter een muur van paarden te zitten met alles over.

Nr14,BW Rune moet 40m geven en dat is nooit makkelijk maar heeft andere tegenstanders ontmoet dan wat hij hier treft,ook mee.

1,3,5,8,9,14.

 

 

Deel 3,

2140m autostart.

Hier ben ik omgegaan....

Nr5 Born to Run had ik eerst gebankt maar zijn start-snelheid is niet je van het... Bergh in de koers,die ten aanval trekt

In zijn koers van 13Mei moest hij eerst 1000m door het 3de spoor. Toen hij de kop had was de koers over,kwam met de handrem erop binnen. Het waren niet de beste tegenstanders in die koers. De ijzers gaan er nu allemaal af en trainer zelf aanboord. We gaan kijken of ie weer zo goed is als op 13mei.

Nr4,LL Labero gaat het steeds beter doen bij Bergh. In zijn laatste koers heeft hij de hele weg druk gehad maar won nog vrij makkelijk. 1st uitdager van Born to Run.

Mochten de 4 en 5 het licht bijelkaar eruit rijden dan doet nr1,Special Topmodel mee vd winst. Zij zal hier de kop nemen en dan afgeven aan Labero? Gaat iig een mooie koersen en moet zeker mee voor je andere spelletjes.

Nr9,Final Whistle krijgt weer een US bike erachter en de trainer in optimistisch.

Met de nummers 1,2,3,4,9 erbij zit je dicht maar ik ga hier 3 paarden.

1,4,5

 

 

Deel 4,

2140m autostart.

Banker nr1

Nr3,Bentley Gar. Dit is een italiaan uit de stal Nurmos.

Heeft 2 koersen gelopen voor Nurmos en 2x gewonnen. Ik weet,in dit soort leerling-koersen en merrie's gebeuren soms de gekste dingen. Maar.... De pikeur van dienst is 1 van de betere in het land,het beste nummer en dit paard is gewoon te goed. Nurmos zegt dat dit paard iets extra's heeft. Zijn ergste concurrenten hebben slechte nummers gekregen.

Staat 70% op moment van schrijven,erg veel maar ik verwacht hem binnen 500m op kop en dan moet de rest strijden voor de overige plekken. Klaar.

Nr12,Hazyshadeofwinter zat in zijn laatste koers (een finale) vast met nog wel wat over. Heeft andere paarden ontmoet dan dit maar het nummer helpt niet.

Nr13,Grace Candy zit in rij3 achter de auto,aan de binnenkant. Ze loopt telkens goede koersen in snelle tijden maar wint niet zo vaak en met dit nummer gaat het weer niet meevallen. Er gaat wel weer een US bike achter.

Alles buiten de 3 genoemde paarden is GROTE verrassing.

3 (12,13)

 

 

Deel 5,

2640m autostart.

Een koers voor de laagste klasse en hier kan je over alle paarden wel wat zeggen en de favoriet is nr9,Mercenary van Westholm. Hij kiest deze boven zijn andere paard,nr5. Heeft al is gewonnen in een 12tijd maar het nummer had beter gekund.

Nr11,Timo Jutila was tot voor zijn laatste koers ongeslagen maar werd uitgeschakelt toen hij in de aanval ging,is opzoek naar eerherstel. Het nummer is weer niet best.

Nr5,Starstrucked deze keer met Goop en een US bike,interessant!

Ik ga hier voor veel.... ALLE

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

 

 

Deel 6,

2140m autostart.

De koers van de dag,de Jämtlands Stora Pris.

En hier kunnen 4,5 paarden winnen. Stefan Melander,trainer van de 1,4 en 6 geeft 4⭐️ aan de 1 en 4.

Nr1,Clickbait is imo een sprinter en neemt hier zeker de kop. En dan? Wordt hij met rust gelaten dan kan hij zomaar naar huis lopen want hij heeft vorm en ziet er prachtig op het moment. Gaat hij druk krijgen dan zijn de laatste 218m naar de finish te lang.

Nr2,Spickleback Face voor hem moet het harder dan hard gaan,dat vindt hij lekker. Hij kan dan verschrikkelijk finishen. Voor het eerst een US bike erachter.

Nr3,Gareth Boko wordt wat oud nu maar heeft zo'n zijn uitschieters. Vandaag?

Nr4,Milligan's School team-genoot van de 1 kan ook vertrekken of gaat hij de boel ophouden? Kan veel op een goede dag.

Nr5,Milliondollarrhyme kan je ook niet uitsluiten en voor hem geldt hetzelfde als het nr2,het moet hard gaan en dan kan hij vliegen het laatste stukje.

Nr7,Mister Hercules is de favoriet op moment van schrijven. Kan natuurlijk winnen,is een geweldig paard maar startnr7 voor het eerst tegen oudere paarden. De stal vorm is niet meer hetzelfde als 4,5weken geleden. Teveel gespeeld.

Nr8,Selected News was geweldig in Harpers Hanover lopp met een 2de plek. Maar met dit nummer tegen dit geweld,nee,niet vandaag.

Nr10,Vernissage Grif,de titelverdediger. Heeft de vorm van vorig jaar nog niet laten zien maar de pikeur in het geel moet je nooit onderschatte.

Hij won vorig jaar met startnr9 na 1000m dooiespoor,klopte toen o.a Clickbait (3de). Alle ijzers gaan af,we gaan het zien.

1,2,7,10

 

 

Deel 7,

2140m autostart.

En hier had ik eerst 3 paarden,2,3,6... En dan ga je alles nog 1x kijken,bekijken en terugkijken,dan ga je wikke&wegen en heb toen besloten om hier te banken.

Nr2,Parker en dit keer weer met Kihlström en dat scheelt een stukje ipv Westholm. De afstand is misschien niet zijn beste (houdt van de lange afstand) maar met Killie en een US bike maken het interessant. De Harpers Hanover was te hoog gegrepen,nu terug waar hij hoort.

Nr3,LL Royal heeft bij Bergh nog weinig verkeerds gedaan in zijn 2 starts. (2x1)

Hij won 18Mei zeer overtuigend in 12,9 in Åby. Misschien krijg ik de trainer (Bergh) nog even online,ik zet dat dan op het forum.

Nr4,Abbys wise As kreeg een koers op maat in zijn laatste start maar liet wel even zien wat versnellen is op de laatste rechte lijn. De tegenstand vandaag is beter als toen maar de trainer in het geel komt goed voorbereid.

Nr6,Devils Tongue won 14Mei sterk met lange sprint in Umåker. Daarna werd hij 3de in een grote 4jarige koers tijdens het Elitlopp weekend. (Winnaar was Callmethebreeze en daar gaan we nog genoeg van horen) Doet hier zeker mee en kan dit zelfs vanuit het dooiespoor winnen maar een beetje positie na 4,500m zou geen kwaad kunnen. Kop?

Nr10,Ells Pride hoopt op overpace,kan een stukje laag vliegen! Niet vergeten mee te nemen in je andere spelletjes.

Nr12,Hefner AM kan vertrekken als een raket maar heeft daar weinig aan met dit nummer. Ook hij moet hopen op overpace.

6 (2,3)

 

 

Het ticket

V 1 = 3,4,5,7,12
V 2 = 1,3,5,8,9,14
V 3 = 1,4,5

V 4 = 3 (12,13)
V 5 = 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

V 6 = 1,2,7,10

V 7 = 6 (2,3)....

 

3456 combinatie's x 0,06= € 216

Sam

Mantorp  zaterdag 4 juni,

Het weekend der weekenden is weer geweest.

Geweldige koersen gezien,de zoon van Timoko,Etonnant won de Elittlopet. Een geweldige Oscar LA gezien die alles verpletterde vanuit het dooiespoor en een geweldige Diable de Vauvert die de Harpers Hanover won. De Nederlanders trainers/rijders waren op rooftocht,zij hebben een flinke graai uit de prijzenpot genomen.

De uitbetaling was gering en toch kwam ik er niet aan.

Jackpot erop,Mantorp 177m naar de finish en 2 bankers....

 

 

 

Deel 1,1640m autostart.

Nr6,Iznogoud AM was de laatste keer in Konung Gustav finale niet zo goed als de keren daarvoor. Paard is onderzocht maar er is niks gevonden. Kreeg ook een dure koers in het dooiespoor naast Francesco Zet,misschien was dat het gewoon maar het houdt mij tegen om te banken. De trainer is optimistisch,ongeacht waar ie komt te liggen,een topkans. Komt nu wel voor het eerst uit tegen oudere paarden.

Nr2,King of Everthing heeft weer wat ritme opgedaan na bijna 16mnd aan de kant te hebben gestaan. Kan een aardig sprintje trekken,stond in de finale van de SprintMästaren. Heeft een perfect nummer om te verrassen hier.

Nr3,Zenato kan redelijk vertrekken,de ijzers gaan eraf,US bike erachter. De afstand is niet in zijn voordeel maar de wijzigingen maken het interessant.

Nr5,Certainly,voor hem geldt hetzelfde als voor nr3,de afstand is misschien tekort maar werd in zijn laatste koers 3de achter Borups Tornado en Epimetheus. Dat soort staat hier niet in.

Nr7,IlfindmywayHome van trainer Redén. Een paar weken geleden schreef ik dat hij bijna 50% van starters won. Dat is veranderd,37% nog steeds hoog maar het gaat niet zo makkelijk meer. Nr7 op de korte afstand helpt ook niet maar ik ben niet overtuigd van de favoriet,mee.

Nr8,Indigo met Rick Ebbinge weet wat winnen is,20x1 op 34starts. Kan sprintje trekken en onze Rick heeft vorm. Staat samen met het nr7 beetje zwaar qua winsom.

De laatste die ik nog noem is nr10,Axantis Roi. Waarom? Staat er prachtig in op winsom,voor de aller eerst zonder alle ijzers... Wint niet zo vaak maar ik zou hem niet willen missen aan 3%.

2,3,5,6,7,8,10

 

 

 

Deel 2,2140m draaistart.

Hier nemen we 2 paarden.

Nr1,Wingait Henke die de leiding neemt,dan met het korte laatste stuk naar de finish is hij precies op tijd binnen. Werd de laatste keer geklopt,van zijn rug af door een paard dat een droom parkour kreeg.

De andere is nr4,Erv Zet. Het startnummer is niet het beste maar mag geen probleem vormen. Heeft dit jaar 2 koersen gehad en won zijn laatste. Kwam met een ronde te gaan naast de koploper te om vanuit de laatste bocht voorbij te lopen. Makkelijk. Zal het hier ook uit het dooiespoor moeten gaan doen maar we als ze van Redén goed zijn,dan zijn ze ook echt goed!

Voor je andere spelletje nr6,First one In niet vergeten. Staat perfect in de koers.

Nr8,Oscar Run gaat voor het eerst in zijn leven zonder ijzers en heeft Adielsson aan boord.

Nr11,X Tour won zijn laatste start in Åmal als BIG favoriet (cote 1,13) heel makkelijk maar waar hij van won was niet veel soeps. Had toen nr5 nu nr11 wat ook niet helpt.

1,4

 

 
Deel 3,2140m autostart.

1 of 5,6,7 paarden....

Hier hebben we onze 1ste banker. Nr3,Global Concept. Werd 4de in een serie van Konung Gustav Pokal. De koers erna won hij met nr8 vanuit het dooiespoor,wel met Kilhström en dat scheelt een stukje. In zijn laatste koers had hij er geen zin in en sprong.

Heeft prachtig geloot en ik verwacht hem snel op kop en dan is de koers over.

Nr4,Red lady Express heeft de draai van vorig jaar nog niet gevonden. Dit 3x start 2x galop en dat deed ze vorig jaar zelden. In haar laatste koers maakte ze zomaar een fout die 40-50m kostte,gezet en is toen met 1 rush naar de koploper gereden. De laatste 150m waren toen teveel na 13,1400m in dooiespoor te hebben gelegen.

Nr2,Edibar won zijn laatste koers sterk maar treft hier een wat sterker veld als in zijn laatste start. Nr6,Narzio is een nieuwe aanwinst voor Redén die bij Ake Svanstedt vandaan komt. Zal goed voorbereid zijn maar ik ken hem niet dus moeilijk in te schatte.

Nr7,Mellby Joker komt in vorm bij Wäjersten,won zijn laatste koers overtuigend met genoeg achterdehand.

Nr9,Orlando Felix is de groot verdiener in dit veld en een heel ander paard van kop af,met dit nr9... Niet voor mij

 

3 (4,7)

 
 

Deel 4,2140m autostart.

En banker nr2 er gelijk achteraan. In deze merrie koers is het Margareta Tooma tegen de rest. Ze heeft nu 7x op rij gewonnen en nr8 staat morgen op de planning. Dit is 1 van de beste merrie's van Zweden.

In haar laatste koers van ze vanuit het dooiespoor tegen hengsten en ruins,easy. Ze is niet te snelste van start af dus de kans is groot dat het dooiespoor wordt maar deze is te goed voor de rest. Haar grootste concurrent,nr10,Marion fouty Bon zal ook geen makkelijke koers krijgen. Is een snelle starter maar met dit nr heb je daar weinig aan. Ze sprong vorige week gelijk weg in een finale. Dat ze gelijk weer starten zegt mij dat het paard in orde is en de 1ste uitdaagster van de favoriet.

4 (10,5)

 

 

 

Deel 5,2140 autostart.

Wie de kop heeft na 250m is makkelijker dan een winnaar vinden hier.

De koploper na 250m is nr1,Final Dream maar wie komt hem aflossen? Sam?

Nr3,Sam the Man was 3 weken onze banker en won toen. Toen draaistart nu autostart,kreeg de kop toen gegund en was de koers over. Achter de auto is hij niet snel genoeg maar daar hebben we Goop voor omdat op te lossen.Gaat nu een US bike achter.

Nr4,Oxidizer heeft een koers in de benen en kwam in die koers van ver aanvliegen om 2de te worden. Sprongen 2 paarden weg naar de finish maar het sprintje was scherp. Heeft een goed nummer hier,krijgt ie de koers die hij nodig heeft (vanaf een rug) dan is winst geen verrassing.

Nr5,Golden Guard werd de laatste wat verrassend op de lijn geklopt in Tingsryd. Betere handen dit keer en het paard heeft te weinig verdiend voor de klasse die hij heeft. Zijn loopbaan kent wat blessures daarom te weinig verdiend.

Nr6,Florist. Ze wint niet zo vaak meer maar laatste koers,dat sprintje.... Tegen goeie paarden (Honey Mearas,Kali Smart,Sayonare o.a) was heel scherp! Even terugkijken en daarom mee.

Nr9,Natorp Bo gaf een demonstratie weg in zijn laatste koers op Charlottenlund. Na een dure eerste bocht gaf hij gas voor de laatste bocht en liet het veld stil staan! Won met 30m. Het verschil is nu,hij zal geen kop hebben maar doet met de juiste trip mee om de winst.

Nr10,Four Guys Dream. En dan denk ik gelijk weer aan 23April,hoe die kwam aandenderen en won in 09,6 1640m met startnr12. Zijn koers erna was de Copenhagen Cup,dat was even teveel van het goede en zijn laatste koers,vorige week een V75 finale sprong ie zomaar weg. Vergeten die 2 laatste koersen. Het startnr nu is geen nadeel omdat hij geen vertrekker is maar gaat het onderweg HARD...... FOUR GUYS DREAM.

3,4,5,6,9,10

 

Deel 6,2140m autostart.

De "moeilijkste" koers van de dag met een favoriet aan 17%....

Met de streepjes hebben we rustig aan gedaan totnutoe dus hier komt ALLE paarden aan.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.11,12

Deel 7,2640m autostart.

Nr6,Calle Crown wint niet vaak,laatste winst is een jaar geleden maar kijk even naar zijn tegenstanders!! En waar,Vincennes. 15 Mei werd hij op de streep geklopt voor het rose papiertje door onze Mister Daag F. Die laatste bocht kostte hem de koers.

Zelfde nummer hier en ik verwacht hem eigenlijk na 400-500m aan kop en dan is de koers over. Dacht zelfs na om te banken. Maar.... Stel dat die zware koersen in Frankrijk nog niet helemaal verwerkt zijn,wat dan en wie dan?

Nr2,Antonio Trot. In zijn laatste koers ging hij heel stoer in de aanval op Don Fanucci Zet,dat kostte hem de 2de plek. Diamanten pakte hem op de streep. Hij wint ook niet zo vaak meer maar als de favoriet een slechte dag heeft,why not?!

Nr12,Born Unicorn heeft het niet getroffen met het nummer maar de tegenstand is ook niet je van het.... Als het zo gaat zoals ik denk,Calle snel op kop en dan Unicorn ernaast met 1000m te gaan dan zie ik hem de favoriet niet kloppen maar als de favoriet nog wat last heeft van die harde Franse koersen....

Moet ik nog 1 paard noemen dan noem ik,Esprit Sisu maar met nr8.

2,6,12

 

 

Het Ticket

2,3,5,6,7,8,10

1,4

3 (4,7)

4 (10,5)

3,4,5,6,9,10

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

2,6,12

 

3024 combinatie's x 0,06=€181,44


Solvalla  zaterdag 28 mei,

Het weekend der weekende in Zweden voor paarden-liefhebbers staat voor de deur...

ELITLOPPET-weekend op Solvalla.

Om te beginnen even dit,normaal begint de V75 om 16.20 nu om 15.00u‼️

De zondag is een kijkdag voor mij ondanks nog een V75.

Het weerbericht verteld weinig goeds dit weekend,regen regen en regen. Een iets duurder ticket en wil je gaan schrapper om de prijs te drukken,schrap in deel6. Ik hoop daar op een overpace met een BIG surprise,vandaar alle.

Here we go....Deel 1,1640m autostart.

Merrie-koers.

Nr2,Kali Smart werd laatste keer 4de op Åby met startnr11 en met alle ijzers onder. Die ijzers gaan er weer af en dat scheelt veel bij haar. Ze kan vertrekken als een kogel maar dat kan nr1,Marion Fouty Bon ook. Zij werd in haar laatste koers een beetje verrassend klopt (voor mij dan) maar had toen nr11. Hoelang gaan Maion en Kali de strijd voeren voor de kop? Wordt het een lange harde strijd dan is Nr9,Sayonara mijn winnares. Ze is weer terug uit Frankrijk en vloog na een kleine pauze naar een 2de plek achter topmerrie Honey Mearas en voor Kali Smart. Met die koers in haar benen,US bike erachter dit keer kan ze zomaar winnen. 
De laatste die ik ga noemen is nr10,Quarcia. Voor het eerst in haar leven zonder alle ijzers en ook voor het eerst met een US bike. SPANNEND! De trainer van Quarcia heeft altijd weinig starters en dit jaar pas 6 maar...

3x winst en 2x 2de.

1,2,9,10


Deel 2,2140m draaistart.

Ook dit is een merrie-koers met 3 vakken.

We gaan hier BANKEN.

Nr3,Honfleur Mearas. In haar laatste koers moest ze het vanuit het dooiespoor doen en ze slaagde met vlag en wimpel! In draaien laatste bocht nam ze afscheid en won zeer overtuigend. Nu verwacht ik haar na 300/400m aan kop en dan wens ik de rest suc6. 

Ze staat mooi in het 1ste band qua winsom. De paarden die moeten geven zullen het niet makkelijk hebben dit weekend als de weervoorspellingen uitkomen.

Ga je niet banken moet je iig het duo van Lövgren hebben,die hebben beide topvorm en waar de trainer de nr9,Lady Beluga kiest en nr7,Jeans'N Passion overgeeft aan Åke Svanstedt. Bij nr8,Staro Onyourmarks halen ze de ijzers weer onderuit.

Nr4,Succesion van Redén viel mij nog niet mee in zijn laatste 4 starts maar kan verbeterd zijn.

De laatste die ik noem is nr1,Queen Ligus die ik als eerste koploopster zie en dan afgeeft aan de 3 en op die manier een mooie koers gaat krijgen.

Ik bank het nr3 en anders wordt het 1,3,4,7,8,9.

 

 

Deel 3,2140m autostart.

Finale brons divisie en hier staan een paar knappe paarden in.

Te beginnen met nr2,Epimetheus van Redén,die vorige week toch wel verrassend werd geklopt. Misschien is het gaspedaal toen niet helemaal ingedrukt ivm deze finale.

Krijgt nu Goop aanboord, Kihlström kiest voor de andere van de stal,nr4,Bugatti Miles. Die zijn laatste 2 koersen vrij makkelijk won. Waarvan deze laatste koers na 1000m dooiespoor. Dat Killie deze kiest boven de andere van de stal zegt mij genoeg.


Nr8,Zeudi AMG van Gocciadoro. Is een win-machine! Wint bijna 50% van zijn koersen en wat hij in Denenmarken liet zien,WOW. Met een beter nr misschien wel een bank-overweging geweest. Er staan nu wel betere paarden in dan in Denemarken maar de manier waarop was indrukwekkend.

Nr3,Readly Lavec wint niet zo vaak meer maar als ie echt een goeie dag heeft kan hij verrassen.

Nr9,Orkan von Haithabu van Nimczyk en die heeft ze in VORM! Nu gaan ook de ijzers eronder uit,het nr is niet echt een nadeel omdat het niet echt een vertrekker is. Als ze aan kop er een lange strijd van maken over wie de kop mag hebben dan is hij 1 van de 1ste kanshebbers.

Nr11,Borups Tornado klopte in zijn laatste koers Epimetheus. Had toen nr8,US bike erachter (wat hem veel helpt) nam toen kop,wat gaat nu niet gebeuren. Is van kop af een veel beter paard. Gaat voor geld in deze koers maar winnen? Niet voor mij.

De rest moet het doen voor de overige plekken waarvan je nr6,Jackson Avery niet moet vergeten voor je andere spelletjes. Heeft vorm. 30 april kwam ie als vuurpijl naar de finish om 3de te worden tegen goeie paarden en op 14mei als winnaar van de baan af te stappen.

2,4,8,9Deel 4 ,2140m autostart.

Hier gaan we voor 2 paarden.

Nr6,Kentucky River. Per Nordströms derby hoop. Is sterk,is snel en kan zelfs vanuit het dooiespoor winnen. Misschien is dit niet zijn favoriete afstand maar de ijzers gaan af,de US bike gaat er weer achter en verwacht hem hier snel op kop eigenlijk.

Mocht ie vrij makkelijk aan kop komen dan heeft nr9,Luuk Schermer wat te doen. In Charlotenlund kreeg ie niet de makkelijkste 1ste 800m maar toen in eenmaal kop had was het klaar. Maar Kentucky kloppen vanuit dooiespoor? En 63% met startnummer 9...

 

6,9Deel 5,2140m autostart.

Ik heb lang zitten denken hier,banken,2 paarden of alle.

Het zijn er ook hier 2 geworden.

Nr3,Under Armour. Lövgren heeft ze als trainer in topvorm (22% winst) en als driver heeft hij ook vorm (24% winst). Hij heeft de loting gewonnen met zijn nummer. Kan redelijk vertrekken als het moet maar kan verschrikkelijk hard naar de finishlijn komen. Krijgt met die nr dus zeker een goede reis. Zijn laatste koers was voorbeeld hoe hard hij kan finishen.


De andere in deze koers is nr8,Charliebrowne Effe met onze Rick Ebbinge erachter. In zijn laatste start op Jagersro in een overpace koers (Il forte ging er als een waanzinnige vandoor. Is van de week positief bevonden voor zijn koers in maart) liet hij even zien hoe goed hij is. Had toen wel nr2 en nu nr8 dus ik ben benieuwd hoe Rick dit gaat oplossen.

Nr4,Fabulous Pellini was onze banker 2weken,werd toen geklopt. Nu is ze mijn 3de paard achter de 3 en 8. Ze heeft nu 3 koersen gehad en een iets beter nummer als toen. Ze kan vertrekken dus ze gaat zeker een mooie koers krijgen maar of het genoeg zal zijn....

3,8Deel 6 ,2140m autostart.

Totnutoe rustig met de streepjes gedaan dus hier gaan we languit met Alle.

 

En we komen hier wat "oude" bekende tegen,Phoenix Photo,Sweetman,Oscar LA,Four Guys Dream,Eddy West... Unico Broline missen we, geblesseerd geloof ik en ernstig ook. Zonde.

Nr3,Phoenix Photo heeft de laatste 4mnd veel winsom opgedaan en heeft een goed nummer geloot en geen Unico Broline dit keer. Is geen echte vertrekken naar kan goed sprinten en kan vanuit het dooiespoor winnen. Maar heeft ook veel harde koersen gehad en dat kan een keertje tegenstaan dus een beetje voorzichtig met hem,zijn geen machines. (Al denken wij dat vaak) In zijn laatste koers werd hij geklopt door het koers-verloop en een laagvliegende Eddy West. De laatste is er vandaag ook weer maar heeft nu een veel slechter nr,nummer11.

De koploper na 3,400m zal nr3,Sweetman zijn maar ik denk dat daar het fijne een beetje vanaf is. In de winter was hij niet te houden maar op een goede dag kan hij het volhouden.

Nr5,Oscar LA kan wel vertrekken maar liet dat in zijn laatste start achterwege. En als je die koers nog is bekijk dan denk je met 700-800m,oke,dat was het. Kon de rug niet houden van zijn voorganger. Ik denk dat Lövgren hem niet in zijn overdrive kreeg maar... Toen had ie de versnelling gevonden en vloog hij in 09 het hele veld voorbij en won. Het kan een Lövgren DD worden.

Nr6,Four Guys Dream ging 2 starts geleden voor het eerst zonder alle ijzers en was een HEEL ander paard. Hij denderde met startnr12 in 09,6 1640m naar huis. Als het aan kop te lang te hard gaat wint hij. Zijn laatste koers moeten we vergeten,de Copenhagen Cup,dat was te geleerd voor hem,staat vandaag weer zijn eigen klasse.

Nr11,Eddy West heeft zware overpace nodig met dit nr en dan nog geloof ik niet dat hij FGD kan kloppen.

Nr1,Global Bookmaker was goede 2de achter Sam the Man vorige week. Nu een veel beter nr en US bike erachter. Winnaar vanaf de rug van Sweetman?

Nr2,Xanthis Coktail is altijd goed zonder te winnen.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12Deel 7,3140m draaistart.

De koers van zaterdag,Harper Hanover Lopp.

Ik ben er van overtuigd dat nr6,Piemonte een lage 14 of hoge 13 kan lopen over de afstand. De paarden op 40m moet dan 10 lopen om hem te kloppen... Nee,zie ik niet gebeuren en zeker niet met het vele water wat voorspeld is. Maar koersen moeten eerst gelopen worden.

Nr15,Daible de Vauvert is in topvorm en klopte in zijn laatste koers ene Cleangame. Is gewend aan de grote banen in Frankrijk dus het is een beetje afwachten hoe hij de bochten neemt.

Nr12,Moni Viking heeft deze koers als is gewonnen,2jr geleden en is helemaal naar deze koers toegewerkt. Heeft 2 koersen in de benen en Goop zelf krijgt ook weer een beetje vorm.

Nr1,Parker kan heel veel als hij zin heeft en een mooi nummer,ook 2 koersjes gehad,wie weet...

Vraag mij niet waarom maar ik heb wat feeling bij n r10,Bransbys Juke Box met Hans Crebas. Is een snelle vertrekker,kan stuk speed geven,is een hard paard en het zou mooi zijn voor Hans. Mee.

Als laatste neem ik nr8,Amalencius met Raitla erachter ipv Kontio. Laatste hoorde ik dat het meer een winterpaard is dan een zomerpaard maar ik neem hem mee. Vooral om de trainer,die heeft 28% winnaars.Misschien vergeet ik Spicklebacks Face,is in de vorm van zijn leven maar het moet ook een beetje betaalbaar blijven...

1,6,8,10,12,15

 

 

Het Ticket

1,2,9,10

3 (9,7)

2,4,8,9

6,9

3,8

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

1,6,8,10,12,15....

 

4608 combinatie's x 0,06=€ 276,48


Gavle  zaterdag 21 mei


We zijn weer terug,de batterijen opgeladen,de schouders aan het vervellen en een Jackpot op de V75.

Vorige week weer 6goed,wat nu gaat vervelen maar wel een paar geweldige paarden aan het werk gezien. Vooral uit de Redén-stal. 46% van zijn starters wint.

De laatste zondag komt nu snel,Kilhström rijdt Don Fanucci Zet. Ake Svanstedt rijdt Who's Who en Per Lennartsson Admiral Ås. Hail Mary start ook en heeft Eric Adielsson op de car zitten.

Eerst maar is kijken of wij Gavle kunnen ontrafelen.

Gavle,een snelle baan met 178m naar de finish. Op voorhand zie ik hier weer een JP voor 5 goed.  We beginnen en eindigen ermee,met een banker....Deel 1 ,2140m draaistart.

De favoriet heeft het beste startnummer maar ook de beste naam,nr7,Sam the Man.

Was laatst 2de achter een outstanding Oscar LA en er is veel gewonnen als hij de kop kan krijgen,alle ijzers gaan er sinds lange tijd weer af en gaat hier voor zijn 1ste winst voor Goop. De paarden van Goop komen langzaam weer wat in vorm.

Nr3,Tale of Jacks was de laatste keer geweldig vanuit het dooiespoor in de V86. En toen waren er goede berichten want de cote viel van €8,00 naar €5,50 op de start. Hij zal vanuit dooiespoor moeten koersen want ik zie Goop de kop niet missen.

Nr9,GK Justus komt uit V75 met wisselende resultaten maar met de juiste koers niet niet kansloos.

Nr11,Speedy Tilly komt met een goede 2de plaats uit Frankrijk waar ie net vd streep werd geklopt en als er overpace komt in de koers zal Speedy zijn naam eer aan kunnen doen. Geldt ook voor nr12,Global Bookmaker.

Met deze 5 zit je vrij zeker in de 2de ronde maar ik ga banken om streepjes te sparen...

Nr7,Sam the Man


Deel 2 ,2140m draaistart

Een merrie-koers,2 vakken en een favoriet met een slecht startnummer,Creme Brulee Font.

Normaal zou ik hier voor alle gaan maar dan wordt het ticket te duur.

En ik denk als nr15,Donna Summer maar een beetje koers krijgt zij niet te stoppen is. Zij was 1 van de outsiders in de Drottning Silvias Pokal (won haar serie) en dat soort staat hier niet in. Maar.... Het nr is slecht!

Nr12,Kia Ora heeft een veel beter nummer en sprintte de laatste keer naar knappe 5de plek met een slecht koers-verloop.

Nr1,Global Collection komt van een goede overwinning, vloog in 10 naar de winst en heeft een goed nummer hier. Kan weer een heel eind komen.

Nr4,Creme brulee Font is een goed maar een onervaren paard. Pas 9 koersen gelopen en startnummer4 in de draai..... Moeilijk.

Nr9,Primerose. De Goop paarden krijgen weer wat vorm maar als je ook naar de handen kijkt achter de paarden kan je deze wel schrappen. Jacob Smith heeft in 2jr tijd 3x de bloemen opgehaald. De laatste keer met Goop had ie ALLES over maar nu Smith.

N11,Grace Candy van Westholm en die heeft zijn paarden in vorm en de man erachter heeft dat zeker! Wint 20% van zijn koersen. Voor mij zijn deze 2 paarden genoeg...

12,15Deel 3,1640m autostart.

Een gluiperig sprintkoersje met goede paarden.

Nr2,Go for Manny treft hier zijn sterkste tegenstanders ooit maar gaat ook voor het eerst zonder ijzers. Heeft al is in 12 gewonnen over de afstand van vandaag. In zijn laatste koers was hij groot favoriet maar was na 100m al uitgeschakeld.

Nr3,Run N'Cola heeft 5 van zijn 8 koersen gewonnen. Trainer Mattias Djuse heeft vorm 22% winst en zijn broer,de driver ook,19% winst. Nr5,Calamari komt op volle oorlogsterkte. US bike,al ijzers weer af maar maakt debuut op de afstand. Heeft 9 koersen gelopen 5x1 3x2 weet dus wat winnen is.

Nr8,Franklin Zet uit de TOP stal van Redén,heeft 2 koersjes gehad na een lange pauze. Het nummer is slecht maar dat zegt niet alles. Nr10,Honesty was in de V75 in Halmstad 1 van de favorieten. Ze had niet haar beste dag daar,koers zat ook niet mee en wordt hier wat vergeten. US bike dit keer en maar 9%.... Mee.

2,3,5,8,10.Deel 4,2140m draaistart

Een koudbloed-koers. Is net zo erg als een merrie-koers.

Hier kan je over veel paarden wat zeggen maar hier maak ik het mezelf wel makkelijk,ZOVEEL mogelijk.

1,2,3,6,9,10,11,12,13,14Deel 5,2640m autostart.

Een open koers met Jello W als favoriet op het moment.

We hebben er ook weer 1 uit de Redén-stal,nr1,Bidensky. Werd laatst 2de na lange pauze over de afstand op een zeer slechte en natte baan. Zal verbeterd zijn met die stand. Het nummer had beter gekund,is geen vertrekker.

Nr2,Rossi Garline won de laatste keer tegen Velten Red Red en dat vind ik een goed paard. Is niet altijd de makkelijkste met de start maar komt ie goed weg doet ie zeker mee.

Nr4,Melby Joker won ook zijn laatste koers er liepen toen maar 5 paarden. Over de afstand van vandaag 2x gelopen 2x 3de. Winst in zijn 3de koers voor Wäjersten?

Nr6,Jello W. 27x gelopen 15x1 en 5x2. Paard komt nu betere tegenstanders tegen.

Won zijn laatste koers over de gevraagde afstand hands down. Trainer en driver met vorm. Nr9,Cab Frontline is in topvorm en daar gaan alle ijzers onderuit! Houdt van de afstand en 3% is echt te weinig.

Met 3 en 12 erbij zitten we in the next round.

1,2,3,4,6,9,12Deel 6,1609m autostart.

Een open koers.

De laatste kans op een rose ticket en weer Beads aan de start.

Heeft in zijn laatste 2 starts geen indruk gemaakt. Gesprongen gesprongen gesprongen. Nu gaan alle ijzers af....

Het startnummer is interessant en de trainer is positief. We gaan het zien/ bekijken.

Nr2,Click Bait. De trainer geeft zichzelf een goede kans. Het paard is in topvorm en in zijn laatste had hij last van de baan. De trainer zegt ook,de baan van Gavle is altijd goed en dat is in het voordeel van Click Bait. Interessant 5%.

Nr3,Gareth Boko was goed in Vermo met een 3de plek,werd op de streep geklopt door Stoletheshow voor plek2. Die koers daarvoor won hij sterk. Er is dus vorm.

Nr6,Brambling heeft dit jaar nog niet gewonnen maar was favoriet in Vermo. Kreeg daar de 1ste 1000m 3de spoor en sprong in de laatste bocht. Heeft hier hetzelfde nummer als toen,is geen echte vertrekken dus waar komt ie te liggen?

Nr7,Seismic Wave liep in zijn jaars-debuut tegen een ontketende Hail Mary aan. Liep 10,3 met die koers in de benen en met wat geluk onderweg kan hij dat rose papiertje pikken. 5 stuks hier.

1,2,3,6,7


Deel 7,2140m autostart.

We sluiten af zoals we begonnen zijn,met een banker.

Nr5,Epimetheus. Ik weet,75% is veel maar wordt alleen door een fout of als ie ziek is geklopt.

Bij deze is het kwartje gevallen en is gaan begrijpen wat er verwacht wordt. Heeft zijn 3 koersen in '22 gewonnen op een manier dat ik denk dat er nog wat versnellingen beschikbaar waren. Zijn laatste koers in Vermo was een demonstratie!!

Cash Cowboy,Borups Tornado en deze keer weer met US bike,waar ie veel baat bij heeft en Västerbo Pokerface. Dat zijn de 3 paarden die het onder elkaar uitmaken als Epimetheus een slecht dag heeft.

5Het Ticket

7

12,15

2,3,5,8,10

1,2,3,6,9,10,11,12,13,14

1,2,3,4,6,9,12

1,2,3,6,7

5

3500 combinatie's x 0,06= €210,00


Umaker zaterdag 14 mei

 

We gaan naar Umåker voor de V75 met jackpot. De baan zelf heeft grote ruime bochten en de laatste bocht uit is het 211m naar de streep.

De Redén/Kihlström-expres begint op toeren te komen. Vandaag komen er weer een paar in aktie,waaronder DE favoriet voor de Elitloppet....DON FANUCCI ZET.

 

Volgende week is er weer een "normale" analyse, deze komt vanaf het strand met verbrande schouders. Cijfertjes met hier en daar een weetje of informatie.

 

 

 

Deel 1 ,1640m autostart.

1 of vele...

Bij nr6,Fabulous Pellini heb ik een ⭐️( de⭐️enige in het hele programma) staan dus het wordt een opening met een banker.

Heeft even pauze gehad maar was geweldig 19Feb!!! Daarom ook die ⭐️. De afstand misschien niet de beste maar 19feb heeft mij overtuigd.

Ga je languit hier,vergeet het nr1 niet! Goop erop,alle ijzers eraf en kan vertrekken als een kogel...

6

 

 

Deel 2, 2140m draaistart.

 

Hier doen we makkelijk. Alle.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

 

 

 

Deel 3,2140m autostart.

 

Hier zijn alle ogen gericht op het monster DON FANUCCI ZET. Vorig won hij deze koers ook,had toen nr5... We gaan is kijken hoe snel hij kan vertrekken. BANKER.

Voor de 2de plaats hebben we Diamanten en Esprit Sisu. De rest doet mee voor de overige plaatsen.

1

 

 

 

Deel 4,2140m autostart.

 

Nr1,Condior nam in zijn laatste koers de kop met startnummer12. Zegt dus genoeg over zijn start-snelheid.

Nr2,Bugatti Miles won easy in zijn jaar-debuut. Komt uit de Redén-Kihlström express.

Nr3,Readly Lavec was geweldig in zijn laatste start. Betere afstand nu,beter nummer en 2koersjes gehad.

Nr4,Strong Heartbeat kan veel en is sterk maar sprong in zijn laatste 2 starts zomaar weg. Gaat toch mee.

1,2,3,4

 

 

 

 

Deel 5,2140m autostart.

 

Weer een machine van Redén aan de start. Nr10,Mister Hercules. Het startnummer maakt het spannend maar op het lange rechte stuk naar de finish,extra kronen dan is Kilhström altijd wakker en vliegt Mister naar de winst. BANK.

Nr4,Rome Pays Off heeft hier zijn 3de start naar zijn vertrek bij en Wäjersten wil deze keer het ware gezichten laten zien van het paard.

Nr9,Kurri Jari Boko kreeg een hele dure laatste 800m in Vermo maar werd toch nog 3de.

10

 

 

Deel 6,  2140m draaistart.

 

Merrie-koers met 2 vakken.

Door naar deel7,Alle hier.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15

 Deel 7,  2640m autostart.

 

Het beste paard met het slechste nummer. Amalencius BB.

Kleine pauze gehad en waar komt ie te liggen naar 400m?

Nr2,Huddlestone kan wel vertrekken en krijgt geheid een mooie koers.

Nr4,Gardner Shaw was goed in zijn jaars-debuut en met die koers in de benen nog beter.

Nr7,One Kind of Art houdt van de langste,US bike erachter en was goed in zijn laatste koers ondanks ie werd uitgesckakeld.

Nr10,Digital Dominance was ook goed in zijn laatste koers (Örebro International) en werd daar 3de. Nu US bike,een Djuse ipv Kihlström...

1,2,4,7,10

 

 

Het Ticket

6

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

1 (6,3)

1,2,3,4

10 (4,9)

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15

1,2,4,7,10... 

 

3600 combinatie's x 0,06=€216

 

 


Aby, zaterdag 7 mei

Topkoersen in Åby,Drottning Silvias Pokal,Kung Gustav Pokal en Paralympiatravet finale.

Nu moet ik ook zeggen,Åby is niet favoriete baan maar we het wel proberen. Vorige week was brandhout dus slechter kan het niet....

Volgende week ben ik aan het reizen dus dan er een hele kleine "analyse" of alleen nummertjes....

Åby nu,187m naar de finish en een dubbele open strech. En na 3 onderdelen weten we hoe we ervoor staan. Ik zei het vorige week ook,het kan weinig brengen en dat hebben we gezien maar ik zeg het weer... Veel favorieten en grote favorieten ook nog maar welke wordt er geklopt? Als ze geklopt worden tenminste. Deze week een normaal ticket en goedkoop vele malen ticket.

 

 

Deel 1,

2140m autostart.

Finale voor merrie's,drottning Silvias Pokal

En gelijk de 1ste banker,nr2Glamorous Rain. Van trainer Redén. Als er grote prijzen te halen zijn dan is Kihlström altijd op tijd,in andere gevallen (kleinere geldprijzen) komt ie nog wel is te laat.

Glamorous Rain,won de Breeders Crown werd 4de in de Oaks en heeft eigenlijk weinig verkeerd gedaan. In de serie nam ze naar 7,800m de kop over er was klaar.  Heeft het beste nummer,kan vertrekken als het moet,nee ik zie haar niet geklopt worden.

En aan 37% een mooie banker.

Er lopen nog een paar knappe merrie's in dit veld.

Nr3,Chebba Mil,van Paul Hagoort met Bakker erachter. Klopte in haar laatste koers A Perfect Face na een koers op maat maar de manier waarop was indrukwekkend! De laatste 700m schijnt in 8 gegaan te zijn.

Nr4,Deborah S.H gaat dit keer met een gesloten hoofdstel en de trainer gaat voor de kop. Mocht ze daar terecht komen is er veel gewonnen want ze laat zich moeilijk voorbij lopen.

Nr6,A Perfect Face. Ik heb stukje van Adrian Kolgjini gelezen en die dacht dat de koers over was toen ze de kop had in de serie. Niet dus,Chebba Mil kwam nog even langs. En toch ziet hij kansen. 26Maart won ze namelijk vrij makkelijk op Solvalla na een bliksemstart van kop af.

In geval van overpace komt nr10,Cintra als eerste kijken. Ik ga banken

2

 

 

Deel 2,

2640m bandenstart.

En gelijk weer een banker. Nr5,Titan Yoda.

2 weken was dit ook mijn banker maar toen had ie er weinig zin in,galop. Klaar.

Dit is het beste paard in het veld en zonder fout wordt ie niet geklopt. Het nummer maakt het spannend maar de % zijn geweldig. 20% maar. Komt ook door zijn laatste prestatie. Foutloos=winst

Banker nummer2 dus.

Nr1,Fromheaven Idarda kwam de laatste keer aanvliegen om 2de te worden achter Ture L.A. (Was in de koers dat Titan Yoda sprong). Toen had ie nr11,nu nummer1. Kan redelijk vertrekken dus krijgt geheid een goede koers.

Nr2,Boccodamo nu met onze Rick. Werd de laatste gekopt met Adrian Kolgjini door Indigo met Rick. Staat een beetje zwaar maar de paarden van trainer Casillo beginnen een beetje vorm te krijgen. En nu Rick erachter....

Nr3,Borups Tornado heeft VORM! Klein nadeel,weer een gewone sulky ipv een US bike,de afstand weer een plus. Eerste uitdager van mijn banker.

Wie kan er nog meer verrassen? Cruise werd 3de achter Fromheaven in zijn laatste koers. Hans Crebas met Bransbys Juke Box misschien of zijn andere paard,Gerben met Adielsson dit keer en alle ijzers eraf. Of nr12,Reddington met 2koersjes in de benen.

5

 

 

Deel 3,

2140m autostart

Konung Gustav Pokal finale.

En banker nummer3. FRANCESCO ZET en weer van Redén.

Dit is een monster! En misschien wel het beste paard van Zweden. Won het Kriterium met de bekende vingers in zijn neus. Van deze gaan wij nog veel horen,ook buiten Zweden.

Tegenstand moet er komen van nr4,Iznogoud AM. Deze heeft het licht gezien en wat hij in zijn laatste 3 koersen liet was niet normaal! Een machine. Mocht Francesco falen dan wint deze het.

Nr3,Usain Lobell noem ik omdat het van de Hagoort/Bakker combi is. Won zeer sterk zijn serie maar tegen dit geweld, nee. Of de 2 eerst genoemde moeten elkaar gek maken en dan wint Francesco nog imo.

3

 

 

Deel 4,

2140m autostart.

Merrie-koers.

We hebben het rustig aan gedaan met de streepjes en dat kan hier eigenlijk ook. Ik denk namelijk dat je met 11 en 12 door bent maar het blijven merrie's dus lekker makkelijk.

Alle paarden

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

 

 

Deel 5,

2140m autostart.

Nr2,Charlibrown Effe met Rick Ebbinge liet in zijn laatste koers zien hoe goed hij is. Won easy over 2640m. Als een machine en ook hier,een Casillo paard.

Miscchien het meest besproken paard van Zweden na zijn winst in de finale op 26 maart in Solvalla.

Nr3,Il Forte. Ik heb die laatste koers nog is bekeken en dan denk je,hoe kan het? En hoelang blijft dit doorgaan?

Vlieg weg van start,trapt gaspedaal in,50,60,70m voor het veld en dan denk je,die stort zo in! NOT. Liep gewoon door en won met 40m. Is wel een klasse gestegen door die winst dus een beetje voorzichtigheid kan geen kwaad met deze.

Nr4,Rare Magic met het fenomeen Magnus A Djuse erachter. Gaat deze toveren? Voor het eerst in zijn carrière alle ijzers eraf! En 1 koersje in de benen naar pauze.

Nr5,Napoleon Cash. Zijn laatste koers was goed,startnr11 toen dooiespoor en werd toen netjes 4de. Nu een veel beter nummer,alle ijzers eraf,3de koers na pauze doet mee voor de winst.

Nr7, Bonne Nuit Bi van de trainer in het geel,Gocciadoro met Goop op de sulky.

De paarden hebben het niet echt op het moment,veel in gallop slechte resultaten maar dat kan natuurlijk zo omslaan.

Eigenlijk door nr3,Il Forte verwacht ik een hele rare koers. Die gaat er als een gek vandoor en wat gaat de rest doen? Wachten op elkaar of in de aanval?

Daarbij,we hebben streepjes over,ook hier alle paarden.

1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12

 

 

Deel 6,

2140m autostart.

In deze Silver divisie ben je door met 4 paarden. Oscar LA,Unico Broline,Iceland Falls en Rackham. En misschien moet Galantis er ook bij.

Nr5,Oscar had er vorige week geen zin maar dat was een draaistart en dat is eigenlijk niet zijn ding. Nu autostart,goed nummer en de trainer heeft er vertrouwen in.

Nr6,Unico Broline hebben we al vaker besproken en blijft mij iig verbazen.

De koers van 17April nog eens teruggekeken en ik kan alleen maar zeggen,WOW! Een dure eerste 700-800m (1ste bocht door 3de spoor na 700-800m pas kop) En bleef knokken tot op de streep om te winnen in 1.10,9 2140m.

Nr9,Iceland Falls won haar laatste koers met een scherp sprintje. Toen alleen merrie's.

Nr10,Rackham en die wordt veel te weinig gespeeld! 8%

Heeft nu 2 koersen gehad,kan rustig aan beginnen en dan met 800m te gaan de turbo aanzetten. Mocht het aan kop hard gegaan zijn en Rackham niet teveel verkeers-problemen heeft gehad onderweg........Dan kan hij winnen.

Nr4,Galantis wint niet vaak maar heeft dit keer een goed nummer. Kwam in zijn laatste koers aanvliegen om 4de te worden (op afstand) achter goede paarden. O.a Four guys Dream,Sweetman.

4,5,6,9,10

 

 

Deel 7,

2140m autostart

Het 3de hoogtepunt van vandaag. PARALYMPIATRAVET finale.

Wie gaat er met de 160D euro naar huis?

Nr1,Extreme dit keer zonder ijzers. In zijn laatste koers moest ie het doen vanuit het dooiespoor en werd moe de laatste 100m. De ster van Steen Juul heeft nu 2koersen naar pauze gehad,ijzers eraf en is klaar voor de strijd!

Nr2,Upstate Face won eindelijk weer is een koers naar een serie goede prestatie's zonder winst. Adrian Kolgjini ziet mogelijkheden in deze koers via de open strech.

Nr3,Delia du Pommereux komt uit Frankrijk en niet met de Olympische gedachten. Ontmoet in Frankrijk alleen de top en is zelf een harde tante.

Nr4,Who's Who. Ik ben van mening als deze 100% vorm heeft dat hij deze koers wint. Moet ook gelijk zeggen dat Åby niet zijn favoriete baan is,nog nooit gewonnen daar. Zoals ik het zie komt hij 2de paard aan de buitenkant te liggen en dan met 800 te gaan zal Kihlström het gaspedaal indrukken,dan zijn er weinig paarden die zo hard kunnen gaan.

Nr5,Born Unicorn deze keer met Magnus A Djuse. Was geweldig in zijn laatste koers (Who's Who sprong in die koers). Drukte vanuit dooiespoor Milligan's School dood en won easy.

Nr7,Best ofdream Trio is voor veel geld verkocht en kon in zijn debuut op 15April voor zijn nwe trainer als enige een beetje in de buurt kwam van een onketende San Moteur.

In zijn laatste koers sprong hij gelijk weg,vergeten die koers en als de eerder genoemde paarden allen een mindere dag hebben kan hij misschien verrassen. Heeft dit soort paarden nog nooit ontmoet maar wie weet....

 

 

Het Ticket

2 (3,4)

5 (3,1)

2 (4,3)

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12

4,5,6,9,10

1,2,3,4,5.....

3300 combinatie's x 0,06=€198,00

 

Het Favorieten-x-Ticket

2

5

2

11,12

3,5

5,6,10

1,2,3,4....

48 combinatie's x 0,06=€2,88 x 5=€14,40

Örebro zaterdag 30 april 2022,

Örebro met goede paarden aan de start.

Sommige paarden gaan opzoek naar het roze papiertje voor de laatste zondag in mei en andere worden getest voor de Harpers Hanover Loppet. Die is op de laatste zaterdag in mei...

Ik voorzie eigenlijk een favorieten optocht in de V75,dit gezegd te hebben zal het wel een GODS-VERMOGEN brengen. De laatste bocht uit is het 175m naar de finish.

Lets goooo....

 

Deel 1,

2140m draaistart

Open afdeling omdat het beste paard,Napoleon Cash nr11 heeft geloot. Het was banken of 6 paarden hier,het zijn er 6 geworden. Napoleon Cash had zich vorig jaar geplaatst voor de UET finale,dat was snel voorbij door een gallop. Verder is dat hij in partij gegaan met alle toppers van zijn jaargaan. Önas Prince,San Moteur en was favoriet tegen Titan Yoda op 15 Juli (wel geklopt). Dat soort paarden staan hier niet in maar het nummer...

Nr2,Humble Man probeerde zich voor Konung Gustav Pokal te plaatsen maar ging in gelijk in de fout. Dat ze gelijk weer starten zegt mij dat ze verwachtingen hebben. Hij won 29dec in Örebro in 14,7. Goed nr in de draai en het paard weet wat winnen is en Bergh wint 27% van zijn koersen.

Nr3,Broadway Sun in een Noor die in Zweden 4 van zijn laatste 5 koersen won. Niet tegen de beste tegenstanders maar winnen is winnen. De trainer heeft vorm en de rijder doet het ook aardig,mee op het ticket.

Nr4,Hefner AM daar gaan sinds lange tijd alle ijzers weer onder vandaan en Ulf Ohlsson erachter wat 20-30m scheelt met Anders Eriksson. Zijn laatste koers vergeten we gewoon. Nr11,1640m draaistart. Op 2April geweldig! 1500m dooiespoor-3de spoor werd toen 100m voor de streep geklopt door paarden met een betere koers.

Nr9,Velten Swarovski was 17April 1 van de kanshebbers in de V75 op Romme. Kreeg toen niet de beste koers,dooiespoor omdat ie niet snel genoeg weg was. Heeft nu een nummer wat beter bij hem past en is zeker beter dan de 6% waar ie nu op staat.

De laatste die ik meeneem is nr10,Habrik AM. Bij deze had ik in zijn laatste koers het idee dat Kihlström niet helemaal goed zat met zijn koers-inzicht. Kan wel vertellen dat ie LOEI-HARD naar de finish kwam. Was in dezelfde koers als van Hefner AM. Habrik had in die koers nr12

2,3,4,9,10,11

 

 

Deel 2,

2609m autostart

En weer een open aangelegenheid. De favoriet staat op moment van schrijven 22%.

Ik ga kort hier,3paarden.

Nr2,Conch on Inn. Ik kijk ook naar de winsommen van paarden en de uitschrijving van de koeren. Kan je er mooier in staan dan Conch?? Heeft 250K Kronen verdiend en de koers is uitgeschreven tot max winsom van 250k Kronen. Perfect erin.

Nr3,Ruger en die heeft het beste nummer. Kan vertrekken,afstand geen probleem en mocht hij tempo even kunnen drukken dan komt hij een heel eind.

Nr8,Kentucky River was is zijn debuut voor Nordström geweldig,de koers erna had hij problemen met de baan en had er geen trek in. De afstand is een plus,het nummer een min maar wel het paard met de meeste klasse. De trainer gelezen,komt in deel6 (Önas Prince) nog eens langs. Kentucky traint met zijn beste paarden op stal mee! En hij heeft wel een paar goede paarden staan. Kentucky wordt verwacht in de Derby volgens Nordström.

2,3,8

 

 

Deel 3,

2100m autostart

Een merrie koers. En hier staan goeie merrie's in.

En hier is nr6,Sister Slegde de grote favoriet,76%. Ze zal naar de kop en vliegen dan is het over en sluiten. Of niet?

Nr1,Caramel Club van de man in het gele shirt,Gocciadoro en we weten wat ze kunnen als ze er klaar voor zijn.

Nr5,Miracle Tile met Adielsson weer en die kunnen het goed met elkaar vinden. Wonnen samen in augustus vorig jaar het Europees kampioenschap voor merrie's.

Nr11,Marion Fouty Bon heeft 11x op 16 starts gewonnen. Het nummer,mwah maar ze heeft de klasse om mee te doen.

Nr9,Carna Sensei was op 26 maart net niet snel genoeg om de kop te houden tegen Kali Smart en Dear Friend. Kwam wel met ALLES over over de streep. Heeft een ⭐️ In mijn boekje.

1,5,6,9,11

 

 

Deel 4,

2140m draaistart

Nog een merrie-koers met 2 draaivlakken en een favoriet aan 20%.

Hier doen we het wel,ALLEMAAL.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15

 

 

Deel 5,

1609m autostart

Weer 1 van de man in het geel,nr1 Zorro Wind.

Komt terug na 9maanden pauze,geblesseerd geweest maar we hebben hem vorig jaar al eens in Zweden gezien en dat was toen iets aparts!

Mijn idee hier is nr2, Kimi di Quattro die in zijn laatste koers met alles over zat op de rug van Epimethus. Liep volgens de klokken 9 laag de lastste 700m. Heeft perfect geloot,kan vertrekken als een raket,doet het goed van kopaf maar ook van een rug. Als de 1 en de 5 elkaar het leven zuur gaan maken om de kop..... KIMI! Had een ⭐️ gekregen op zijn laatste koers af.

Nr4,Eros Zola heeft een koers je gehad en dat is voor de Flemming Jensen paarden belangrijk. Het paard staat mooi op winsom erin.

Nr5,Hipster AM is misschien wel de snelste vertrekker en doet het ook goed van achteraf maar tegen dit geweld? Is nieuw in deze klasse en dan is het toch even afwachten. Ik vond hem in zijn jaardebuut er nog een beetje lomp uitzien. Met die koers in de benen en meer training kan dat helemaal anders zijn deze keer.

Nr8,Readly Lavec gaat weer eens zonder ijzers.

Ik ga stoer doen en ga banken hier.

2 (5,1)

 

 

Deel 6,

1609m autostart.

En wat voor koers is dit? Brother Bill,die alles en iedereen al is heeft geklopt. Sprong in zijn jaars-debuut en is opzoek naar revanche.

Önas Prince die tegen een ontketende San Moteur aan het korste einde trok. Was wel zijn debuut,zal beter en scherper zijn met die koers in de benen. De trainer gelezen,hij sprak grote woorden... Met zijn laatste koers in de benen rijden we 09 als het moet om te winnen. Hij zegt ook,ik wilt alleen een startbewijs voor de Elitlopp met een overwinning.

Diamanten die telkens geweldige koersen looft maar telkens net tekort komt voor de winst.

En dan hebben Beads nog in zijn Europese debuut. Ik volg USA niet zo maar Beads stond altijd in de grote nummers. Heeft 11 van zijn 37koersen gewonnen en dan doe je het goed. Zeker in de USA.

Frode Hamre zijn paarden zijn altijd goed voorbereid dus deze ook. Het nr zit niet mee maar ik ben nieuwsgierig!

3,4

 

 

Deel 7,

3140m draaistart

De Örebro Stayerlopp... Mooie afsluiter.

Nr13,Moni Viking had zijn laatste koers nodig. Hij was goed zonder echt goed te zijn. Kreeg ook niet de makkelijkste koers en zijn 3de plek,prima. Met die koers gehad en hoe langer hoe beter,is dit mijn 2de banker.

Nr1,Global Lover met Bergh heeft zijn zinne op deze koers gezet. En ook nog is het gewenste nummer gekregen. Is snel uit,kop en dan kijken of ie Moni kan voorblijven.

Nr10,Oscar L.A zag prachtig uit in zijn laatste start. Hij klopte daar goede paarden zoals Rackham,E Type Cash en dat na 5 masnden pauze. Lovgren heeft het paard hoog zitten al kan het startnummer een probleempje worden (nr5 in de draai,weinig ruimte om te draaien)

Nr3,Falcon Eye komt met goede verrichtingen uit Noorwegen en heeft draaistart-kampioen Eric Adielsson aan boord.

Ik ga hier voor Moni Vinking.

13

 

Het ticket

2,3,4,9,10,11

2,3,8

1,5,6,9,11

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15

2 (5,1)

3,4

13 (10,1)

 

2700 combinatie's x 0,06=€162


Halmstad,V75 met een jackpot en een beetje ongelukkig in de keuzes die ik heb gemaakt de laatste tijd....

Halmstad met 199meter naar de finish en een paar uitgesproken favorieten.
1 daarvan in de Gold divisie die voor alles en nog wat al is geplaatst dus de vraag is,gaan ze vol gas?Travbana - Wikiwand
Halmstad , de baan van de V75 voor zaterdag 23-04 met Nederlandse kansen. 


Deel 1,1640m autostart.

Nr2,Sweetman als GROOT favoriet. Ik begrijp het maar ook weer niet. Wat ik begrijp is,hij kan als een raket vertrekken,zal de kop hebben en als ie zo goed was als op 10Nov in Jagersro (winst in 09,8) dan rijdt de rest voor de 2de plek maar....

Zijn laatste 4starts waren niet de beste en hij is op 9April ook nog eens geschrapt. Moeilijk te beoordelen dus,deze keer Adielsson in de sulky en het beste nummer.

Nr3,Toto Barosso is een twijfel voor mij,wellus/nietus op het ticket. Kan heel veel maar 5x gesprongen in de laatste 6starts. Heeft op de baan van vandaag al is gewonnen in 12 en 3de in 11,4 achter ene Önas Prince en Epimetheus.

Nr4,Andre Ward debuteerde met winst in zijn 1ste start voor Steen Juul,is een beetje een allrounder. Met Uhrberg erachter dit keer,dat koersje in de benen,gaat ook mee.

Nr8,Morotai Degato reed zich muurvast in Galve tegen betere paarden als nu. Frome the Mine,Summit Sight o.a. Heeft al even niet gewonnen en het nummer helpt ook niet maar zag er goed uit in zijn laatste koers.

Nr9,Upper Face kan een sprintje trekken en Adrian heeft zijn paarden goed! 25% van zijn starters wint. Op de rug van nr2 kan hij snel een goede positie krijgen.

De laatste die ik noem is nr12,Four guys Dream. Werd in zijn laatste koers geklopt door Unico Broline en die hebben we afgelopen zaterdag weer gezien. Winnen op 1640m met nr12 dat zal niet meevallen maar de US bike gaat erweer achter en voor het 1st in zijn leven alle ijzers eronder vandaan!

2,4,8,9,12
Deel 2, 2140m autostart.

Afgelopen woensdag was Michael Nimzcyk aan het woord na de winst met Free Bird. Er werd hem gevraagd naar de kansen voor zaterdag met Sangria Pellini...

Hij zei,het paard is verschrikkelijk snel en als ze niet teveel verkeers-problemen heeft onderweg doet ze mee voor de winst!!

Ze staat vrij zwaar op winsom en ook nog nummer12 maar Nimzcyk zeilt van winst naar winst in Zweden...

In een koers voor Alle met een favoriet van 16% op dit moment gaan ik op Nimzcyk af en ga banken. Fingers cross en hopen want mocht dit lukken.....

De trainer van nr5,O.M Gogentle geeft zichzelf een goede kans op winst.

Robert Bergh is terug van vakantie en dat is te zien aan de prestatie's van zijn paarden.

Ga je niet banken dan heb je alle nodig zonder de nr8 en nr11 maar ik BANK

12Deel 3,2140m autostart.

Kwalificatiekoers voor 7mei Paralympiatravet.

De BIG favoriet,nr6 Extreme heeft een wilcard gehad dus geplaatst en heeft al een startbewijs voor de Elitloppet eind mei. Dus... Gaan ze volgas of is het de beentjes strekken?

Ik neem hier 4 paarden.

Nr2,Ble du Gers dit keer met Adielsson en zonders ijzers. De vraag is waar ligt ie na 400 /500m?
Ik hoop 3,4de aan de buitenkant. Hoe harder ze gaan hoe beter het hem past want het is een paard met macht niet met speed.

Nr3,Night Brodde heeft 2koersen in de benen en kan vertrekken als een kogel. Neemt kop en geeft af aan Extreme? En dan proberen op speed de favoriet te kloppen?

Nr6,Extreme weer met Goop. Als er gereden wordt dan wint ie maar ik hou toch een slag om de arm,de grote doelen komen eraan.

Nr7,Staro Leonardo is een paard waar ik gek op ben. Mooi paard,trainer in vorm en gaf de laatste keer een show weg. Ja,tegen hele andere paarden als dit maar het zag er zo mooi uit.

Bij Upset Face gaan alle ijzers eraf maar Dante ipv Adrian en dat zie ik als een minnetje.

2,3,6,7
Deel4,2140m autostart.

Merriekoers.

Ik zeg het altijd en doe het nooit,ALLE nemen. Nou,na vorige week,toen ik al weinig vertrouwen had in de fav en maar 10 paarden nam en werd ik nog geklopt,dat gaat nu niet gebeuren.

ALLE. Klaar,next

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

Deel5,2640m autostart.

Weer Nimzcyk maar nu met een paard van S.Woudstra met winkansen. Nr2,Velten Red Red Red. Ik kom daar nog op terug,kijk zaterdag daarvoor even op Nakoersen Forum. Ik hoop op wat late informatie.

De afstand heeft ie 2x gelopen,1x 4de en 1x 2de (op de baan van vandaag).

In zijn laatste koers in Zweden gaf hij een demonstratie weg.

Nr6,Hanniebal Face was 22Jan tegen Amalensius BB de 2de fav en kwam er niet aan te pas. Die keer daarvoor won hij sterk met een neusje maar dat is genoeg. Het jammere is dat Dante rijdt. Op klasse doet hij zeker mee en staat op winsom mooi in deze koers.

Nr1,Twigs Honor met Goop die deze week zijn vader verloor dus ik weet niet of hij rijdt.

Twigs was geweldig is zijn jaar-debuut toen hij in partij ging met Napoleon Cash en dat vind ik een goed paard. Met die koers in de benen en Goop die deze kiest boven zijn andere paard (nr4). Twigs heeft een goed nummer en kan goed vertrekken en mocht ie kop hebben kan het wel is start-finish worden.

Ik hou het even op 1,2 maar kijk zaterdag nog even op forum voor late info over nr2.

1,2
Deel 6,2140m draaistart

Merriekoers open again en dit keer met 2 vakken.

En hier ga ik het toch weer anders doen omdat ik denk dat we hier door kunnen gaan met minder paarden.

Met 1,34,5,6,8,9,10 zijn we door.

Nr9,Laferrari Dimanche blijft winnen en heeft veel verdiend. Daardoor moet ze deze keer geven en heeft een lastig nummer in de draai.

Nr10,Bahama Passion volg ik al even en is veel beter dan de 4% en ze heeft nog een koersje gehad wat haar zal helpen met de vorm. Heeft ook een lastig nummer.

Nr4,Beawinner de laatste keer dat Magnus A Djuse erachter zat was er winst,een herhaling van die keer?

Nr5,Velten Isabel weer Nimzcyk voor Woudstra en voor deze geldt ook,kijk zaterdag even op het forum.

Nr6,Honesty van Flemming Jensen met draai-start-kampioen Adielsson,doet mee voor de winst.

1,3,4,5,6,8,9,10
Deel 7,  2140m draaistart.

We gaan sluiten met een BANKER,nr2 Titan Yoda.

Dit is een topper!! Heeft in alle grote nummers gestaan vorig jaar,zonder al teveel succes maar heeft toen de top van zijn jaargang ontmoet dus geen schande. Won wel een Breeders Crown serie.

Hij won in zijn jaardebuut met de bekende straat maar dan ook echt. Die koers in de benen,weer Kilhström,goed nummer... Zonder rare dingen,geen gallop moet de rest het doen met de overige plaatsen.

Nr6,Bravo Sabotage weer met Adielsson wat een DIKKE plus is kan misschien Titan voorblijven in de start. Dan kan het spannend worden maar ligt Titan voor na 4,500m is het over.
Nr7,Quantum Roc heeft zijn uitschieters


2


Het Ticket

2,4,8,9,12

12 (2,1)

2,3,6,7

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

1,2

1,3,4,5,6,8,9,10

2 (6,7).

 

3840 combinatie's x 0,06=€230,-We slaan de zaterdag over want zondag is JACKPOT-dag waar al een tijdje aangebouwd wordt. Romme is de gastheer,een baan met ruime bochten en 205m naar de finish.

Het is Pasen,Jackpot en iets duurder.  Vrij open koersen waar we het met 2 bankers gaan proberen.

Deel 1, 1640m draaistart

Altijd prettig om met sprintkoers te beginnen met draaistart. De favoriet heeft 21% op dit moment,nr2 Wingait Henke.

Nr1,Twigs Got U,is een allrouder en heeft nu 2koersen in de benen en kan een goede mijl. Won in 22 Okt al in 12 op de baan van vandaag.

Nr2,Wingait Henke heeft nu 2x op rij start-finish gewonnen maar dat was in mindere velden. Gaat voor de kop en dan is er veel gewonnen.

Nr3,Hazyshadesofwinter de trainer ziet zichzelf winnen (ze moeten wat zeggen) maar de paarden van Westholm doen het goed,gaat op het ticket.

Emilia Leo,nr5 No Doubt had deze koers als doel. Helaas kreeg ze een slecht nr maar alsnog heeft ze er vertrouwen in.

Nr7,Velten Swarovski is 2x op rij als favoriet verslagen maar met die 2 koersen in de benen en een goed nr is dit het paard to beat! Kreeg 2x keer niet de beste koers maar knokte tot aan de streep.16%

In gevallen van overpace komen de hoge nummers in beeld.

Nr10,Fighter dit keer met draai-kampioen Adielsson op fiets.

Nr11,Hefner AM onze banker laatste keer (kreeg een hele slechte koers en werd toch sterk 3de)

Nr12,Habrik AM met Kihlström van trainer Walmann die zijn paarden in topvorm heeft. 23% van zijn starters wint.

1,2,3,5,7,10,11,12

 Deel 2, 2140m draaistart

Een merrie koers met een veel te grote favoriet. Nr1,Succesion van de Kihlström/Redén combinatie. Heeft pas 7 koersen gelopen met wisselt suc6 en dan 43%,no thanks.

Ik maak het mijzelf in dit soort koersen altijd makkelijk door ALLE te nemen,dit keer niet maar wel veel.

1,2,6,7,8,9,10,11,12,14Deel 3, 2140m autostart

 

Een kwalificatie koers voor de Paralympiatravet.

Hier gaan we kort door de bocht met 2 paarden.

Nr5,Born Unicorn met Goop deze keer. Sprong in zijn debuut maar zag er toch goed uit. Zijn 2de koers naar zijn debuut is altijd veel beter en zonder fout gaat hij in partij met nr6,Who's Who.D

ie viel mij niet helemaal mee de laatste keer maar kampioenen hebben wel is een mindere dag. En geklopt worden door Stoletheshow is geen schande. Als ie echt 100% is is dit gewoon een banker maar er zijn andere doelen deze zomer vandaar dat ik hier voor 2 paarden ga.

Nr2,Milligan's School zal de kop nemen en op een hele goede dag kan hij winnen maar dat zie ik nu nier gebeuren.

Als ik er een 3de paard bij had gezet was het nr9,Spickleback Face. Die zie ik steeds beter worden. Mocht het zo zijn dat ze elkaar gek maken aan kop dan komt Spickle kijken op de laatste rechte lijn.

5,6Deel 4, 2140m draaistart

Een koudbloed koers en alles anders daar een overwinning van L.Q Widde met Westholm is een BIG SURPRISE.

Heeft 73% van zijn koersen gewonnen,krijgt 40m van zijn grootste 2 rivalen. Is klaar gemaakt voor deze koers.... BANK

Zijn rivalen zijn nr13,Norrlands Scott waar alle ijzers eraf gaan en Goop in de sulky. En nr14,Månremus met Kihlström.

Met deze 3 zit je dicht maar ik bank.

3Deel 5,

Hier gaan BANKER2 zien.

Nr12,Ruger. Staat 15% en dat komt door het nummer,het ieder ander goed nummer had ie 30+% gestaan.

Dit paard heeft alles! Met een beetje koers vliegt hij de laatste 6-700m alles voorbij.

Ga je hier niet banken dan heb je nodig ,3,4,5,8,9,10,11

Ik bank!

12

 

 

Deel 6, 2140m autostart

Een open koers waarbij misschien het beste paard nr3,Strong Heartbeat is. Ga gelijk zeggen,de laatste 2x geen piek waard.

Nr1,Shapes won zijn laatste 2 koersen. De laatste keer met een vlammend eindschot. Bij de paarden van zit er weer beetje vorm aan te komen.

Nr2,Young King is een favorietje van mij. Loopt altijd sterke koeren maar op het moment steeds ff niet. Nu weglaten aan 8%,noway!

Nr4,Epimetheus won zijn debuut-koers ondanks een fout. Paard zag er prachtig en krachtig uit. In zijn laatste koers (6paarden) stonden niet het soort wat hij vandaag ontmoet.

Nr6,Kimi die Quattro we weten wat die kan en nu gaan de ijzers eronder vandaan,spannend!!

Nr8,Borups Tornado won zeer sterk op 26 Maart de finale alleen had hij toen nr1 en nu nr8. Het paard heeft in zijn laatste starts veel winsom opgedaan. Zonder ijzers again wat een PLUS is.

De laatste die ik noem is nr9,Reven Dejavu... Doet altijd zijn best en mocht hij de koers krijgen die hij nodig heeft....

1,2,3,4,6,8,9Deel 7,  2140m autostart

En hier ontmoeten ze elkaar weer,

Unico Broline vs Phoenix Photo. Het nummer is nu is in het voordeel van Unico. In hun laatste ontmoeting waren de nummers omgedraaid. Wat moet je verder nog over die 2? Die kanonnen!

Nr7,Eddy West wordt hier toch een beetje vergeten. Ik vind hem beter dan de 4% waar ie nu op staat.

Nr8,Cicero T.G is een winmachine uit Noorwegen (73% van zijn koersen gewonnen). Hij stond 26Sept in UET serie maar daar kwam hij er niet aan te pas. Daar stond ene Calgary Games in en daar komt niet niemand bij in de buurt. Ik wil het deze keer zien....

Nr1,Jaques Noir is een geldbrenger voor mij geweest (4dec) nu de ijzers allemaal eraf maar deze keer even niet.

 

 

 

Het ticket:

1,2,3,5,7,10,11,12

1,2,6,7,8,9,10,11,12,14

5,6

3 (13,14)

12 (4,11)

1,2,3,4,6,8,9

6,7,8,12

4480 combinatie's  x 0,06=€268,80


Jägersrö, zaterdag 9 april 2022

Vorige week was het net niet,6 goed op het kaartje en een jackpot voor 5 goed.

Extra geld in de pot,iets duurder kaartje,en nu hopelijke een keer het geluk aan onze kant.

"Onze" Rick en Hans zien wij ook in de startlijsten.

Here we go...

 

 

Deel 1,

1640 autostart.

Merrie-koers

Nr1,Lady Beluga had er de laatste keer weinig zin in,galop. Dat was een draaistart,in de autostart methode is ze goed! 8x1 uit 8 starts... Ze is een raket van start af. En voor de aller 1ste keer zonder alle ijzers,alles staat op groen maar....

Nr3,Hindy Heikant kan er ook wat van en Nimczyk's paarden doen het zeer goed in Zweden. En ze kan ook snel vertrekken. Laatste keer tegen hengsten gelopen en dat was iets teveel van het goede,liep alsnog 11,0 maar op afstand van de winnaar.

Nr2,Use Face heeft al is 11 gelopen over de afstand en de trainer ziet winkansen in deze koers. Ze is beter dan de laatste 2 starts en als de 1 en 3 elkaar gek maken om de kop.... 4%

De laatste die ik ga noemen is nr9,Excuse Me. En die was goed de vorige keer! Die liep de hele bende op een hoop met de handjes op de fluit. Heeft de rug van start-raket Lady Beluga en als ze net zo goed was als de laatste keer,de koers krijgt verbaasd ze mij niet met een overwinnig. Staat wel wat zwaar op winsom.

1,2,3,9

 

 

 

Deel 2,

2640m draaistart.

Hier neem ik 2 paarden.

Nr1,Lucky Guy Boko. Werd geklopt in zijn laatste koers maar dat wat zijn eerste koers naar rust. De afstand is geen probleem,heeft een perfect nr is snel van start,alle ijzers eraf dit keer en staat PERFECT in deze koers. (20€ onder het limiet)

De andere is nr9,Kentucky River. Deze gaan we nog terug zien in de grotere nummers dit jaar. Is verhuisd van Lugauer naar Nordström en verpletterde in zijn 1ste koers voor zijn nieuwe iedereen vanuit het dooiespoor op dezelfde afstand als nu. Met die koers in de benen verwacht ik eigenlijk een nog betere Kentucky. De trainer gaf donderdagavond aan gewoon te winnen.

Wil je hier meerdere paarden vergeet dan niet het nr5,Le Piment. Is geen slecht paard en voor het eerst goede handen erachter,van draaistart-kampioen Adielsson.

Nr2,Notorius Zon... Die heb ik wel is zien laag-vliegen de laatste 400m. Voor de winst misschien niet maar voor je andere spelletjes meenemen.

1,9

 

 

 

Deel 3,

2640m autostart.

Nr4,Rackham werd de laatste keer geklopt door E.Type Cash (die nu ook weer start) maar dat was naar rust. Het doel is de zilvere finale eind mei en heel misschien (het is een berucht hier en daar) wordt er een gooi gedaan naar het rose papiertje. Ik verwacht hem hier snel aan kop,niemand gaat hem tegenhouden als hij komt en dan kan het wel is over zijn.

Nr6,E.Type Cash van Flemming Jensen en zoals ik altijd zeg,die komt niet alleen om mee te doen. Is niet helemaal betrouwbaar maar als ze goed zijn bij Jensen is het dooiespoor geen probleem. De afstand is ook geen probleem,werd net geklopt in de Deense derby (3000m) door ene Extreme en we weten hoe goed die is.

Bij nr5,Oscar L.A heb ik een ⭐️ staan,is wel van 20nov. Werd toen van de benen gereden en is niet meer verschenen in de baan. Gaf een paar keer les en heeft Rackham al is verslagen. Is een beetje afwachten maar staat op het ticket.

Deze neem ik mee om de naam,nr7 SAM THE MAN. (Is mijn IG-naam.) De trainer,Goop zit in een flinke dip! (12x1 op 145 starts.)

Nr8,Maestro Crowe was een jaar geleden beter in-vorm dan nu,toen won hij aan de lopende band. De afstand is misschien iets tekort maar gaat mee.

Nr10,Mister ed Heldia is in 48starts 36x bij de eerste 3 geweest met 18x1. En is een paard van Nimczyck.

4,5,6,7,8,10

 

 

 

Deel 4,

2140m draaistart.

Merrie-koers met 3 draaivakken.

De ene merrie-koers in de andere niet. Hier kan je over alles wel wat zeggen maar ik zeg alleen,VEEL!

Staat niks in wat erboven uitsteekt.

1,3,4,5,6,7,8,9,11,13,14,15

 

 

 

Deel 5,

2140m autostart.

Hier gaan we banken en na 3,400m weten we hoelaat het is.

Nr5,Akilles Face op zijn thuisbaan. Dit is echt een GROOT talent maar maakt HEEL makkelijk een fout,11x op 16starts. Op 20nov bleef hij lopen en won hij tegen hele goeie paarden en vrij makkelijk. O.a tegen Kentucky River en Orlando Felix. De laatste genoemde won donderdagavond,in een sneeuwbui easy een Breeders Crown serie. De start erna ging hij weer in de fout en gelijk op rust. Hij maakt zijn jaar-debuut en de stemming op stal is zeer optimistisch.

Nr3,Under Amour is een uitdager. Wint nu 5x op rij,tegen mindere tegenstanders maar winnen is winnen. Is geen start-raket dus zal waarsschijnlijk een zware koers gaan krijgen vanuit het dooispoor.

Nr4,Gerben was goed in zijn debuut met een flitsende laatste 800m werd hij 2de. Ook voor Gerben geldt,tegen mindere tegenstanders en is geen raket van start af. Voor de aller 1ste keer alle ijzers af! Hans zelf is positief over Gerben en winkansen.

Nr12,Indigo heeft het niet getroffen met zijn nummer want hij is wel een snelle starter en met dit nummer heb je daar weinig. Indigo is wel een winmachine met 19x1 uit 32starts en Rick zelf als trainer/rijder heeft een hoog overwinnings %. Staat mooi in de koers op winsom.

5

 

 

 

Deel 6,

1640m autostart

Een open koers waar mijn idee,nr9 Laradja Vrijthout geschrapt. En mijn andere optie ook,King Schermer.

Dan wordt het puzzelen,lezen,terugkijken en dan kom je erachter dat dit misschien de moeilijkste koers is van de dag.

Nr10,Orkan von Haithabu van Nimczyck gaat voor het eerst zonder alle ijzers. Door het wegvallen van het nr9 ziet zijn koers er opeens beter uit,zit op de rug van nr1 en die kan flitsend wegkomen achter de auto.

Nr3,Frodo Cash won sterk in zijn debuut,kreeg niet de mooiste koers maar klopte de koploper op de streep. Met die koers in de benen en zijn debuut op de afstand gaan is kijken hoe goed het paard van Steen Juul is.

Nr5,Tom n Jerrydiamant is ook paard van Nimczyck en die hijzelf kiest boven het nr10.

Het paard werd de laatste keer geschrapt door slechte bloedwaardes maar uit het kamp Nimczyck klinken goede berichten voor beide paarden. Treft nu wel sterkere paarden dan normaal.

Nr6,Fromheaven Idzarda doet mee voor de overwinning als hij er zin in heeft. Klopte in zijn laatste start mijn geschrapte idee van de koers Laradja.

Nr8,Eros Zola maakt hier zijn jaar-debuut en weet wat winnen is. De trainer gaat meestal met een overwinning naar huis. Door het schrappen van nr7 schuift hij een plekje op.

Nr12,Roller Coaster As is al een paar keer mijn ⭐️boekje in en uit gegaan. Ik neem hem mee,zal mij niet gebeuren in geval van overpace dat hij voor me neus staat. Beckham erbij en we zitten dicht

1,2,3,5,6,8,10,12

 

 

 

Deel 7,

2140m autostart

Hier komt een van mijn favoriete paarden aan start,nr3 Very Kronos.

In zijn debuut had ie startnr9,ijzers onder een meeloop-koers. Vandaag nr3,ijzers af en er gaat nu getest worden. In mijn gedachten zal nr2,Diamanten kop nemen en dan afgeven aan Very. In dat geval is het over en sluiten,won 12 van zijn 14 koersen aan de leiding.

Ik had mezelf voorgenomen om het nr6,Upstate Face mee te nemen op mijn ticket maar de ijzers blijven er weer onder. In zijn vorige koers deed Adrian het niet goed,hij bleef zitten. Paard voor hem ging stilstaan en zo kwam hij als laatste de rechte lijn op. Het sprintje naar de lijn was goed maar niet meer dan dat. Ik ga wachten op Upset zonder ijzers.

Nr2,Diamanten kan vanaf de rug van Very een droomkoers krijgen en doet mee als de favoriet nog steeds wat roestig is.

Nr8,Night Brodde was goed in zijn debuut tegen pepi en koki in een veld van 5. Nu gaan de ijzers af maar startnummer8 is geen pretje. Er komt nog wel een andere kans op het rose papiertje voor eind mei.

Nr1,Express Jet heeft in Frankrijk de top ontmoet en met wisselend succes.

De rest doet mee voor de plaatsten 5 en lager.

3

 

 

Het Ticket

1,2,3,9

1,9

4,5,6,7,8,10

1,3,4,5,6,7,8,9,11,13,14,15

5 (12,3)

1,2,3,5,6,8,10,12

3 (2,6)

 

= €276,=

Bergsäker, zaterdag 2 april 2022,

 

Vorige week 2x geklopt door het 1ste reserve paard,dan houdt het op maar we geven de moed niet op.

We gaan naar Bergsäker,212m naar de finish en een zéér open ronde met 1 GROTE favoriet in deel2 die terugkomt van rust.

 

 

Deel 1,

2140m draaistart

Open koers met een favoriet aan 21%

Ik begin hier met nr3,Jaques Noir die op 4dec voor een geweldig feest zorgde aan 61-1. Goed nr,de beste handjes erachter en mocht ie in de mood zijn......

Nr4,Van Gogh ZS daar komt de vorm langzaam terug. Won zijn laatste koers maar er liepen toen maar 5 paarden. Heeft wel een moeilijk nr in de draai.

Nr5,Algot Zonett maakt zijn jaar debuut op zijn thuisbaan. De trainer is redelijk te spreken over zijn trainings-resultaten maar is nog niet op zijn top. Ook een moeilijk nr,gaat waarschijnlijk het dooiespoor krijgen. Staat perfect op winsom erin.

Nr7,Hector Sisu wandelde in zijn debuut naar de overwinning,oke tegen Pepi-Kokkie paarden maar zag schitterend uit! Nu gaan de ijzers af,het beste nr in de draai,mijn 1ste paard.

Nr8,Xanthis Coktail liep de laatste keer in de Silver-Finale tegen paarde als Phoenix Photo en Unico Broline,liep onopvallend een goede koers. De tegenstand is vandaag makkelijker,het nummer maakt het moeilijk.

De laatste,nr9 Dwayne Zet maakte ook deel uit van het 4dec ticket. Ik heb het altijd al een lekker paard gevonden en als hij een beetje koers krijgt loopt hij veel paarden voorbij naar de finish.

3,4,5,7,8,9

 

 

 

Deel 2,

2140m autostart.

Koudbloed-koers met het beste koudbloed paard van Zweden en misschien wel van de wereld,nr3,Månlykke AM. 83%

Hij maakt zijn debuut met als doel in mei te vlammen in de koudbloed-elite. Verwacht hem na 4-500m aan kop en dan is het voor de rest strijd voor plek 2. Mocht de favoriet een beetje roestig zijn dan is zijn grootste tegenstander is,nr9 Bellfaks.

Nr7,Guli Rubin vertrekt als zeer snel voor een koudbloed en Westholm gaat voor de kop om af te geven aan de BIG favoriet. Gaat zonder ijzers en met US bike.

3

 

 

 

Deel 3,

2140m autostart

De Gold division en hier maakt,nr4,Born Unicorn zijn jaar debuut voor Redén. Ik zijn debuuts teruggekeken en raar genoeg zijn dat niet zijn beste koersen. Kan natuurlijk zomaar winnen maar ik kijk het even met aan,gaat wel mee op het ticket.

Nr3,Disco Volante....wat moet je erover zeggen? Was zeer goed in zijn laatste koers maar dat is geen garantie voor deze koers. Hij zal kop nemen en dan kijken hoelang hij het vol kan houden. Ik hoop niet tot de finish want ik sla hem over.

Nr5,Spickleback Face heeft eindelijk eens een goed nummer,is geen echte vertrekker maar als hij 3,4 paarden aan de buitenkant komt te liggen en er is overpace geweest dan doet hij mee voor de overwinning.

Nr11,Esprit Sisu heeft vorig laten zien dat hij met de beste paarden hoort van Zweden. Won o.a Frances Bulwarks lopp en klopte daar o.a Very Kronos,Click Bait Milliondollarrhyme... Heeft een koersje gehad,de ijzers gaan eraf een US bike erachter,SPANNEND! Het nummer is een minpunt maar kan 6,700m vliegen!

4,5,11

 

 

 

Deel 4,

1640m autostart

Een koers voor de laagste klasse en hier kan van alles gebeuren.

Nr1,Parveny nu met Kihlström,Killie voor de 1ste keer ergens achter is altijd spannend.

Nr4,Special Model voor het eerst sinds lange tijd weer zonder ijzers + US bike dit keer.

Nr6,Denali Doc voor het eerst zonder ijzers.

Nr10,Love You Zweden had ik de laatste keer een tip van maar viel niet helemaal mee,revanch hier?

Ik doe makkelijk....de eerste 10 paarden

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

 

 

 

Deel 5,

2140m autostart

Een koudbloed-koers again en deze is niet zo "makkelijk" als de eerste.

In deze koers ga ik voor 2paarden,1 daarvan heeft een ⭐️

Nr4,Ängsbrage is het ⭐️ en het is heel makkelijk,moet blijven lopen. Doet ie dat dan wint ie. De trainer is optimistisch,wat wil je nog meer.

Mijn andere idee is,nr11,Wolt. Was 1 van de gespeelde paarden in de koudbloed-derby,dat zegt mij genoeg. Heeft daarna nog 2 koersen gelopen en is toen geblesseerd geraakt. Hij zou op 13maart hebben gestart maar de koersen zijn toen afgezegd door het slechte weer. Voor mensen die naar rekords kijken,Wolt is dan 20-30m beter. Hij heeft als snelste tijd 22,4 staan de rest begint 24 of langzamer.

4,11

 

 

 

Deel 6,

2140m autostart.

Hier gaan ik een ⭐️ banken. Nr4,Hefner AM.

Liep in zijn laatste koers,na 2maanden pauze 1200m in het 3de spoor en werd 100m voor de lijn voorbij gelopen door paarden met een betere koers. Had toen nr9 nu nr4 en ik verwacht dat 2,3de aan de buitenkant komt te liggen en met 1 ronde te gaan de leider gaat opzoeken.

De leider zal zijn,nr1,Icon Mearas. Een snelle starter,wint vaak maar tegen mindere tegenstanders. Bijna de helft van zijn winsom koers uit de koers van 5feb waar hij 2de werd.

Nr7,O.K Nalan deze keer met Kihlström wat altijd interessant is.

Nr8,Strong Vacation liep een sterke koers in de V86 maar nr8 nu......

Nr10,Hindenburg AM werd de laatste keer verslagen door Versace Face aan wie hij 20m moest geven. Hij werd nipt verslagen. Als Versace Face in deze koers had gestaan was hij favoriet geweest. Het nummer 10 houdt mijn tegen.

Ga je niet banken hier heb je nodig 1,4,6,7,8,10,11,12

4

 

 

 

Deel 7,

2640m autostart

Hier is nr7,Bugatti Miles de favoriet. Won zijn laatste koers,een klasse I finale. Maakt nu zijn debuut in de bronze divisie na pauze. Het duo Redén/Kilhström komen nooit voor niks maar 32% is voor mij wat overdreven in een sterke bronze divisie.

Mijn idee hier is nr11,Marre's Dreamboy. Als je kijkt waar hij tegen gelopen heeft,alleen maar tegen de kanonnen van zijn jaargang. Heeft geen problemen met de afstand,al is gewonnen op 3140m in 14. Komt terug van pauze maar 9% is een grap.

Nr8,Xanthis Roi zat in zijn laatste koers,een koers met 5paardjes muurvast op de rug Van Gogh ZS (1vd fav in deel1) zag er sterk uit en had over. Startnr8 is nooit een pretje maar gaat mee.

Nr2,Young King is veel beter dan de 2%. Won als is in Bergsåker over de gevraagde afstand in 13. MEE!

En aangezien wij rustig aan hebben gedaan met streepjes in de vorige afdelingen sluiten we ruim af...

1,2,3,4,5,7,8,9,10,11

 

 

Het Ticket

3,4,5,7,8,9

3 (9,7)

4,5,11

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

4,11

4 (1,10)

1,2,3,4,5,7,8,9,10,11

 

3600 combinatie's x 0,06= €216

Tack

Solvalla zaterdag 26 maart,

 

Finales op Solvalla met prachtige koersen,kanonnen aan de start die zich voorbereiden op het laatste weekend in mei. En nog veel meer talenten...

Hopelijk wat meer geluk dan de laatste 2,3weken want het zat niet altijd even mee.

We hebben ook nog een leuk koersje in Dubai,The Dubai World Cup met het wonder op 4benen aan de start,LIFE IS GOOD.

Wij gaan voor de V75...

 

 

Deel 1,

2140m autostart.

Mijn idee was hier om te banken in een vrij open koers maar het nummer houdt mij een beetje tegen.

Borups Tornado,nr1. Dat was een heel ander paard zonder ijzers in zijn laatste koers. (Was zijn 1x zonder ijzers en 1x met US bike). Hij kreeg een koers op maat maar ging 9 de laatste 700m op 2640m.

Het is geen echte vertrekken en dat houdt mij een beetje tegen. Mijn 1ste paard.

Nr6,Digital Indy was de laatste keer dapper tegen Borups,had de kop tot uitdraaien laatste bocht. Werd toen ook nog geklopt voor het 2de geld maar... Had toen ijzers onder en die gaan er deze keer af. En 500m korter als toen.

Nr2,Alert Kronos heeft 4 van zijn laatste 5 koersen gewonnen. Van kop af. Hij is een maandje op rust geweest met oog op deze koers. Deze keer US bike en zonder ijzers.

Nr5,Lorenzo Boko gaat voor het eerst zonder ijzers en deze keer met handjes erachter.

Nr7,Namur ging in zijn laatste start voor het eerst zonder en dat was een verbetering. Won. Nu gaan de achter ijzers er weer onder (🤷🏼‍♂️) maar wordt er een US bike achter gehangen.

Nr9,Grace Candy,de Westholm/Kihlström combi. Zij werd de laatste keer verslagen door Namur maar kunnen een droom koers krijgen op de rug van de snelle vertrekker Alert Kronos.

Nr10,Fenix Brick is er nog 1 van Westholm met vorm.

1,2,5,6,7,9,10

 

 

 

 

Deel 2,

2140m autostart

Hier staat de fav op het moment van schrijven op 20%.

Ik neem er hier 9.

Over 1 paard zeg ik wat,nr8 Braddock. Verschrikkelijk nr maar er zitten vh eerst andere handjes achter dan die van de trainer. De handjes van Kihlström.

1,2,3,4,5,6,7,8,9

Deel3,2140m autostart

De koers van de dag! Hier staan er een paar in die op jacht gaan naar het roze ticket voor de Elitloppet eind mei.

Frode Hamre heeft er 2 paarden in,Kolgjini 2 Melander zelfs 3 dus welke tactiek wordt er gebruikt om nr2,Who's Who te kloppen?! Maar 77% is weer wat veel voor een paard die eind mei moet vlammen.

Nr1,Stoletheshow viel 2wk niet helemaal mee maar nr10 op 1640m is geen pretje. Kan hij Disco Volante voorblijven van start af? Dan afgeven aan Who's Who en hem dan kloppen op speed? Kan.

Nr4,Upstate Face vind ik een kanon! Hij eindigde voor het nr1 in hun laatste koers. Wat ik jammer vind is dat alle ijzers eronder zitten. (Zo staat ie aangegeven)

De rest van de paarden komt misschien alleen Ble du Gers in aanmerking voor een klassering nu de ijzers eronder uit gaan.

Who's Who of 1,2,4. Nummer(s) in het ticket.

 

 

 

Deel 4,

1640m autostart

Een merrie koers......

Nr6,Dear Friend zou de fokkerij ingaan maar was zo goed dat ze nog even door mag.

In haar laatste start nam ze met hetzelfde nummer easy de kop om de laatste bocht uit nog eens gas te geven naar gemakkelijke overwinning. Ze klopte toen nr2,Carna Sensei maar zij had toen nr10. Is niet een flits van start af dus Dear Friend van start af voor te zijn,nee.

Nr5,Kali Smart komt een 3maand rust af maar de ijzers gaan er gelijk vanaf. Heeft vorig jaar al is in 9,8 1640m gewonnen op Solvalla dus de baan ligt haar goed.

In geval van overpace komt nr9,Barbro Kronos als eerste kijken. De ijzers gaan eraf en zij kan echt vliegen het laatste stukje.

Nr4,Ottilia Fri loopt altijd goede koersen en doet d'r best zonder vaak te winnen. Deze weer zonder ijzer en US bike,is dat laatste de truc?

Nr11,Lucky Queen Soa is een Noor die vaak wint (en die ik niet ken) maar met die nummer........

Het blijven merrie's maar ik ga voor mijn Dear Friend.

6

 

 

 

 

Deel 5,

2140m autostart

Phoenix Photo heeft de loting gewonnen met nummer5. Daarbij gaan alle ijzers sinds lange tijd weer onderuit en een US bike. Ik verwacht hem vroeg op kop en dan moet de rest echt goed zijn om hem te kloppen. Ook nr11,Unico Broline. Die klopte hem de laatste keer. Toen met startnummer 10 (Phoenix had nr11 in die koers)

Unico Broline wordt beter en beter maar Phoenix weer kloppen die nu een veel beter nummer heeft,ik weet het niet.

Nr7,Eddy West kan met een stukje laag vliegen met de juiste koers. Bij Eddy gaan nu de ijzers er weer onderuit,de laatste keer toen dat gebeurde won hij. Op Solvalla.

Nr10,Sweetman waar de pijp een beetje leeg is vind ik en met dit nr,nee. Hij is een front runner. Werd in zijn laatste koers 2de tussen Unico en Phoenix in.

Nr2,The Real Star had startnr10 in zijn laatste koers en Kilhström aanboord. In mijn ogen had hij die koers gewonnen als Killie in het 2de spoor was blijven rijden (op rug van Sandsjöns Enzo,won die koers) ipv de binnenkant op te zoeken. Reed zich vast met ALLES OVER!!

2,5

 

 

 

 

 

Deel 6,

2140m draaistart

Weer een merrie-koers,ditmaal met 3 startvakken en de fav op 18%. Laferrari Dimanche.

En ik zeg over merrie-koersen altijd ZOVEEL MOGELIJK en dat ga ik hier ook doen...

7-8 paarden kunnen hier winnen,misschien wel meer.

1,2,3,4,5,7,8,14,15

 

 

 

 

Deel 7,

2140m autostart

In deze koers ontmoeten 2 giganten elkaar weer. Amalencius BB en Best ofdream Trio.

Deze 2 maakte er 2 weken geleden een SHOW van! Na die koers is Best ofdream Trio voor een kapitaal verkocht naar Noorwegen. Die moet dus nu een hele reis maken om in Solvalla aan te komen.

Bij Amalencius zijn geen wijzigingen voor deze koers. Bij Best ofdream Trio gaat dit keer een US bike achter. Spannend!!

Ik wil er nog 1 bij noemen in deze koers,nr2,Djokovic.

Deze won zijn laatste koers sterk en verwacht hem snel op kop. Mocht ie daar met rust gelaten (ligt er ook aan hoe snel Amalencius komt) maar mocht hij zijn tempo bepalen kan hij de verrassing zijn van deze koers.

2,10,12

 

 

Het ticket

V 1: 1,2,4,5,6,7,9,10

V 2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9

V 3: 2 (1,4)

V4 : 6 (5,9)

V 5: 2,5

V 6: 1,2,3,4,5,7,8,14,15

V 7: 2,10,12

 

3888 combinatie's x 0,06=€ 233,28

Momarken zaterdag 19 maart,

 

We gaan naar Noorwegen, Momarken.

Met 240m naar de finish,korte scherpe bochten,geen zweep voor de pikeurs en in de draaistart zijn de nrs 4-5 goed.

Om eerlijk te zijn,ik volg Noorwegen weinig dus ik richt mij op de starters van de Zweedse trainers en wat ze te melden hebben.

Vorige week hebben is er weer bevestigd wat ik altijd over de merrie-koersen zeg,ZOVEEL MOGELIJK!!! Kan van alles gebeuren. Een 3% en een 1% die als eerste over de lijn kwamen.

 

 

Deel 1, 3140m draaistart

3start vakken en 15 paarden.

Ik neem er 3 paarden.

Nr3,Gitan de Touchyvon was de laatste geweldig maar werd geklopt door een paard met een betere koers. Betere afstand nu,snel aan kop en zijn tegenstanders op +40m. 14%

Nr10,Maestro Crown zag er prachtig uit in zijn laatste koers en draafde als een machine en hoe langer hoe beter! Het nummer kan een beetje een probleem zijn,ingesloten aan de binnenkant met paarden ernaast. (Heeft nr10 maar draai op nr1 weg). De bochten misschien ook,korte scherpe bochten en Maestro is een groot paard.

Nr13,Amazing Warrior is het jaar goed begonnen met 2 starts 2x winst in knappe tijden. Is wel geschrapt na zijn laatste start. Schijnt iets kleins geweest te zijn en de stal verwacht een goede run. Het mooiste zou zijn op de rug van het nr10 en dan op speed de laatste 240m ervoor bij. Heeft 33 van zijn 67 starts gewonnen weet dus wat winnen is.

3,10,13

 

 

 

Deel 2, 2140m autostart

Moeilijk koersje met veel kanshebbers. Ik bespreek er 2.

Nr2,Open Sky had de laatste 3 starts weinig zin. Gesprongen,gesprongen gesprongen.

Kan vrij goed open maar het is billen knijpen maar mocht hij gallop vrij wegkomen dan is er veel gewonnen. Hij lijkt beter te gaan met Magnus E Djuse dan met Mats E. De 1ste keer een US bike erachter.

Nr9,Velten Swarovski die we nog kennen met "onze" Rick. Heeft paard heeft gewonnen in 13 over de afstand en er is niemand in het veld die dat heeft gedaan. Komt voor het eerste uit voor een nieuwe trainer na een pauze van 5maanden. Dit paard weet ook wat winnen is. We gaan ruim.

1,2,3,6,9,10,13

 

 

 

Deel 3, 2140m draaistart

Koudbloeden en met misschien wel de beste koudbloed ter wereld aan de start,Odd Herakles.

En nee,die ga ik niet banken!

Nr6,Todin zat de laatste keer muurvast op de rug van Odd Herakles. Dit keer krijgt ie 20m en is snel van start en die 20m kan precies genoeg zijn dit keer.

Nr10,Ulsrud Tea een 15jarige merrie die nog nooit zo goed is geweest. Ze heeft 103 van haar 217 koersen gewonnen (en 65x in de plaatsen). Dit keer wel veel sterkere tegenstanders maar als de fav zijn dag niet heeft komt ze in beeld.

Nr14,Odd Herakles... Wat moet je zeggen? De beste koudbloed ter wereld,iig 1 vd beste. Heeft een koersje gehad na pauze en gewonnen,zonders ijzers nu maar zijn doel ligt eind mei. Is nog niet helemaal scherp denk ik maar kan alsnog easy winnen,ik hoop op een kleine verrassing.

6,10,14

 

 

 

Deel 4, 2140m draaistart

Een merrie-koers en ik schreef er al over dat er altijd wat gebeurt in dit soort koersen maar ik ben en blijf eigenwijs!!

Ik neem er 2.

Nr6,Bahama Passion. De rijder deed de eerste 200m na start ALLES fout (kijk even terug voor wie dat kan) en wat ze daarna nog laat zien.... Ik ben ervan overtuigd als de rijder (amateur) zijn positie had gehouden ze had gewonnen. Nu een aanvallende rijder,Michael J Andersson,met dat koersje in de benen dat lange rechte stuk....

Revanche? Het nummer kan miss een probleem zijn,hetzelfde probleem als het nr10 in deel1,binnenste spoor met paarden naast je.

Nr12,Namango Bo van "onze" Rick Ebbinge. Staat prachtig in deze koers,gaf les in zijn laatste koers. Liep toen 8 de laatste 500m,de chauffeur is niet de slechtste.

Met deze 2 paarden ben je imo door. Kleine waarschuwing voor het nr5,Listas Marion. Staat prachtig in het 1ste vak op winsom en heeft een mooi nummer,start snel.

6,12

 

 

 

Deel 5, 1640m autostart.

Het wordt er niet makkelijker op. Ik ga er hier veel nemen,hier is niet uit te komen.

De fav is geschrapt,alle 10

1,2,4,5,6,7,9,10,11,12

Deel6,1640m autostart

De Gold division.

Nr1,Upper Face van Kolgjini. Adrian heeft voor deze koers gekozen en dat zegt,het paard is in vorm en heeft het perfecte nr,zegt Adrian. De kop gaat ie niet pakken maar vanaf de rug van Chapuy ziet Adrian kansen.

Nr2,Chapuy de start-raket! Was niet slecht in zijn debuut in de Gold div. Had nr8 toen en kreeg geen slechte koers,werd 4de maar is een klasse beter van kop af. Deze keer zonder ijzers en de kop.

Hij zal de koers lang leiden maar dat lange rechte stuk,geen zweep ik geloof er niet zo in. Waar ik wel in geloof is nr4,Bill's Man. De laatste 2x geklopt door Ble du Ger en Stoletheshow,dit soort staat hier niet in. De trainer er zelf achter deze keer.

Is niet de snelste van start maar met een klein beetje positie vliegt hij alles voorbij in de laatste 240m.

Nr5,Remarkable Feet was de laatste keer ongelooflijk goed toen hij vanuit het dooiespoor op de streep geklopt werd door Holy Water. Chapuy lag in die zelfde koers op zijn rug.

Nr8,Floris Baldwin heeft het nummer tegen. Kwam de laatste keer met scherp sprintje binnen om 3de te worden achter Ble du Ger en Stoletheshow. Met een ander nr was ie op het ticket gegaan.

4,5

 

 

 

Deel 7, 2140m autostart

Ik ga banken hier en vergeet de laatste koers van nr1,Strong Heartbeat. Die paar valse starts hebben hem toen niet goed gedaan. Betere afstand nu,of hij de kop krijgt,denk het niet maar ik vind dat dit het beste paard is. Westholm of Kihlström scheelt zeker maar als ze goed zijn maakt de rijder niet uit.

Nr2,Bismarck Comery hebben we de laatste gezien hoe goed die kan zijn. 500m verder nu.

Nr4,Hulken Sisu heeft een slechte dag van het nr1 nodig. Loopt steeds goede koersen maar wint niet. Dit keer wel de trainer erachter.

Nr5,Mikkel HR is fav voor de kop en mocht zonder teveel moeite gaat lukken wordt het spannend. Paard is veel beter dan 3% en ook nog eens zonder ijzers.

Nr12,Anchor Man daar ben ik wel een beetje klaar mee,telkens goed maar steeds net niet goed genoeg. Met Kihlström lukte het al niet,slecht nr.... Dit gezegd te hebben zou het mij niet verbazen als ie wint maar voor mij een nee voorop het ticket.

 

 

Het Ticket

3,10,13

1,2,3,6,9,10,13

6,10,14

6,12

1,2,4,5,6,7,9,10,11,12

4,5

1 (5,4)

 

.... 2520 combinatie's x 0,06=€151,20


Zaterdag 12 maart Aby,

 

Vorige week was het zelfs met een 74% winnaar te moeilijk om 7 goed te hebben.

JACKPOT

Deze keer gaan we naar Åby, dubbele open stretch en niet mijn favoriete baan.

 

 

Deel 1,

1640m autostart

Merrie's en niet de aller beste merrie's.

Na dit deel weten we gelijk hoe we ervoor staan. We gaan banken,wat ik niet graag doe in deel1...

Nr6,Dear Friend. De trainer is zeer blij met zijn paard en verwacht haar snel aan kop en daar is zij op haar best. Aan 33% heeft ze een mooie waarde.

Ga je niet banken dan heb je de volgende paarden nodig..

Nr1,Global Brilliance,komt van rust maar op klasse moet ze erop.

Nr2,Chablis Ribb kan de koers krijgen op de rug van Dear Friend.

Nr5,Red Lady Express komt ook van rust en is pas 4jr oud. Heeft vorig jaar tegen de jaargang stoppers gelopen en deed het goed. Nu met Adielsson.

Nr10,Carna Sensei met Jensen en die komt niet met de olympische gedachten. Won de laatste keer ondanks een slecht parkours. Dit keer een US bike erachter en zonder ijzers.

6

 

 

 

Deel 2,

2640m autostart

Een open koers met een fav op 20%,Digital Indy die veel % heeft gewonnen de afgelopen dagen. Won op Jagersro van start-finish en zag mooi en sterk uit. Kan redelijk vertrekken. Topkans en voor waaghalsen een bank optie.

Nr5,Borups Tornado was in zijn laatste start (Axevalla V75) fav en nu gaan de ijzers eraf.

Nr7,Hemisphere vind ik een goed paard en hoe langer hoe beter.

Nr8,Equal to None wint vaak maar wat is er aan de hand bij/met de paarden van Goop? Dit jaar pas 2 winnaars op 66 starts...

Nr9,Lucifer Sam kan op de rug van de 1 snel een mooie positie krijgen en dan op de vluchtstrook toeslaan? Won zijn laatste koers hands down,heeft vorm.

Op de 11 en 12 zitten top pikeurs!

Zoveel mogelijk

1,2,5,6,7,8,9,11,12

 

 

 

Deel 3,

1640m autostart

Gouden Divisie.

Onze geliefde Disco Volante weer aan de start. Zonder ijzers dit keer.

In mijn ogen zijn er 5 paarden die kunnen winnen en ik neem er 4.

Nr10,Stoletheshow nu met Goop en op 48%. Vloog de laatste keer naar de 2de plek achter Milligan's School maar 48% en nr10,overdreven.

Nr7,Upstate Face is een kanon met de Elitloppet als doel.

Hazard van de familie Boko erop en Disco,we zitten dicht.

4,6,7,10

 

 

 

Deel 4,

2140m draaistart

15 merrie's met 2 vakken. Succes.

Zoals ik vaak doe in dit soort koersen,ALLE maar dan gaat het duur worden

Ook hier een fav op 21% en vaak beslissen de "goede" handjes de koers.

Goede handjes zitten op 2,3,4,10,11,12,13,14 maar we nemen de "slechte" handjes ook mee.

1,3,4,5,8,9,10,12,13,14

 

 

 

Deel 5,

2140m autostart

Hier start de bekende uitspraak,een penalty zonder keeper

AMALENCIUS B.B

Van de trainer niks anders dan lovende woorden,zonder ijzers en 75%.

Banker nummer2 dus.

Nr12,Best ofdream Trio was dat Italiaantje waar ik weinig van wist. Nu wel,zelfde nr als toen.

Nr2,G.K Justus loopt nooit slechte koersen en nu ook nog zonder ijzers.

Nr11,Asteroid van Frode Hamre. Die stuurt zijn paarden nooit voor niks op reis,denk wel dat die beter is op 1600m koersen

6

 

 

 

Deel 6,

2140m draaistart

Merrie koers again.

Nr1,Sanibel was in haar laatste koers outstanding! De driver van vandaag heeft ermee gewonnen dus dat zit wel goed.

Nr6,Olga Tooma staat er geweldig in qua winsom 1ste band. De trainer wint 25% van zijn koersen.

Nr8,Jeopardy was vorige week 1 van de favorieten maar sprong. Revanche hier?

Nr9,Kattis J Boko,zelfde trainer als het nr8 en die kiest het nr8. Kattis was netjes 2de in Axevalla. Nu zonder ijzers,is dat wat ze nodig heeft?

Nr11,Use Face sprong in zijn laatste start omdat het allemaal wat krap was. Won daarvoor 4x op rij met de rijder van dienst,Peter Ingves.

Nr13,Eight Hour dit keer met Kihlström

Nr15,Nina Ginto liet 2 weken geleden zien wat ze kon met een easy winst. Nu zonder ijzers en springspoor (buitenste nr in de draai) gaat ze op herhaling?

We nemen er 10 hier...

1,5,6,8,9,11,12,13,14,15

 

 

 

Deel 7,

2140m autostart

En hier komen een kannonen aan de start.

Sweetman (ga ik banken!)

Devs Daffodil,Unico Broline zonder ijzers maar het nummer is slecht.

Phoenix Photo met ook een slecht nummer.

Nr5,Sweetman verwacht ik deze keer wel aan kop ook al is Baritone Artist ook snel maar die heeft graag een rug. Sweetman zag er veel beter uit in zijn laatste koers dan in zijn koers van 5feb. En aan kop laat hij zich opduwen.

Nr10,Unico Broline wordt beter er beter en dit keer ook nog eens zonder ijzers. Ik ben benieuwd...

Nr11,Phoenix Photo zelfde verhaal als de 10 maar tegen een GOEDE Sweetman aan kop wens ik ze beide succes.

Vergeet voor je andere spelletjes niet het nr8. Is een veel beter paard dan zijn resultaten.

 

Ticket

6 (10,2)

1,2,5,6,7,8,9,11,12

4,6,7,10

1,3,4,5,8,9,10,12,13,14

6 (2,12)

1,5,6,8,9,11,12,13,14,15

5 (10,11)...

 

3600 combinatie's x 0,06= € 216,00

Zaterdag 5 maart, Kalmar

Vorige week was het mwah maar....
De % fav weggelaten in deel1 was een goede keuze.
Deel2,even terugkijken en opschrijven,Bahama Passion,deed met de start alles fout.
Mijn twijfels met Disco waren juist.
Bismarck Comery in deel4 was oke en in het laatste deel was het hete er nog niet af bij Gordon Brodde en we weten nu wat meer van het Italiaantje,Best ofdream Trio en dan moet je wat geluk hebben... Next

Kalmar nu,vind ik een prettige baan. Brede rechte stukken,ruime bochten en 207m naar de lijn. En 2 dodelijke favorieten.
En sinds 1maart mogen de ijzers weer af. Daar gaan we.

Deel 1,

2640m draaistart
En gelijk 1 van de grote favorieten in deze ronde aan de start,nr3 Strong Heartbeat aan 63%. Het paard is heel lang weggeweest,2 koersjes in de benen en beide easy gewonnen maar 63%... Zijn draaf is niet altijd de mooiste en maakte nog wel is een foutje. Nr4,Anchor Man volg ik al even en het is steeds net niet goed genoeg. Nu weer met zijn trainer (laatste keer Kihlström en dat scheelt wat meters) maar zonder ijzers. Laatste kans anders verdwijnt ie uit ⭐️boekje. (Nr4 in de draai is niet beste nummer,weinig ruimte om te draaien)
Nr7,Arvid S.H won heel sterk in Denemarken was daarna wat minder,pauze gehad en nu met Ulf Ohlsson zonder ijzers en een goed nummer,gaat erop. De laatste die ik meeneem is nr9,Ottilia Fri loopt goede koersen met rotnummers nu een redelijk nr in de draai en perfect op winsom in deze koers.
3,4,7,9

 

 


Deel 2,

1640m autostart
Hier krijgen we wat knappe 4jarige paarden aan de start. Je kan hier over 6-7 paarden wat zeggen maar ik ga banken hier... Nr3,High Line Pellini. Zag er geweldig uit in zijn laatste koers,speelde met zijn tegenstanders en deed dat onderweg even in 11. Deze
gaan we terugzien in de grote nummers voor 4jarige.
Nr1,Puycheric Wine is een winmachine en voor het eerst zonder ijzers. Als deze aan de leiding komt is er veel gewonnen maar dan moet ie de nr7,Denarius voorblijven. Dat is een startraket die met startnr7 en 8 al is de kop nam. Maar kwam ook al is een stuk achter mijn banker binnen kwam. Eerste keer met een US bike.
Nr5,Inspiration met Lövgren lijkt met iedere start beter te worden. Liet in zijn laatste koers een stukje speed zien,10 in de laatste 800m. Is geen snelle vertrekker.
Nr4,Mamaneedshismoney staat precies op 250000Kr,de maximale winsom voor de deze koers.
Ik ga hier voor High Line Pellini
3

 

 

 

Deel 3,

2140m autostart
De andere BIG fav van de ronde,nr2 Who's Who. Wordt klaar gemaakt voor het groot werk,de Elitloppet. De berichten uit de stal zijn goed,de trainer brengt ze "klaar" aan de start en in deze heb wel vertrouwen zoals geen vertrouwen had in Disco vorige week.
Kihlström is niet iemand die gelijk alles vraagt van een paard maar ik zie hier niks wat hem kan stoppen en heeft na 4-500m kop. Banker nr2.
Ga je hier niet banken dan heb je nr3 nodig,Holy Water. Vorige week zien winnen en nu zonder ijzer en zonder Adielsson.
Nr4,Staro Leonardo. Sprong in zijn laatste omdat het wat krap ging in de laatste bocht. Ook deze zonder ijzers.
Nr5,Niky Flax zonder ijzers,US bike en een redelijk nummer. Untersteiner was in zijn laatste koersen steeds positief over de winkansen,gaat ie hier stunten dan?
Nr6,Click Bait,kan snel openen maar heeft een kleine pauze gehad.
2

 


Deel 4,

2140m draaistart
Een merrie-koers met 2 vakken.
In dit soort koersen ben ik altijd makkelijk,VEEL!
Nr4,Dior Lilly voor de eerste keer zonder ijzer.
Nr5,Laferrari Dimanche was dapper tegen Sangria Pellini van Nimczyk en dat is een knappe. Deze keer Kihlström weer op de fiets en winst?
Nr7,Tour Eiffel heeft 2x op rij indruk gemaakt tegen hengsten een 3de overwinning op rij?
Nr8,Caramelle T.T is het beste paard,komt terug van een pauze maar de trainer is positief.
Nr15,Beware Kronos heeft nu 2 koersjes in de benen voor trainer Riordan,kijk uit!
1,3,4,5,7,8,9,12,13,15

 

 


Deel 5,

2140m autostart
Normaal had ik hier voor nr7,Sweet Man gegaan maar die viel flink tegen. Deze keer zonder ijzers,wat scheelt maar toch... In zijn laatste koers had ie redelijk makkelijk de kop maar werd met een ronde te gaan verrast op kop door Nero Maximus,die de koers toen op zijn kop zette.
Ik dacht eerst dat Takter zat te slapen in die koers maar hij zei na de koers dat hij geen snelheid kreeg in Sweet Man.
Nr4,A Good Point is een zeer snelle vertrekker en waren vorig jaar verwachtingen,tegen de jaargang-toppers. 3koersen geleden speelde hij met zijn tegenstanders,in zijn laatste koers had ie snotneus. Dat ze weer starten zegt mij dat ie goed is. Zonder ijzers.
Nr3,Fire N'Fury is verhuisd van Melander naar Svensson en verandering van spijs doet eten. Zag er in zijn laatste koers prachtig en kreeg niet de beste laatste 400m maar zijn sprint toen er ruimte was was net zo goed als van Phoenix Photo en Eddy West (waren 1-2 en dat niveau staat hier niet in). Dit keer zonder ijzers.
Nr1,Hollywood Story wordt veel gespeeld en daar begrijp ik niet zoveel van. In Zweden nog niet gewonnen en is die wil er nog wel? Knakje gehad van USA-systeem?
De laatste die meegaat is nr10,The Real Star maar dat komt omdat Kihlström erachter gaat zitten en mocht er overpace komen weet meneer dat wel uit te buiten. Ook zonder ijzers
3,4,7,10

 

 


Deel 6,

2140m draaistart
Nog een merrie-koers nu met 3 vakken.
Ook hier hetzelfde advies,VEEL!
"Onze" Hans gaat er zeker op samen met
1,4,5,6,7,8,12,14

 

 

 


Deel 7,

2140m autostart
In deze koers ga ik 2 paarden nemen om het betaalbaar te houden terwijl 5,6,7 paarden wat prettiger had aangevoeld.
Nr2,Boston Trio een prachtig paard om te zien en liet een vlammende laatste 400m zien. (Tour Eiffel won die koers) Koersje in de benen en de paarden van Zukanovic komen beter en beter op gang.
Het andere paard is nr5,Icon Mearas. Zijn laatste koers,vorige week met de heetloper Gordon Brodde vergeten we,hele rare koers. Sprong in de laatste maar had geen kans op winst. Dat er gelijk weer wordt gestart zegt mijn dat alles oke is. De trainer,Svante Bath heeft het paard hoog zitten en dat zegt mij genoeg.
Nr1,Lorenzo Boko kan op een goede dag veel,is een snelle vertrekker maar maakt ook zo maar een foutje.
Nr4,Ikaros di Quattro is erg snel van start! En eenmaal aan kop moeilijk te kloppen maar ik denk dat dit te geleerd is voor hem
Nr7,Namur is goed paard die de laatste keer Beckham ontmoette wat ik een goed paard vind. Netjes 2de. Nu betere afstand (toen 3140m) voor het eerst zonder ijzers...
Nr11,Graces Candy de Westholm/Kihlström is altijd interessant.
Ik hou het op 2,5

Het ticket
V 1: 3,4,7,9
V 2: 3 (5,7)
V 3: 2 (4,2)
V 4: 1,3,4,5,7,8,9,12,13,15
V 5: 3,4,7,10
V 6: 1,4,5,6,7,8,12,14
V 7: 2,5

 

2560 combinatie's x 0,06= €153,60


Gaat SAMSAM op herhaling met de juiste 7?

Zaterdag 26 februari, Axevalla

 

Vorige week was het 7 goed voor mensen die het ticket volgen/spelen.

In deel6 had ik 4 paarden op het ticket,het nr8 werd geschrapt maar ik besprak het nr2 Devs Definitif als mijn 5de paard... nr8 geschrapt nr2 als vervanger... 7 goed.

 

Dat was vorige week,deze week nieuwe kansen in Axevalla met een lang stuk naar de finish,227m en een Jackpot in een moeilijke ronde. Bij een JP is het ticket altijd ietsie duurder.

Axevalla is trouwens de thuisbaan van "onze" Hans Crebas.

 

 

Deel 1, 2640m draaistart

De draaistart maakt deze koers moeilijk.

Nr5,Four Guys Dream met een normale bike dit keer. Nr5 in de draai is ook niet het beste maar heeft nog de vorm van 2,3mnd geleden?

Nr8,Arch Lane heeft in zijn laatste koers niet echt een kans gehad,zat vast aan de binnenkant maar bleef zitten toen hij eruit kon. Krachten gespaard voor deze koers? Met Ulf Ohlsson weer.

Nr9,Unico Broline is mijn winnaar. Is in een bloedvorm,kampioen draai-starten Adielsson erachter,goed nummer...

Nr10,Andre Ward deze keer F.Jensen weer,koersje gehad na een kleine pauze en houdt van de lange afstand.

Nr3,Dollar Doc meenemen voor je andere spelletjes maar winnen...

We gaan kort door de bocht wat later van pas komt en laten Four Guys Dream ervan af

8,9,10

 

 

Deel 2, 2140m draaistart

 Een merrie koers met 2 startvakken,leerlingen en een favoriet aan 21%,nr10 Heloise AM.

Hier kan van alles gebeuren en met deze 10 paarden ben je door.

 2,3,5,6,8,9,10,13,14,15

 

 

Deel 3, 1640m autostart

Hier hebben we de grootste FAV van deze ronde aan de start,nr1 Disco Volante.

Zijn laatste koers was alles verkeerd afstand,2640m nummer10 en een ijspiste in Bergsaker. Een meeloop koers dus.

Nu heeft hij alles wat goed is,afstand 1640m startnr1 en toch heb ik twijfels. Ook door het lange rechte stuk naar de finish.

Er staan nog een paar snelle vertrekkers,Västerboonthenews,Remarkable Feet,Bariton en hoelang duurt de strijd om de kop?

Nr7,Hazard Boko is voor mij de uitdager en kan de koers krijgen vanaf een rug en dan op het lange rechte stuk toeslaan. En vanuit dooiespoor winnen is zelfs niet onmogelijk.

Of gaat nr3,Remarkable Feet verrassen met de man IN-vorm,Mika Forss.

Nr5,Baritone Artist loopt telkens goede koersen maar wint zelden.

Ik hou het op...

 1,7

 

 

Deel 4, 1640m autostart

We hebben hier een penalty, nr2 PERE UBU.

Heeft het beste nummer, 2koersjes in de benen na kleine pauze,snelle vertrekker,staat er mooi in qua winsom allemaal plussen.

Start-Finish.

Ga je niet banken heb je nodig 2,3,4,5,9,10,12

Nr4, Bismarck was 2x goed in Zweden maar is geen vertrekker maar wel snel naar de finish komen.

 

 

Deel 5, 2140m autostart

Hier start onze Hans met nr5,Boke Palema,hij ziet zichzelf als een outsider. Staat qua winsom prachtig in de deze koers

Nr1,Rocket Boy gaat voor de kop,1ste keer US bike erachter voor de extra versnelling. En Erik Adielsson erachter.

Nr2,Excellent Diamond wint vaak maar treft nu sterkere tegenstanders,gaat wel mee.

Nr4,Hobart keer in zijn laatste koers een dure eerste 4-500m (3dik) dan even 600m naast de koploper maar kwam nog goed naar de lijn,werd 3de.

Nr6,Adlon Amok is een ⭐️bij mij (kijk laatste koers even terug) Hij is geen vertrekker dus kan hij een slechte koers krijgen. Moest in zijn laatste koers met 200m te gaan van de reling naar het 4de spoor en maakte daarbij nog veel snelheid.

Nr12,Global Bodyguard is van kop af beter maar met die nummer gaat dat niet lukken maar gaat mee omdat er een US bike deze keer achter hangt.

Nr11,Darlington Fame erop omdat het nummer mij nog wel is mazzel heeft gebracht.

1,2,4,5,6,11,12

 

 

Deel 6, 2140m draaistart.

Weer een merrie koers met 2 draaivakken en weer met onze Hans Crebas.

En hier doen we makkelijk,bijna ALLEMAAL

1,2,4,5,7,8,12,13,14,15

 

 

Deel 7, 2140m autostart

Hier ga weer banken,nr7,Gordon Brodde. Is ook een ⭐️ bij mij.

Heeft veel problemen/blessures gehad maar ik denk dat deze 1,2,3 klasse omhoog schiet. En snel.

De laatste keer wat heet aan kop maar won hands down en met die koers in de benen zal het scherpe er een beetje af zijn. Ik zie niemand 13 lopen over de afstand en dat kan Gordon wel.

Nr2,Borups Tornado doet het goed in zijn nieuwe omgeving nu ook nog een US bike erachter,spannend.

Nr4,Icon Mearas wint veel maar tegen mindere paarden. (Prachtig gefokt,Ready Cash uit een Viking Kronos dochter.)

Nr6,Habrik AM met de in vorm zijnde Mika Forss en een trainer (Wallman) in vorm. 21% van zijn starters wint.

Nr9,Equal to None,daar heeft de trainer (Goop) totaal geen vorm! 2 winnaars op 65 starters.

Nr12,BestofDream Trio is voor mij een onbekende Italiaan maar wint vaak. Italianen doen het vaak goed op Zweedse bodem maar ik bekijk deze eerst even. Neem hem als 2de reserve paard omdat ik nieuwsgierig ben

Ik ga op Gordon Brodde, klaar.

7

 

Ticket

8,9,10

2,3,5,6,8,9,10,13,14,15

1,7 (3,9)

2 (4,9)

1,2,4,5,6,11,12

1,2,4,5,7,8,12,13,14,15

7 (2,12)

.... 4200 x 0,06= €252


Zaterdag 19 februari, Bergsaker


We gaan naar de thuis baan van 'Bergh'

 

Laatste rechte lijn is 212m!!

 

Deel 1,

2140m draaistart

Als je het over een open koers hebt dan is dit er 1... De fav op moment van schrijven is het nr5 aan 16%. In deze koers 2 paarden uit mijn ⭐️⭐️boekje. Nr11,Claude P Hill. 29-1 kwam hij na start gelijk 3de te liggen en heeft daarna nooit geen kans gehad met alles over. 9-2 sprong ie gelijk weg aan de start,laatste kans.

Nr12,Ozzy’s Melody won de laatste keer na een koers op maat maar de 2 koersen ervoor zag je de overwinning al aankomen.

We zijn door na de 2de ronde,alle hier

 

 

Deel 2,

2140m autostart

Deze is ook open niet zoals de 1ste afdeling maar open en met weer 2 ⭐️⭐️paarden,de nrs 10-11.

Nr10,werd 3koersen geleden geklopt door Bara Mahara (dat is een knappe) daarna 2x (zoals ik het zag) ingehouden gewonnen met goede startnummers nu een slecht nr.

Nr11,Izor Sisu kreeg 17-1 een wat dure 1ste bocht maar liep een knappe koers na een kleine pauze,met die koers in het lijf zal hij scherper zijn vandaag.

Nr9,Parveny vond zijn waterloo in zijn laatste koers,gaat mee.

Nr4,Bosse Bee met Mika Forss en die heeft vorm

Nr5,Bank Blow daar gaat deze keer een US bike achter,wint regelmatig nu weer?

Nr7,Kee Keeper sprong de laatste keer met de overwinning in handen weg.

1,4,5,6,9,10,11

 

 

Deel 3,

1640m autostart

We nemen hier 3 paarden.

Nr6,Xanthis Coktail is 2 koersen geleden geklopt door de nr9,Phoenix Photo maar toen waren de nrs in het voordeel van Phoenix.

Nr9,Phoenix Photo denderde de laatste keer naar de overwining.

Nr10,Eddy West was de laatste keer niet op zijn best maar is hij dat vandaag wel,over de lange rechte lijn is dat mijn winnaar.

6,9,10

 

 

Deel 4,

2140m draaistart

En hier hebben we weer een ⭐️paard

en die was goed in zijn laatste start na een pauze.

Ik ga banken hier...

Ga je niet banken hier dan kom je met 4,7,8,9,12,13 en Saga Doc (met een Djuse erop) een heel eind.

8

 

 

Deel 5,

2140m autostart

Koudbloed koers en gelijk weer een banker,nr3 Bellfaks. Ik weet 64% voor een koudbloed is veel maar alleen een fout kan hem van de winst houden.

Voor je andere spelletje heb ik hier weer 2⭐️ paarden.

Nr1,Backegubben 15-1 had hij nog wel wat over en kon geen kant op. 29-1 liep een goeie koers met een slecht nr.

Nr5,Bonaldo loopt telkens goede koersen zonder te winnen (4x 2de op rij) en werd laatst al geklopt door de fav maar liep een sterke koers.

Laatste die ik noem is nr10,Troll Solen. De trainer Frode Hamre heeft het paard hoog zitten....

3

 

 

Deel 6,

3140m autostart

Robert Bergh blijft de laatste tijd weinig goeds bespaart,na een leegloop in zijn stal en dood paard nog 1 dood paard,nr1 Chestnut Bojje brak zijn been in de training en is niet meer. Zonde.

In de koers nemen we 4 paarden en ik heb zitten denken om het nr12,Anchor Man te banken. 22-1 1000m met een lekke band en toen geklopt met een dikke lip. 5-2 zat ie vast op de rug van Champ Lane en had over. En nu met Kilhström erop,wat heb je nog meer nodig??

Nr2,Devs Definitif kan een koersje op maat krijgen. Is mijn 5de paard maar ik wou hem toch even noemen.

Nr3,Jacoby Keeper is een goed paard met 3koersen in de benen en een goed nr. Is snel van start.

Nr7,Djokovic is gek op de afstand.

Nr8,Huddlestone was de laatste keer outstanding!

Nr12 heb ik al besproken en heeft een ⭐️ bij mij.

2,3,7,8,12

 

 

Deel7,

2640m autostart

Koers van de dag,Bergsaker winter kampioenschap Gr ll koers.

En eindelijk een nr wat Ble du Gers past,nr6. En 500m verder dan zijn laatste koers. Kan een bank overweging zijn.

Nr4,Milligan’s School is beter dan zijn resultaten laten zien. Is hier een beetje vergeten.

Nr8,StoletheShow is een heel ander paard geworden bij Hamre. Het startnummer is slecht maar de driver erachter (Kilhström) heeft daar vaak wel een oplossing voor.

Nr9,Mindyourvalue WF is een reuze-doder op een goeie dag.

Ik hou het op 4,6,8

 

 

Het ticket

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

1,4,5,6,9,10,11

6,9,10

8 (13,12)

3 (10,5)

3,7,8,12

4,6,8

 

3024 combinatie’s x 0,06= 181€


Aby Travet. 


V75 in Åby,niet mijn favoriete baan. Een dubbele open strech kan soms je redding zijn voor paarden die opgesloten aan de binnenkant zitten. De laatste rechte lijn is 187m. Zaterdag is Champions-day in de V75,wie de beste resultaten heeft in de V75 is kampioen en om het wat makkelijker te maken zijn 5 van de 7 onderdelen draai-starts met grote velden.Deel 1, 2140m draaistart

3 startvlakken en 14 merrie's.

De favoriet is nr6,Use Face die 4 overwinningen op rij heeft,een kleine pauze heeft gehad maar de fam Untersteiner zegt dat het geen probleem is. Ze is maar deze koers toegewerkt.

Nr10,Super Sarah werd regelmatig door Adielsson gereden maar nu met Mats E Djuse omdat Adielsson (is de kampioen van vorig jaar) kiest voor nr11,Cash and Carry van Svanstedt.

Your Dreamlove staat prachtig in het 2de band qua winsom.

Olga Tooma uit de vormstal van Ola Samuelsson gaat er ook op. We gaan ruim maar de paarden in het 3de vak slaan we over.

1,2,3,4,5,6,7,9,10,11Deel 2, 3140m draaistart

Deze keer maar 2 vakken in de draai maar niet makkelijker.

Hier kan je over veel paarden wat zeggen,ik zeg er over een paar wat...

Made of Stars van Westholm met Kihlström erop is favoriet en heeft al is gewonnen over de afstand. Klopte toen o.a Redbull Pellini. Revanch voor Redbull?

Nr4,Unabiertje Broline,Untersteiner en ook deze heeft een kleine pauze gehad en ook hier schijnt dat geen probleem te zijn.

J.J Another Vinn,de rijder deed de laatste alles fout wat je hij fout kon doen en werd 3de.

Nu zit Flemming Jensen erachter,is een plus! De afstand is een plus! Het nr is een min maar hij gaat mee op het ticket.

2,3,4,8,9,10 en hopelijk is dit genoegDee l3, 2140m draaistart

Wiltons is er 1 uit mijn ⭐️boekje maar... De laatste 100m zijn telkens net even te ver. In zijn laatste koers was hij er voorbij en liet het toen zitten.

Hij draait makkelijk weg,is snel van start vaak met Jepson nu met Mats E Djuse erop (is dat de truc?) maar deze keer niet voor mij. Voor trio en koppel-spel meenemen.

Ik ga hier voor 2 paarden.

Nr10,Ture L.A is het beste paard en nr13,Ready Trophy. De laatste zat in zijn laatste koers met handen vol vast. Heeft een goed nr in de draai en kan als hij een mooie koers krijgt kan hij vliegen naar de streep.

10,13

 

Deel 4,2140m draaistart

2 startvakken en 15 merrie's deze keer.

Roept U maar....

 

1,2,3,4,7,9,10,12,13 en Haha 

 

Deel 5 ,2640m autostart

Ik ga hier banken tegen mij wil in maar het ticket moet wel betaalbaar blijven.

Hankypanky Redbank. Hij heeft 4 van zijn 5 koersen gewonnen en 1x 2de maar tegen mindere tegenstanders. Deze keer moet hij maar laten zien...

Kleine waarschuwing voor het nr9,Önas Quintus. Is veel beter dan zijn resultaten en deze keer met een goede driver erachter.

6Deel6,  2140 autostart

Nr1,J apiro Queen is er ook 1 uit het ⭐️ boekje. 22-1 muurvast op een rug,2-2 wint ie na een perfecte rit van Lilius. Denk wel dat het te geleerd is deze keer dus we slaan haar over.

Ik ga hier voor 3 paarden.

Nr2,Gloster Gladiator liep een dijk van een koers achter 1 van de favorieten van deel2 (Namur). Deze keer met Ulf Ohlsson,US bike goed startnr,lets gooooo!

Nr7,Behind Bars. Is nooit zo goed geworden als we in het begin dachten. Ook een Untersteiner maar deze heeft een koersje in de benen (gewonnen) en met die koers moet ie nog beter zijn.

Mijn andere paard is nr15,BG Pastor Jonte met Flemming Jensen. En ik heb ergens gelezen dat Flemming dit zijn beste kans vindt. Als Flemming komt vertrekt hij meestal  met een overwinning naar huis. Deze?

2,7,15
Deel 7,2140m draaistart

Ik heb een ⭐️boekje en daar staan best wel wat paarden in maar hoe is het mogelijk dat er in deze koers 5 paarden met een ⭐️ starten?! 

De nrs 1,7,10,12,15     Strong Heartbeat was geweldig na een pauze. Echt geweldig!

Ara zat 15-1 muurvast met alles over. 29-1 niks waard. Moet dus nu wat laten zien anders verdwijnt ie uit het ⭐️boekje.

Emilion was de laatste keer outstanding.

Staro Leonardo gaf de laatste keer les tegen goeie paarden. Zag er prachtig en machtig uit.

Niky Flax ontmoet nu hele andere paarden dan die hij de laatste keren heeft ontmoet. Geen Disco Volante,geen Ble du Gers geen Hazard Boko. En Untersteiner was in al die koersen zeer positief over winkansen. Dan moet ie dat hier ook hebben.

Beartime klopte mij vorige week en om die reden deze keer erbij.

1,7,10,12,14,15

 

En dan zet je alles bij elkaar en dan wordt het dit....
want zet je alle paarden die ik heb aangegeven op je ticket wordt het PRIJZIG!!

 

 

Het Ticket

1,2,3,4,5,6,7,9,10,11

2,3,4,8,9,10

10,13

2

6

2,7,15

1,7,10,12,14,15...

2160 combinatie's x 0,06=€129,60

 


Zaterdag 5 februari, SOLVALLA

 

Het is het weekend after de PDA met Davidson du Pont als winnaar die deze keer de afranseling van Nicolas Bazire wel pikte. In de Belgique sprong ie daardoor eruit.

Dit is het weekend van V75 finales op Solvalla met prachtige velden.

Vorige week wat ongelukkig met een schrapper en een keertje op de streep geklopt.

Nu weer nieuwe kansen met 3 bankers... De 3de banker is omdat ik op een paard zat te wachten,die start maar met de trainer. 😫😫😫

 

 

Deel 1,

2140m autostart

Nr2,Sweetman is mijn 1ste paard. Als deze aan komt laat ie zich moeilijk voorbij lopen.

14x kop 12x winst dat zegt genoeg.

Eerste uitdager is nr5,Four Guys Dream,die werd 2starts geleden geklopt door Sweetman,kreeg iets te laat het gaatje....scheelde 2cm. Revanche nu?

Nr6,Eddy West als deze de optimale koers koers krijgt dan doet hij zeker mee voor de winst. Het nadeel is met Eddy,hij vertrekt als een vrachtwagen langzaam dus de vraag is waar ligt ie na 4,5,600m.

Nr8,Baritone Artist werd de laatste 3de achter Four Guys Dream en nr11 Nero Maximus. Kreeg toen te laat ruimte nu met Kihlström ipv de trainer.

Nr9,Dark Roadster is altijd goed voor een verrassing,gaat mee op het ticket.

2,5,6,8,9

 

 

Deel 2,

2140m autostart

Banker nummer1

Nr 4,PIEMONTE

Een prachtig paard om te zien.

De trainer zegt,alleen als ie een slechte dag heeft wordt ie geklopt. Deze laatste 2x was ie ook outstanding! Ik ga op de trainer en wat ik de laatste 2x zelf heb gezien.

Nr1,No Limited Express is een sneller starter en mocht ie kop nemen en houden kan ie verrassen.

Nr3,Equel to None,goed paard maar dit soort tegenstanders nog niet ontmoet.

Ga je niet banken hier,nr7 Nydalens Finity was de laatste erg goed!! Had startnr12,ging als laatste de bocht en vloog naar het 4de geld. (Equel to None won die koers)

Nr10,Oskar of Sand was heel dapper uit het dooiespoor,kwam net te kort voor de winst.

4

 

 

Deel 3,

2140m

Hier doen we makkelijk,ALLEMAAL.

Een koers voor de laagste klasse en wie het weet mag het zeggen....

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

Deel4,2140m draaistart

Een merrie koers met 3 startvakken en ik ga hier kort door de bocht,ik bank.

Nr15,Quarcia was de laatste ongelooflijk goed,sterk en snel en is gehard in de V75.

40m geven is nooit makkelijk maar is mijn 2de paard. Mijn eerste paard is....

Nr13,Crashed Eggs gaat hier een beetje vergeten worden. Werd de laatste keer als BIG FAV geklopt (1,20) maar het koers-verloop was ongeveer de slechtste die ze kon krijgen. Doet met een beetje parcours mee voor de winst.

Nr3,Its a Girl is prachtig gefokt,goed paard maar ik denk dat dit even te zwaar is

Nr4,Chantal Jet is een snelle vertrekker,krijgt zeker een mooie positie

Nr6,Vilja TYC won de laatste keer sterk mede door een bekeken rit van Wajersten maar ontmoet nu betere paarden.

De laatste die ik wil noemen is nr12,No Superb. Was heel goed de laatste keer,kwam van ver om 2de te worden op grote achterstand van Quarcia.

13

 

Deel 5,

2140m autostart

Banker nummer2

Nr7,AMALENCIUS BB

Ik heb de rest van het veld geen eens bekeken. Zijn laatste koers,na 3mnd pauze met startnr12 was een demonstratie!! Met die koers in de benen,zijn grootste belager geschrapt... Kijk en geniet.

Voor je andere spel,nr10,Solkattens Ferrari kon een beetje in de buurt blijven van de fav in zijn laatste koers.

7

 

 

Deel 6

2140m auto

De GOLD afdeling.

2 weken geleden bankte we nr6,Disco Volante en toen ook met nr6 tegen bijna dezelfde tegenstanders. Gaan we nu niet doen.

Nu nemen we 7 paarden.

Nr1,Global Adventure die de laatste keer Miligan's School klopte met de laatste 400m in  supersonische snelheid maar waar komt ie nu te liggen? Kan de kop niet houden.

Nr2,Niky Flax is beter dan zijn laatste koers. Toen nr7 nu nr3.

Nr4,Hazard Boko staat voor een overwinning,prachtig nummer nu.

Nr5,Lucifer Lane gaat mee,laatste keer tegen Disco imo alles over,misschien is het zijn beurt

Nr6,Disco Volante kan alles op een goede dag,daarom. Laatste was het alles.

Nr7,Miligan's School zelfde verhaal als Disco,laatste keer op de streep geklopt wat eigenlijk een tegenvaller was.

Nr10,Ble du Gers keer de laatste een slechte koers voorgeschotel. De vraag is nu,waar ligt ie met 1000-1200m te gaan? Als ie een beetje positie heeft dan gaat het spannend worden. Staat nu op 13%,MEE!

1,2,4,5,6,7,10

 

 

 

Deel 7,

2140m autostart

Op ANCHOR MAN heb ik gewacht en dan komt ie,zit de trainer erachter ipv Magnus E Djuse. En dat scheelt een stukje... En daardoor voor mij heel open geworden deze koers.

Laatste keer met startnr11,1000m dooiespoor tegen Pere Ubu met een LEKKE BAND en dan op de streep geklopt worden door Kimi di Quattro (nr5)

Ongekend!!! De rijder houdt mij tegen om te banken.

Nr3,Arch Lane is net zo goed als de fav,nr4

Nr4,Champ Lane wordt fav en terecht denk ik,Nurmos paarden hebben vorm.

Nr5,Kimi di Quattro was de laatste heel sterk en nu met Ulf Ohlsson.

Nr11,Ottilia Fri had de laatste keer nr5,snel weg en gaf over aan Champ lane. Heeft nooit geen kans meer gehad,handenvol!! Was in die koers 2,3de fav wordt nu totaal vergeten door het startnr,niet door mij.

Met de nrs 1,9,12 erbij zit je dicht.

En zo zie je maar wat een rijder (zoals ik het bekijk) kan doe voor je ticket.

 

 

Het ticket

2,5,6,8,9

4 (10,7)

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

13(15,6)

7 (10,4)

1,2,4,5,6,7,10

1,2,3,4,5,9,11,12

 

... 2880 combinatie's x 0,06= 172,80

TackDebuut Ticket van SamSam:                              Alle 7 raak, uitbetaling bijna 120.000!!


Vanaf het weekend van 4 december zal hier wekelijks een ticket met onderbouwing verschijnen onder de naam:
SamSam( =gezamelijk ticket )
 

Lycka till!


We gaan naar Bergsåker met weer een JP erop...
Woensdag waren daar ook koersen en veel schrappers door het weer,totnutoe valt het mee. 5 stuks
Deel 1,
2140m draaistart
1,2,3,4,6,8,11,12,14
Deel 2,
2640m draaistart
De laatste div,draaistart dus wie weet krijgen we hier een BIG surprise hier. Ik ga kort hier...
GRAND CANYON SISU dit keer met Adielsson.
Ik ga banken maar met de 1,2,5,6,9 ga je door.
Op de nr1 dit keer U.Ohlsson en op de nr5 Mat E Djuse (zat laatste keer op de nr1)
2
Deel 3,
2640m autostart
Een matige GOLD DIV
ON TRACK PIRATE voor de laatste maal in de baan?
ALONE was niet slecht in zijn entre maar 2640m is niet in zijn voordeel.
SELMER I.H en SPICKLEBACK FACE moeten genoeg zijn.
7,11
Deel 4,
2140m draaistart
Koudbloed koers met 3 banden,pfff.
1 of veel.
In het 3de band wil ik waarschuwen voor GRISON ODIN G.L met Kontio deze keer.
GULI ROY zag er mooi uit en werd maar net verslagen,nu 2 koersen in de beentjes na pauze.
Ik ga weer banken hier,TECHO JERKEN. Als ie geen fout maakt wint ie de koers maar hij maakt nog wel is een foutje.
Billen knijpen....
Met 4,5,6,9,10,13,15 zit je dicht als je niet gaat banken,ik bank.
10
Deel 5,
2140m
De ALGOT ZONETT show of zijn Daniel Wäjersten's paarden een beetje de vorm kwijt?
DOM PERIGNON zag er prachtig uit in zijn comeback maar sprong er gelijk uit als BIG FAV,revanch?
We gaan lang uit en nemen er een paar waaronder JAQUES NOIR,die kan alles ie een goeie dag heeft.
2,3,4,5,9,10,11,12
Deel 6,
1640m autostart
Chaos van start?
We hebben hier CHAMP LANE een win-machine met 9 overwinningen uit 15starts maar heeft misschien toch iets last van alle ijzers onder.
TATTOO AVENGER heeft nu 4x op rij gesprongen en heeft het verschrikkelijke nr12 op de korte afstand maar gaat erop!
2,3,5,6,8,10,12
Deel 7,
2140m autostart
We sluiten hier af met 3 paarden.
Woensdag had ik even kontakt met Zweden,dat pakte goed uit voor sommige 😉 en ik vroeg meteen voor zaterdag...
GLOBAL LOVER was het antwoord. Klein nadeeltje,moet met ijzers. Om die reden gaat ART BROWN erop want die is ijzers gewend en dit keer met Adielsson.
ANCHOR MAN sprong gelijk weg afgelopen zaterdag in de V75 finale maar het gewonnen met ijzers onder. Gaat erop
CLAUDE P.HILL heeft vorm maar moet met ijzers
ALBERT ZONETT dit keer met U.Ohlsson
Dan wil ik nog de nr5 noemen,DOUBLE FORMULA dit staat er prachtig in!! De koers is tot 500000kr en hij heeft er 498000.
Ik hou het op 3,10
Het ticket
V I: 1,2,3,4,6,8,11,12,14
V 2: 2
V 3: 7,11
V 4: 10
V 5: 2,3,4,5,9,10,11,12
V 6: 2,3,5,6,8,10,12
V 7: 3,7,10
= 3024 combinatie's